icon

Zvýšenie paušálnych náhrad: Voliči, stále nevidíte problém?

markusrasford
17. mar 2026

Voliči Smeru, Hlasu a SNS stále vám to nedochádza?

sara07
18. mar 2026

uplne ma dojima že z paušalnych neplatia nič , proste v čistom ... paradečka ..
však to čo dostane premier na mesiac niekto musi vyžit rok a jemu je to jedno, jemu ide o to len aby nesedel
toto je uplny vysmech tu idu szoč vyrubat 131€ mikroodvod niekto zarobi 3600€ v hrubom za rok popri ttp na prilepšenie ale musi sa konsolidovat, okrešu danovy bonus, zdravotnicke pomôcky a ine lakocinky a sebe si navalaju ,dph, pre cenu prace krachuju , zdrhaju firmy alllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee my si zdvihneme, ... hnus
normáln ludská slušnost je ich nechat zmrazene aspon ked si ich teda neznižili, o politickej slušnosti nepíšem to oni nevedia ani čo to je ....

sara07
18. mar 2026
@anonym_7dc4d5

😅😅😅 asi si si pomýlil skupinu😅 nemyslím si, že mamičky tu majú čas kedy riešit tvoje trable s politikou

@anonym_7dc4d5 nepomylil tu sa o politike dost bavi , dokonca je tu kôli tomu aj uderka so sumračnej nasadena 😂😂😂😂

sara07
18. mar 2026
@markusrasford

@anonym_7dc4d5 už som pochopil. Volička Smeru alebo Hlasu ....

@markusrasford alebo republiky , celkom vedia slušne predbehnut a teda uhrikove a spol prispevky to žasnem proste ...

eva8
18. mar 2026
@sara07

@markusrasford alebo republiky , celkom vedia slušne predbehnut a teda uhrikove a spol prispevky to žasnem proste ...

@sara07 prave pocuvam vraj jeden z najlepsich rozhovorov s Mazurekom. Nielen zmanipulovany a arogantny (len krici), ale zistila som, ze aj pokrytecky.

jednoduchomaria89
18. mar 2026

Nemám slov, rozpadnuta krajina s rozbitými cestami , plesnivymi nemocnicami ,prázdnou kasou,ale pre zbytočných ministrov a podpremiera sa stále peniaze nájdu,kedy im bude dosť ?!! Ku ich voličom sa ani nevyjadrujem

markusrasford
autor
18. mar 2026
@anonym_7dc4d5

😅😅😅 asi si si pomýlil skupinu😅 nemyslím si, že mamičky tu majú čas kedy riešit tvoje trable s politikou

@anonym_7dc4d5 kto si niečo pomýlil si ty
Veru sú tu baby co sa zaujímajú a veľmi múdro a reagujú argumentmi.

anonym_1738ac
18. mar 2026
@lucyliu

Za tie 2 pohlavia v ustave a stanovenu rychlost chodze si to aj zasluzia, no nie?

@lucyliu trosku opeknena je ta tabulka ;) kludne to moze byt trosku inak: Tu je prehľad toho, čo tvorí hrubý príjem premiérov v roku 2026 a ofic. cisla:
🇸🇰 Slovensko: Robert Fico

Na Slovensku došlo k výraznému posunu v roku 2024, kedy vláda zdvojnásobila paušálne náhrady.
Zložky: Základný plat (naviazaný na plat poslanca) + paušálne náhrady (nezdanené výdavky na reprezentáciu, cestovanie a pod.).
Aktuálny stav (2026): Zatiaľ čo platy poslancov sú zmrazené, premiérov celkový príjem rastie vďaka automatickej valorizácii náhrad.
Odhadovaná suma: Celkový čistý mesačný príjem sa pohybuje okolo 10 400 €. V hrubom (vrátane náhrad) je to suma presahujúca 11 000 €.
🇭🇺 Maďarsko: Viktor Orbán
Informácia o 16-tisíc eurách nie je ďaleko od reality. Orbánov plat prešiel v posledných rokoch radikálnym zvýšením.
Zložky: Plat premiéra + plat poslanca (maďarskí ministri a premiér poberajú obe zložky, ak sú poslancami).
Aktuálny stav (2026): Orbánov hrubý mesačný plat sa odhaduje na približne 7,1 milióna HUF, čo pri súčasnom kurze predstavuje zhruba 17 000 € až 18 000 €.
Zaujímavosť: Ide o jeden z najvyšších platov lídrov v regióne V4 v pomere k priemernej mzde v krajine.

🇨🇿 Česko: Petr Fiala (vláda do volieb 2025)
V Česku sú platy ústavných činiteľov vypočítavané transparentným vzorcom z priemernej mzdy, hoci aj tam dochádza k politickým sporom o ich zmrazovanie.
Zložky: Základný plat + viacúčelová paušálna náhrada (na reprezentáciu, stravu a pod.).
Aktuálny stav (2026): Hrubý mesačný plat českého premiéra po novom prekročil hranicu 300 000 CZK.
Odhadovaná suma: Cca 308 000 CZK, čo je približne 12 200 €.
🇵🇱 Poľsko: Donald Tusk
V Poľsku sú platy politikov v porovnaní s Maďarskom alebo Českom relatívne nižšie, hoci sa tiež pravidelne valorizujú.
Zložky: Základný plat (wynagrodzenie zasadnicze) + funkčný príplatok + príplatok za výsluhu rokov (až do 20 %).
Aktuálny stav (2026): Základná zložka sa pohybuje okolo 16 800 PLN, s príplatkami je to viac. Odhadovaná suma: Celkový hrubý mesačný plat je približne 22 200 PLN, čo je v prepočte cca 5 100 €. = TU treba povedat, ze nemaju veci ako pausalne nahrady, ktore IM chodia v PL na ucet... ale hradia sa priamo. Cize ak ide na pracovnu cestu, konferenciu atd = naklady priamo plati "stat" a nejdu cez ucet politika a nahrady. Cize za mna, porovnava sa neporovnatelne co sa tyka PL a ostatnych statov.

majka35
18. mar 2026
@anonym_7dc4d5

@anonym_7dc4d5 ale majú, hovor za seba... ak už máš čas sedieť na MK, kliknúť na tému, ktorá ťa nezaujíma, napísať hlúposť, tak potom máš toho času naozaj dosť

anonym_e7109c
18. mar 2026
@lucyliu

Za tie 2 pohlavia v ustave a stanovenu rychlost chodze si to aj zasluzia, no nie?

@lucyliu platy týchto štyroch o niečom vypovedajú

sara07
18. mar 2026
@anonym_1738ac

@lucyliu trosku opeknena je ta tabulka ;) kludne to moze byt trosku inak: Tu je prehľad toho, čo tvorí hrubý príjem premiérov v roku 2026 a ofic. cisla:

Na Slovensku došlo k výraznému posunu v roku 2024, kedy vláda zdvojnásobila paušálne náhrady.
Zložky: Základný plat (naviazaný na plat poslanca) + paušálne náhrady (nezdanené výdavky na reprezentáciu, cestovanie a pod.).
Aktuálny stav (2026): Zatiaľ čo platy poslancov sú zmrazené, premiérov celkový príjem rastie vďaka automatickej valorizácii náhrad.
Odhadovaná suma: Celkový čistý mesačný príjem sa pohybuje okolo 10 400 €. V hrubom (vrátane náhrad) je to suma presahujúca 11 000 €.
Informácia o 16-tisíc eurách nie je ďaleko od reality. Orbánov plat prešiel v posledných rokoch radikálnym zvýšením.
Zložky: Plat premiéra + plat poslanca (maďarskí ministri a premiér poberajú obe zložky, ak sú poslancami).
Aktuálny stav (2026): Orbánov hrubý mesačný plat sa odhaduje na približne 7,1 milióna HUF, čo pri súčasnom kurze predstavuje zhruba 17 000 € až 18 000 €.
Zaujímavosť: Ide o jeden z najvyšších platov lídrov v regióne V4 v pomere k priemernej mzde v krajine.

V Česku sú platy ústavných činiteľov vypočítavané transparentným vzorcom z priemernej mzdy, hoci aj tam dochádza k politickým sporom o ich zmrazovanie.
Zložky: Základný plat + viacúčelová paušálna náhrada (na reprezentáciu, stravu a pod.).
Aktuálny stav (2026): Hrubý mesačný plat českého premiéra po novom prekročil hranicu 300 000 CZK.
V Poľsku sú platy politikov v porovnaní s Maďarskom alebo Českom relatívne nižšie, hoci sa tiež pravidelne valorizujú.
Zložky: Základný plat (wynagrodzenie zasadnicze) + funkčný príplatok + príplatok za výsluhu rokov (až do 20 %).
Aktuálny stav (2026): Základná zložka sa pohybuje okolo 16 800 PLN, s príplatkami je to viac. Odhadovaná suma: Celkový hrubý mesačný plat je približne 22 200 PLN, čo je v prepočte cca 5 100 €. = TU treba povedat, ze nemaju veci ako pausalne nahrady, ktore IM chodia v PL na ucet... ale hradia sa priamo. Cize ak ide na pracovnu cestu, konferenciu atd = naklady priamo plati "stat" a nejdu cez ucet politika a nahrady. Cize za mna, porovnava sa neporovnatelne co sa tyka PL a ostatnych statov.

@anonym_1738ac počkaj ale ked leti fico niekam tak si na palube jedlo neplati , catering platí štát , to isté zvyšok vlady , v podstate sa im všetko plati + dostanu plat
a orbanov čisty premiersky plat je pisany či spolu lebo to je za mna rozdiel
a porovnavame neporovnatelne
porovnajme hdp, dph , ine položky česko slovensko a potom plat ....

sara07
18. mar 2026
@anonym_1738ac

@anonym_1738ac a ked ideme porovnavat
o orbanovom megamajetku , neviem či to vola farma alebo ranč sa vie
o ficovom megamajetku v podstate tiež
ani jeden nemá šancu to z premierskeho platu mat ...
+ komplet celá rodina sa vezie
o českom premierovi fialovi som nezaznamenala že by bol na tom tak neskutočne dobre
babiš to je o niečom inom ak by si ho chcela vytiahnut, ten toho mal dost aj pred vstupom do politiky a ano politikou si pomohol ...

anonym_1738ac
18. mar 2026
@sara07

@anonym_1738ac počkaj ale ked leti fico niekam tak si na palube jedlo neplati , catering platí štát , to isté zvyšok vlady , v podstate sa im všetko plati + dostanu plat
a orbanov čisty premiersky plat je pisany či spolu lebo to je za mna rozdiel
a porovnavame neporovnatelne
porovnajme hdp, dph , ine položky česko slovensko a potom plat ....

@sara07 ja som len k tej tabulke s platmi, porovnavaju sa tam uplne neporovnatelne polozky. A to je fakt. Ja netrrdim, ze zarabaju malo/vela, je to spravodlive/nespravodlive, len sa to trosku prehana s urcitym cielom.
Potom sa porovnava ano ten plat k HDP alebo minimalke, ale to v kazdej krajine. Ale ak zaklad nie je spravny = tj. pausalne nahrady su rozdiel velky, tak porovnanie nie je celkom spravne
A co sa tyka pausalnych nahrad = napr byvanie, sukromny kuchar, toto hento a tamto sa plati zo statneho pre politikov v PL, DE... u nas su to pausalne nahrady, u nich je to naklad statu a nikde to nezohladnuju tabulky. PROBLEM celych pausalnych nahrad je podla mna ten, ze fico ich dostane na ucet este a, rozpisovat sa mi to nechce, realne ich minie potom na dovolenky, rodinu,... ale nemusel vyplatit nic. Kym v inych statoch to nie je.. celkom by ich mali zrusit a bol by klud.. :D
Orbanova suma je komplet hruby prijem mesacny = tj poslanca aj premiera a aj nahrady

anonym_7dc4d5
18. mar 2026
@sara07

@anonym_7dc4d5 nepomylil tu sa o politike dost bavi , dokonca je tu kôli tomu aj uderka so sumračnej nasadena 😂😂😂😂

@sara07 tak som tu nova nevedela som, že aj také veci alebo diania o politike sa tu rozoberaju 😃😃😃 ale je to zaujimava a drsná téma, ktorá dokáže rozhádať aj najbližšie rodiny 😃

sara07
18. mar 2026
@anonym_7dc4d5

@sara07 tak som tu nova nevedela som, že aj také veci alebo diania o politike sa tu rozoberaju 😃😃😃 ale je to zaujimava a drsná téma, ktorá dokáže rozhádať aj najbližšie rodiny 😃

@anonym_7dc4d5 a prečo píšeš pod anonymom ??

erikavesela
18. mar 2026
@anonym_0ff4e2

Zaslúžia si . Bojujú proti liberalnemu fašizmu . Proti satanoví Sorošovi . Chránia Slovensko . Bez nich by nás EU zničila

@anonym_0ff4e2 ako vtip dobre

erikavesela
18. mar 2026
@anonym_5bbb33

@martinmmartin
Dnes si smeracky ministry zvysili platy jeden sa vyjadril ze ceny isli dole, takze konsolidacia funguje
Takze cmuk, cmuk

@anonym_5bbb33 presne ten primitivny takac, co ma doma mafiansku kurvu

erikavesela
18. mar 2026
@eva8

@sara07 prave pocuvam vraj jeden z najlepsich rozhovorov s Mazurekom. Nielen zmanipulovany a arogantny (len krici), ale zistila som, ze aj pokrytecky.

@eva8 mazurek, keby nemal na papieri napisane ako sa vola, tak to nevie
V akej relacii?..dakujem

eva8
18. mar 2026
@erikavesela

@eva8 mazurek, keby nemal na papieri napisane ako sa vola, tak to nevie
V akej relacii?..dakujem

@erikavesela link je v teme, kde som spomenula hlinikaren. Oznacim ta tam a prekopirunem link. Vynalozila som fakt velke usilie, aby som to dopocuvala

anonym_89ab01
18. mar 2026
anonym_7dc4d5
18. mar 2026
@sara07

@anonym_7dc4d5 a prečo píšeš pod anonymom ??

@sara07 a prečo by som nemohla? Aj iní tú píšu pod anonym 🫣

wiliam3royal
18. mar 2026
@anonym_24508c

@anonym_4a9125 ako sa daju zlegalizovat peniaze vlozenim do dlhopisov? Ved to je to iste, akoby si ich vlozil na ucet. Povod penazi by sa tak nezmenil.

@anonym_24508c stat potrebuje peniaze lebo ma vysoky dlh, nezaujima ho ich pôvod, potrebuje ich na konkretny ucel, podobne sa dialo uz v Tipos-e, aj tam sa smeracke nakradnute vlozilo, nechalo polezat par dni a nasledne sa vyberalo..., ciste ako ľalia.

anonym_4a9125
18. mar 2026
@anonym_89ab01

@anonym_89ab01 KDH ma najmenej co hovorit, ked mali za ministra zdravotnictva Uhliarika, krvnu plazmu vyrobenu zo slovenskej krvi predaval veselo do Rakuska, osobny profit / biznis(...), je to rovnaka strana zlodejov ako smer, navyse aktualny predseda KDH Majersky si sam presiel rozvodom lebo si zacal s Lexmann, ozaj skutocne katolicke hodnoty, radsej "obetoval" zenu a 2 vlastne deti aby sa mohol znova ukojiť, potom sa nedivme co zazivaju v kostoloch miništranti.

anonym_89ab01
18. mar 2026
@anonym_4a9125

@anonym_89ab01 KDH ma najmenej co hovorit, ked mali za ministra zdravotnictva Uhliarika, krvnu plazmu vyrobenu zo slovenskej krvi predaval veselo do Rakuska, osobny profit / biznis(...), je to rovnaka strana zlodejov ako smer, navyse aktualny predseda KDH Majersky si sam presiel rozvodom lebo si zacal s Lexmann, ozaj skutocne katolicke hodnoty, radsej "obetoval" zenu a 2 vlastne deti aby sa mohol znova ukojiť, potom sa nedivme co zazivaju v kostoloch miništranti.

@anonym_4a9125 Ty si typicky ficovolic, nevsimas si obsah, len logo. Nevsimas si, co je zle (ze oni si zvysili platy okrem toho, co uz nakradli a nas ozobracuju konsolidacnymi balickami), len breses ako besna na tych, na ktorych ta postvali (Soros, lgbti,...)

sara07
18. mar 2026
@anonym_7dc4d5

@sara07 a prečo by som nemohla? Aj iní tú píšu pod anonym 🫣

@anonym_7dc4d5 však ten nick je v podstate tiež anonymný pokial si ho nedáš podla mena

anonym_a47672
18. mar 2026

@markusrasford odporúčam si pozrieť platy primatorov a potom tu rozosievat nenávisť. Platy poslancov ti nevadia? V praci su koľko? 68 dní?

markusrasford
autor
18. mar 2026
@anonym_a47672

@markusrasford odporúčam si pozrieť platy primatorov a potom tu rozosievat nenávisť. Platy poslancov ti nevadia? V praci su koľko? 68 dní?

@anonym_a47672 možno si nechapava. Jedna sa o velkohube vyhlásenia o konsolidácii a zrazu bumm. Sociálna vláda si nezmrazi platy ale s úsmevom nám oznamuje ze oni to potrebujú. Žiaden primátor tu nezaviedol konsolidáciu. A poslanci majú zmrazené platy. Nič tu ja nerozosievam.

anonym_a47672
18. mar 2026
@markusrasford

@anonym_a47672 možno si nechapava. Jedna sa o velkohube vyhlásenia o konsolidácii a zrazu bumm. Sociálna vláda si nezmrazi platy ale s úsmevom nám oznamuje ze oni to potrebujú. Žiaden primátor tu nezaviedol konsolidáciu. A poslanci majú zmrazené platy. Nič tu ja nerozosievam.

@markusrasford ano, poslanci majú zmrazené platy, ale keď sa im rozmrazia, všetko im doplatia tak, ako naposledy. Na to si už asi zabudol. A co sa tyka primátorov, taky vallo ma plat ako tuším starosta new Yorku alebo kde (na prepočet obyvatelov). Ale to je podla teba Ok. Trosku menej krvavé ocka mat 😉

markusrasford
autor
19. mar 2026
@anonym_a47672

@markusrasford ano, poslanci majú zmrazené platy, ale keď sa im rozmrazia, všetko im doplatia tak, ako naposledy. Na to si už asi zabudol. A co sa tyka primátorov, taky vallo ma plat ako tuším starosta new Yorku alebo kde (na prepočet obyvatelov). Ale to je podla teba Ok. Trosku menej krvavé ocka mat 😉

@anonym_a47672 dovol mi aby som mohol mat svoj nazor. Ja som sa v podstate pýtal voličov či im dochádza ze su pre vládu onuca. Neviem aky ma plat Vallo. Mňa irituje táto sociálna vláda ktorá si tu robí slajádu kedy chce. Vadí mi ze rodiny sťahujú z každého eura ale sebe doprajú. Ked niekto poukazuje na prešľapy koho kolvek a ma podla teba krvavé očká tak potom má krvavé očká. Ja tomu hovorím písanie faktov a nie krvavé očká. Ber si to ako chces. Podstata je ze tato vláda pre ľudí nerobí nič

markusrasford
autor
19. mar 2026
@anonym_a47672

@anonym_a47672 plat Valla je 8 tisíc v hrubom plat starostu je 20 tisíc v hrubom

erikavesela
19. mar 2026
@eva8

@erikavesela link je v teme, kde som spomenula hlinikaren. Oznacim ta tam a prekopirunem link. Vynalozila som fakt velke usilie, aby som to dopocuvala

@eva8 dakujem