3 ročný má problém s kakaním. Ako mu pomôcť?

anculicek
11. feb 2013

mám 3 ročného synčeka a máme nasledovný problém.: ked sa mu chce kakat,tak si rychlo sadne na zem a sedi v krci, zadrziava, pokial sa mu to nepodari zadrzat. potom ho samozrejme boli brusko, lebo nekaka aj par dni. nic nepomaha, skusali sme vselico. skusali sme dat plienocku na kakanie, novy nocnik, stolcek ku zachodu, proste nic. bude tp zadrziavat a zadrziavat. uz neviem co mam robit. ak mate niekto skusenosti poradte prosim, dakujem.

zuzana2711
11. feb 2013

asi by som robila to čo vy, možno aj ked sa to niekomu bude zdat divné alebo úchylné,ale dala by som možno nočnik do vecka a sadla by som si na zachod aby videl ze aj ja musim, tak musi aj on.. spravila som to ked som opatrovala vo svajciarsku dievcatko,mala styri roky a pomohlo to.. alebo kvapky z lekarni si vypytat,do cajiku a vykaka sa,(zatial by som mu dala plienku ak by ho prehnalo), mozno sa boji ze ho to bude boliet,ked uz par dni nekakal.. drzim palce

elfi1
11. feb 2013

zrejme ma uz nejaky neprijemny zazitok. len mu treba vysvetlit, ze ked zadrziava, tak o to to bude neskor horsie. na zmakcene treba dostatok tekutin, ovocia, aj napr. slivkovy kompot (aspon stava z neho).
no a moj ma teraz tiez obdobie, ze chce aby som s nim chodila na zachod a drzala ho za rucky kym on kaka 🙂 . tak chodim s nim. ved ho to raz prejde.
tak sa skuste aj vasho spytat, ze ako by to pre neho bolo lepsie a co mozte pre neho spravit...
a drzim palce. vela mamiciek ma tieto problemy s detickami

jfd
11. feb 2013

kamošce se 3 rojročný po 4 dnech vykakal v teplej kupeli. Dala mu pred tym švestky.

kaia
11. feb 2013

U nas sa dialo nieco podobne a trvalo to skoro pol roka 😝. Synov blok bol sposobeny zapecenim a tak zo strachu zadrziaval svoju potrebu aj par dni 😨. Lekarka mu predpisala sirup na zriedenie stolice, ktory tiez pomohol 😉. Zacal chodit do skolky a tam mu ucitelka poradila, ked mu treba kakat, nech sa chyti steny a tlaci 😕. Je to neuveritelne, ale tato nestandardna rada ho z toho dostala 😉. Drzim palce, aby ste aj vy nasli nieco, co zafunguje 😵

lenulice
11. feb 2013

Ahoj, my s tim tez dlouho bojovali, vyzkouseli kde co - Biogaiu, suseny svestky a jiny ovoce, cipky, ale co nam pak jako jediny vzdy pomohlo byl jablecny 100%-ni dzus ;)

silviavivien
11. feb 2013

vraj pomoze aj trochu horkej cokolady

gabkostanka
11. feb 2013

my mame podobny problem, davam mu na zmakcenie stavy, slivky, musli, lanove semienka, rano pije actimel v mlieku a nekaka aj 3 dni :( lebo obcas je zapeceny a boli ho to, tak potom ma blok...nedavno som kupila v lekarni taky olej do konecnika, ze je to setrnejsie ako cipky, este nam zabera aj hrozno.

arturia
11. feb 2013

Môj syn mal dlho problém že nevedel kakat do nocnika. Vždy si vypytal plienku a potom sa schoval za kreslo aby ho nikto pri tom nevidel, časom sa to upravilo. Možno mu treba pri tom dopriať trochu súkromia.

renata04
11. feb 2013

na takyto problem sa niekedy musi pozriet aj lekar mali sme problem s trojročnym synovcom tiež mal problem s kakanim nakoniec po všetkych vyskušanych receptoch na lahšie vyprazdnenie sme boli u lekara špecialistu v košiciach atam mu zistili že problem je v čreve a že nemože papat všetko tak sice ma upravenu stravu ale je štastny lebo ho už neboli bruško ani zadoček 🙂 🙂

evelin325
12. feb 2013

Ahoj, aj my sme mali problém so zadržiavaním, malý sa mi bál kakať, lebo mal tvrdšiu stolicu, tak sa bál,
nám pomohli minerálne soli, teraz kakáme bez problémov 🙂