Črevná viróza a dcérka nechce piť

darsy22
4. jan 2019

Ahojte mal tu niekto podobný problem? Mám 2 ročnú dcerku , včera pol dňa zvracala a hnačkovala isli sme k pediatričke -žiadne vyšetrenie len tabletka na zastavenie zvracania. Odvtedy nezvaca ale hnačkuje a strašne chce spať aj každé dve hodiny a necika. Odmieta vodu, donútila som ju vypiť cca 2,5 dcl za deň a dala jej 3x hylak kvapky a raz mala uplne riedku stolicu. Zijem v zahranici, takže neviem, ako postupovať...Máte ešte nejaký domáci recept na potlačenie stolice a viete mi niektora poradiť či vypila dosť? Teraz išla spinkať, takže ak prespinka celú noc tak naposledy cikala dnes ráno, nie je to maličko???

martinka13
4. jan 2019

2,5 dcl je síce malo, ale aspoň niečo. Podľa mojich skúseností, pokiaľ už nevracia, malo by byt ok. Treba jej davat po lyzickach a sledovať aj jazyk. Ak bude suchý, bez slin, treba dávať pozor. My sme skončili so synom na infuzkach, ale on vracal 14 hodín, bez akehokolvek prijimu tekutín. Mal 3 roky.

darsy22
autor
4. jan 2019

@martinka13 Moja mala vracala 8 hodín a dali nam tabletku co beru deti po chemoterapii na zastavenie zvracanie...Zabrala okamzite, ale mala mi odmieta piť lebo ju bruško nadalej boli, na pohotovosti sme boli vcera v noci, kde do nej naliali deci vody a povedali ze ak sa do rana nepocika,tak zase prist...rano ale cikala a odvtedy nic. Sliny má aj jazyk nie je suchý, tak neviem, či zase utekať na pohotovosť alebo počkať....

mumboo
4. jan 2019

ahoj skus jej urobit mrkvove pyré. Uvar len mrkvu vo vode a rozmagaj. Malo by jej to aj ukludnit zaludok a zmiernit hnačky. Alebo jej vyskusaj podat caj alebo vodu po lyzičkach, alebo slamkou. Deti sa dehydruju velmi rychlo. Ale myslim ze radsej je lepsie navštívit pohotovost zbytočne ako čakat.

dzulli1980
4. jan 2019

No to cikanie, to je veľmi málo ... ako kočka vyššie poradila, skús tú uvarenú mrkvičku, banán, piškótik, vodičku po lyžičkách, viem, že malým deťom sa na hnačku robí ryžový odvar ... ja by som kvôli tomu cikaniu išla na pohotovosť, je to strašne málo ... my sme skončili na infúziách - dehydratácia, obličky hraničné hodnoty, a to naša dcérka cikala viac.
@darsy22

ukulela
4. jan 2019

@darsy22 varenu mrkvu/pyre, tiez bielu obycajnu ryzu by mohla. (nie natural, basmati a pod, obyc bielu luúanu) hylak su len probiotika, hodili by sa k nim nejake cierne uhlie. tie stiahnu hnacku. (vtedy sa ma hylac davat s odstupom ale myslim.)
ak nechce pit, ja som mojmu davala aj v striekacke - tej, co sa davaju detske sirupy. kazdych par minut vycuckat striekacku. aspon som vedela, kolko vypil.

denisa098
4. jan 2019

@darsy22 1 lyžička ryža rozvariť v litri vody asi hodinu, precedit a toto dat, ryžový odvar, toto sme nalievali malej aj do bezlaktozovho mlieka. Musí piť po troskách, to cikanie neni dobré, ja by som ju zobrala k doktorke, zemiaková a mrkvová kaša sa dáva este, vodicku aspoň po lyžičkách. Podľa mňa vám dajú inflúzku. Mlieko a mliečne vobec iba bezlaktozové mlieko.

denisa098
4. jan 2019

@denisa098 chod s ňou určite keď nečiká radšej zbytočne ako neskoro, je malinká

lujza123
4. jan 2019

Je taky prášok na dehydraciu spýtaj sa v lekarni

pininka
4. jan 2019

U nás je to kulisek, alebo aj v zahraničí by mohli mať práškovú glukózu, treba jej dať do čaju,alebo do vody, aby sa nedehydrovala. Moja sestra musela malej dávať vodu s injekčnou striekačkou. Ak aj nebude jesť, ale piť musí určite. Držím palce

darsy22
autor
5. jan 2019

Dievčatá ďakujem Vám za rady, volala som nakoniec do porodne s detským lekárom a povedali, že ak mala necikala 6 hodín, tak aj každý deň treba ísť na pohotovosť, aby ju skontrolovali. Tak sme tam včera v noci boli už druhykrát a odmerali jej teplotu a zmerali tlak- to čo som urobila doma aj ja .... a zhodli sa na tom, že kým reaguje na meno a neprevracia očami alebo ju nebodaj nemôžem zobudiť zo spánku tak telo má ešte dosť síl na to aby bojovalo samo a povedali, že infúzie jej dajú len v tych vyššie popísaných prípadoch- že je to pre take male bábo brutálne morbídne a nebezpečné a že z toho bude mať traumu. Tak som sa opýtala či mi nedajú aspoň niečo na hnačku - vraj nie lebo je to vírus a musí sa z tela vyplaviť sám. Asi toľko k lekárom vo vychýrenom Svajčiarsku...niekedy by som bola naozaj najradšej doma na Slovensku...Takže mali sme ďalšiu neprespatú noc ale vďaka bohu tu mala moja susedka čučoriedkový kompot ktorého šťavu som do nej na silu napchala a ráno už bolo o niečo lepšie a sama sa napila a naobed aj cikala uuuuf...

moniczka31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz