Zúčastníte sa pripravovaného referenda?
Zúčastníte sa referenda?
@anonym_048313 toto môže povedať iba totálny ignorant.
Referendum resp. voľby je naša jediná možnosť ako vyjadriť nesúhlas s dianím okolo nás a v našom štáte. Takýmto ignorovaním každého pokusu kohokoľvek/čohokoľvek sa sami odsúdime, aby nam aj toto právo vzali.
A táto lúza čo nám vládne s tym počíta,aby mohli povedať ha, doživotná rentička pre každého nášho človeka je v poriadku lebo lľudia v referende to nie dostatočne odsúdili, takže kvázi odsúhlasili. 🤦 Toto by si mali všetci uvedomiť.
@anonym_2da5fc aj si bola na referende 2023? Keď to je tvoja jediná možnosť. Bola si?
@anonym_2da5fc aj si bola na referende 2023? Keď to je tvoja jediná možnosť. Bola si?
@anonym_048313 tak si predstav, že bola! a?
@anonym_048313 tak si predstav, že bola! a?
@anonym_2da5fc tak fajn. Aj ja.
Áno.
Mňa by zaujímalo aký dôvod majú ti ktorí sa nezúčastnia.
Nakoniec vám budú vládnuť ti najneschopnejši z vás. To je trestom za neochotu podieľať sa na politike.
@anonym_a6e259 ale však im to nevadí. Ešte sa budú usmievať od radosti so zhnitým chrupom.
ano, kedze by som bola rada keby bolo platne. potom by som sa pozrela, co nato vlada 🤣
ale nezucastnujem sa tych, kde chcem aby vyhrala moznost nie. lebo tam je ziaducejsie, aby kvoli nizkej ucasti bolo neplatne.
Áno a pre tých kto sa pýtajú akého, tak to naozaj ani trošku nesledujete dianie okolo seba? Ani ja nie som nadšenec politiky, nesledujem ju intenzívne, ale nášho každodenného života sa jednucho dotýka, takže aspoň nejaký základy prehľad je vhodné mať.
@anonym_5b9a70 Ja tiez neviem akeho referenda. Nech mi je odpustene. Prisiel nam list do schranky o mieste a case konania ale o com bude k comu netusim, no fakt. p.s. 49r., pracujuca. Nepocuvam ani radio ani spravy nesledujem a v aute mam len usb s pesnickami svojimi
A toto aj bude povinne aby to potom uzakonili, alebo sa len minie kopec statnych penazi na organizaciu plebiscitu, s ktoym si akurat tak vytru ….. oči
@anonym_1aed6a pýtaj sa Naďa a demokratov🤷,veď peňazí máme na vyhadzovanie za referendum dost🤔
Áno, zúčastním sa.
Ale mňa prekvapuje iné. Že koľké z vás počujú o referende prvýkrát a nevedia o čo ide. Wau! Potom sa nečudujem, že to tu na Slovensku takto vyzerá. Nehovorím, že musíte sledovať politiku do detailu, ale ale až takýto nezáujem? Ale to nie je ani, že nezáujem o politiku, to je skôr všeobecný prehľad. By som sa od hanby prepadla, keby som malá všeobecný prehľad 0,0.... Čo sa deje na instagrame/u susedov to sledovať áno, ale základné veci čo sa dejú na Slovensku to nie, celé zlé 😂
@anonym_5968fa Nie nesledujem ani IG. Ale uz tu boli spominane otazky, ake tam maju byt, tak uz som viac v obraze. Vdaka MK 🙂
Nechodte na referendum, a tie co volite ZDER sro, nezabudnite potom kvilit, ake je vsetko drahe a platy male ...
Ficko ej sikovnejsi ako Orban. Orban osklbal madarov o 13,8% z platu a vykopli ho. Fico zoberie slovakom z platov najviac v EU 28,2% (dalsich 24% DPH zaplatia v obchode,...) a chodia mu z vdacnosti lizat paprce.
https://www.sme.sk/index/c/naklady-prace-mame-a...
Kde sa strácajú peniaze, ktoré zarobíme?
Ficova vláda cez dane a odvody vyberá čoraz viac.
Slovensko má tretie najvyššie nemzdové personálne náklady v EÚ. Tesne po Francúzsku a Švédsku. Zaradili sme sa tak za krajiny s nadpriemerne rozvinutým sociálnym systémom, vysokou životnou úrovňou a bohatými čistými zárobkami.
Nemzdové personálne výdavky predstavujú všetky náklady, ktoré má zamestnávateľ na zamestnanca, no ten ich nevidí na svojej výplatnej páske. Ide najmä o sociálne a zdravotné odvody.
Na Slovensku podľa Eurostatu minulý rok nemzdové náklady dosiahli 28,2 percenta z celkových nákladov na zamestnanca. Za nami v rebríčku nasleduje Taliansko a Rakúsko. Aj tieto krajiny sa môžu pochváliť oveľa vyššou úrovňou sociálneho štandardu.
Na porovnanie, Maďarsko sa nachádza na 23. mieste rebríčka s nemzdovými nákladmi na úrovni 13,8 percenta, Poľsko na 19. priečke s 18 percentami a Česko na ôsmom mieste s 24,5 percenta.
Cena práce rastie
Slovenská vláda tak berie zamestnancom veľký podiel z toho, čo zarobia. Podľa štatistiky má Slovensko nadpriemerné daňovo-odvodové zaťaženie práce nielen v Európe, ale aj vo svete. Konštatujú to organizácie ako OECD, ale aj slovenská Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).
@anonym_autor nie, nezúčastním sa , nie preto, že som na dovolenke, to je vedľajšie,ale považujem to, za zbytočné. Od kedy môžem voliť, chodím voliť, som volička terajšej opozície, kedysi SDKÚ, SAS, ale myslím, že na miesto zbytočného referenda, by sa mala opozícia konečne zjednotiť,aby terajšiu koalíciu porazili. Ak by vyhrali voľby a zostavili vládu, na prvom zasadnutí môžu jednohlasne zrušiť doživotnú rentu. Fico z nej doteraz, našťastie, ešte ne dostal ani €. Ale opozícia nie je schopná ani prísť na komplet do parlamentu, keď idú odvolávať ministra. Ako chcú spolu vládnuť, keď nie sú schopní sa ani na niečom takomto dohodnúť. Ak aj vytvoria vládu, zlepenec, tak vydržia koľko? Dva roky, potom to padne a my tu máme Fica doživotne. Ak Fico vyhrá,tak nie preto, že majú viac voličov,ale preto,že opozícia ich má málo. Bude pribúdať ľudí, čo voliť nepôjdu,lebo nemajú koho a voliť menšie zlo, no neviem,to je riešenie len na chvíľu...
Nie
@anonym_autor nie, nezúčastním sa , nie preto, že som na dovolenke, to je vedľajšie,ale považujem to, za zbytočné. Od kedy môžem voliť, chodím voliť, som volička terajšej opozície, kedysi SDKÚ, SAS, ale myslím, že na miesto zbytočného referenda, by sa mala opozícia konečne zjednotiť,aby terajšiu koalíciu porazili. Ak by vyhrali voľby a zostavili vládu, na prvom zasadnutí môžu jednohlasne zrušiť doživotnú rentu. Fico z nej doteraz, našťastie, ešte ne dostal ani €. Ale opozícia nie je schopná ani prísť na komplet do parlamentu, keď idú odvolávať ministra. Ako chcú spolu vládnuť, keď nie sú schopní sa ani na niečom takomto dohodnúť. Ak aj vytvoria vládu, zlepenec, tak vydržia koľko? Dva roky, potom to padne a my tu máme Fica doživotne. Ak Fico vyhrá,tak nie preto, že majú viac voličov,ale preto,že opozícia ich má málo. Bude pribúdať ľudí, čo voliť nepôjdu,lebo nemajú koho a voliť menšie zlo, no neviem,to je riešenie len na chvíľu...
@matago nie je tam ani jedna strana ani v tej opozicii co by cokolvek pozliepala, a nieco urobila. SIce na vzor Magyara Psko teraz beha a diskutuje aj po dedinach s obcanmi, ludovo "na pive", ako som si vsimla, uz len cakam, kedy mi niekto zazvoni na dvere ako tam sa robilo, ale teda nezvolitelne su u nas hadam vsetky strany, zase raz budeme vyberat mensie zlo
@matago nie je tam ani jedna strana ani v tej opozicii co by cokolvek pozliepala, a nieco urobila. SIce na vzor Magyara Psko teraz beha a diskutuje aj po dedinach s obcanmi, ludovo "na pive", ako som si vsimla, uz len cakam, kedy mi niekto zazvoni na dvere ako tam sa robilo, ale teda nezvolitelne su u nas hadam vsetky strany, zase raz budeme vyberat mensie zlo
@anonym_0aeaa9 presne, keď sa na jednej z tých diskusií starší pán spýtal Miša Šimečku, že aj keď vyhrajú ako zaručia, že vydržia viac než dva roky, a on mu povedal, že nech sa voliči postarajú o jednofarebnú vládu. Majú v programe aj dobré body, ale fakt nie sú schopní vytvoriť niečo trvácne
@matago toto je jeden perfektny, vecny a pravdivy komentar.

A ešte doplním, že voľakedy som bola proti politickým témam na MK. Ale vidím, že sú potrebné, pretože pre niektoré z vás je to jediný "informačný" kanál, ktorý sledujete 😨 Modrý koník ako jediný zdroj informácií, ou jeee, to ste dopadli 😂