icon

Zásoby 72 hodín - hoax

zralocik123
29. mar 2025

Ahojte všade po internete koluje to to je to pravda máme strach, alebo je to hoax??? (Pripravte si potravy na 72hodín) neviete čo to je?

Zásoby 72 hodín - hoaxZásoby 72 hodín - hoax
Strana
z2
minenkaa
29. mar 2025

Nič odporúčanie ,veď to sú len tri dni

nikha2809
29. mar 2025

@minenkaa teraz dúfam nezačnú nakupovať ako keby písali o 72mesiacoch 😂😂😂 inak, ja asi ani nepoznám nikoho kto bežné doma nemá potraviny aspoň na tri dni 😀

minenkaa
29. mar 2025

@nikha2809 presne ,veď staci mať doma vajcia,v mraziaku mäso ,cestoviny a vybavené

minenkaa
29. mar 2025

Veď to už je týždeň na internete a teda nebadať ,že by ľudia viac nakupovali

viestta
29. mar 2025

To odporucanie je platne XY rokov, Mozno ho len aktualizovali, mozno ho "zrazu" objavili media. V kazdom pripade rozumny clovek ma zasoby na tri dni doma aj keby nikto take odporucania nevydal.

marca12
29. mar 2025

Je to len odporucanie a myslim si,ze taketo vedomosti patria aj k vseobecnemu rozhladu prave preto,aby clovek nemusel panikarit,ked si nieco precita.

mandzula
29. mar 2025

Zo zasob v spajze by som pokojne dala aj 72 dni.

bielasovicka
29. mar 2025

Ja mam zásoby aj na 72 dní, aj viac 😁

liusa82
29. mar 2025

my nemáme nijaké a žijeme😀 akurátne možno na týždeň ale viac určite nie.Mamina moja má ale oblubu všetko škrečkovať.Mäso vypadáva z mrazáku.Ani to neni ktoviečo.Vždy nadávam ako pes ked mi dačo padne odtial na nohu😀

gab1sol
29. mar 2025

Čo je na tom hoax? Je to obyčajné odporúčanie platne už roky. A nie je to len kvôli vojne, alebo neviem, z čoho by sme mali mať strach, ale kvôli akejkoľvek neočakávanej situácii. Napr. aj prírodná katastrofa, kvôli ktorej by sa človek nevedel dostať, napr. do obchodu, alebo by bol ten najbližší obchod napr. zničený. Napr. povodne, ktoré sa aj u nás vyskytujú.
Učili to mojich rodičov starí rodičia, mňa to učili moji rodičia a učím to aj ja moje deti. 🤷‍♀️

nikha2809
29. mar 2025

@liusa82 moji svokrovci majú tri plne veľké mraziaky, netuším co všetko tam skladuju ale podla mňa aj noha z mamuta tam bude

lelelienka
29. mar 2025

@minenkaa ale to nie je myslene ako zasoby potravin co sa mozu pokazit 🤦‍♀️ ale zasoby trvanlivych potravin, ktore si vies zbalit so sebou do batohu keby nieco - a moze to byt cokolvek, nie len vojna ale i prirodna katastrofa napriklad.

lucia13022023
29. mar 2025

@nikha2809 dnes v kauflande to vyzeralo ze ľudia to pochopili presne ako si napísala, že na 72 mesiacov 🤣🤣🙈

minenkaa
29. mar 2025

@lelelienka ako a čo ja píšem o vojne

viestta
29. mar 2025

@lucia13022023 v kauflande to tak vyzera kazdu sobotu. Ale staci jeden statny sviatok a ludia skupuju zasoby na 72 mesiacov

annm81
29. mar 2025

Ďalšia podobná diskusia o panikárení? Jedna tu už je. Každý súdny človek už dávno mal mať zásoby, aby zvládol pár dní výpadku zasobovaním (nielen potravín ale napr. aj energiami). Doteraz si sa nebála, že príde nejaká prírodná katastrofa a bude problém nakúpiť si potraviny? Nezažila si nedávno pandémiu, keď bol zákaz vychádzania? Nesleduješ správy v posledných rokoch o množiacich sa sabotážach aj na civilnú infraštruktúru? Nezaznamenala si rôzne výpadky elektronických systémov? Ľudia, žijete v jaskyni? (Aj keď potom vlastne asi všetko v poriadku a viete si bez zvyšku sveta celkom dobre poradiť...)

lucia13022023
29. mar 2025

@viestta pravda 🤣

zralocik123
autor
29. mar 2025

@annm81 ahoj jasne že doma mám potraviny iba som sa pýtala zle som to asi pochopila 🙂

katulienkax
29. mar 2025

Moji rodičia mávajú v mrazaku aj 10 kíl masa, ešte odporúčanie z nedostatku počas socializmu 😂

ndrag
29. mar 2025

@zralocik123 keby si sledovala spravy, tak by bol svet usetreny of tejto sprostej diskusie 🤡

mamina7070
29. mar 2025

drviva vacsina slovenskych domacnosti ma zasoby na dalekondlhsie obdobie a to odporucanie uz vydavavju roky

katulienkax
29. mar 2025

A zásoby alkoholu na mesiac 😂

jesenzima
29. mar 2025

Ľuďom už úplne šibe 🥹 fakt, nám už treba iba jeden veľký meteorit a reštart planéty, alebo ja neviem, či len na Slovensku sa toto deje, alebo čo sa vlastne deje 😭 kde je ZDRAVÝ ROZUM!!!!!!

mamamasama
29. mar 2025

Nevrav mi,že nemáš v mrazáku nejaké mäso, v pivnici zaváraniny, múku, vajcia, snacky atď. Tieto odporúčania sú hlavne pre ludí ako je moja sestra, ktorá funguje s rodinou na donáškach a reštikách.

lelelienka
29. mar 2025

@minenkaa reakcia na teba je na vajcia a mrazene maso, zvysok je pre vsetkych len sa mi uz nechcelo delit vetu na dalsi riadok bez tvojho oznacenia 😂
Ale inak ako vidim podla dalsich komentarov, nie si jedina co to nepochopila s tymi potravinami

minenkaa
29. mar 2025

@lelelienka čo som nepochopila,ak začne vojna a nebudeme môcť nakupovať tie potraviny na tri dni konzervy a všetky trvanlivé ,už nám budú na nič,kebo ako vieme vojna trvá dlho ,pri povodní človek ani nestihne ujsť nieto ešte baliť a zvyšné prirodne katastrofu sa nás netýkajú

majlo1234
29. mar 2025

V krajinach susediacich priamo s ruskom rozdavali take letaciky, ako sa pripravit na pripadnu vojnu/prirodne katastrofy. Jedna z rad je mat doma potraviny a vswtko nevyhnutne aspon na par dni. My sa tu tvarime, ze nam nic nehrozi dlhodobo

vanilkovazmrzka
29. mar 2025

Tak citas pofiderne stranky ktore ziju z katastrofickycj titulkov.

Eu akurat vydala nejaky vseobecny manual, ako byt pripraveny v krizovom stave

mamamasama
29. mar 2025

@lelelienka a kam chceš s tým ruksakom utekať?

annm81
29. mar 2025

@minenkaa Dnes sa v mnohých EU krajinách odporúča mať zbalený evakuačný batoh, ktorý schmatneš a odchádzaš. Zaplaviť ťa nemusí priamo, stačí, že sa preruší zásobovanie. Môže prísť udalosť, ktorá spustí panické nakupovanie (ja som zažila týždne nedostatku toaleťáku, keď človek musel obiehať všetky obchody v meste, aby sme mali aspoň niečo) - stačí rozsiahly vypadok internetu. Môže prísť útok (alebo obyčajná chyba), ktorá vyradí pokladne, platobné terminály, alebo informačné systémy lekární... možnosti je milión. Tieto zásoby nemajú byť len o trvanlivých potravinách, ktoré vydržia dlhšiu dobu bez elektriny (chladničky), ale napr. aj o základných liekoch, dekách, svetle, teple a komunikácii nezavislom od elektrických dodávok.

Strana
z2