Sertralin Actavis počas dojčenia

zuzana1291
13. aug 2014

Prosim mate niekto skusenosti s uzivanim lieku Sertralin Actavis 50 mg pocas tehotenstva alebo dojcenia? Ja dojcim a zaujimalo by ma ako ste to znasali, prip. babatko /ci a ako sa to na nom prejavovalo/. Dakujem za odpovede

xena03
17. júl 2015

Ahoj Zuzi,
ako si dopadla s uzivanim sertralinu pocas dojcenia?

xena03
17. júl 2015

Ja mám doma 1,5mesačného chlapčeka, užívam 2 x50mg sertralinu, ale stav sa mi zhorsuje-asi tomu pridava vycerpanie a unava. Dojcim ho, ale citim, ze by som potrebovala zvysit davku...a dojcenia by som sa tiez nechcela vzdat, nakolko nam to dobre ide, malinky krasne pribera, ja nemam problem s mliekom, len ta depresia....neviem si snou rady ....tak neviem, aka davka je odskusana a bezpecna pre malinkeho.....nechcem mu tym ublizit..

merared
26. apr 2021

@xena03 ahoj, pisem uz po pekne dlhom case na tuto temu, ale chcem sa ta opytat, ako ste teda pokracovali? Lebo mne doktorka vyslovene zatrhla uzivat sertralin pocas dojcenia

xena03
28. apr 2021

@merared užívala som sertralin počas celého dojčenia, už presne neviem akú dávku, max 100 mg denne. Dojcila som 18 mesiacov, malý je zdravý ako rybička 😉. Odsúhlasila mi to aj detská lekárka ešte v pôrodnici aj pediater 🙂, tak sa informuj aj u iných lekárov... Držím palce

merared
28. apr 2021

@xena03 dakujem ti velmi pekne, ani nevies ako ma to upokojilo. Nasadim ho teda, lebo nemozem uz takto dalej a malu odstavit je nepredstavitelne (zavislacka na prse). A ako mas stareho synaka?

merared
28. apr 2021

@xena03 jojha, staci si to vypocitat, ked v roku 2015 mal 1,5 mesiaca 😄😄.... som aj zabudla ze som tu predvcerom pisala a nekukla som hore, len na novy koment😊.
A beries stale ad?

xena03
29. apr 2021

@merared už nie, postupne mi vysadila lekárka. Držím palce ✊

cloviecka
17. feb 2022

@merared ahoj, riešim tiež túto vec. Prosím, ako si dopadla s tým sertralin? Nasadila si popri dojčení, alebo si musela ukončiť?

merared
17. feb 2022

@cloviecka ahoj. Ano, nasadila. Doktorke som povedala ze uz nedojcim, tak mi ho predpisala znova. Vsetko je v poriadku

cloviecka
17. feb 2022

Super, ďakujem Ti za odpoveď.a koľko malo bábätko pri nasadzovaní? Moje má len 3 mesiace 🥺

merared
17. feb 2022

@cloviecka Nemas zac😊. Dcerka mala 8 mesiacov. Uz sa to nedalo vydrzat bez toho, tak som sa poinformovala ako sa dalo.
Viacero mamiciek mi povedalo, ze brali sertralin cele tehotenstvo aj cele dojcenie, ze je to jedno z velmi mala antidepresiv, ktore su bezpecne.

cloviecka
17. feb 2022

@merared ani nevieš, ako si mi pomohla.ja žiadnu takú maminku nepoznám.vsetky detičky sú ok?

cloviecka
17. feb 2022

@xena03 ahoj, mne lekár dôrazne odporúča ukončiť laktaciu, čo má desi. Hľadám maminky s raelnou skúsenosťou so sertralin počas dojčenia. Ste úplne v poriadku? Veľmi by som chcela pokračovať v dojčení...

merared
17. feb 2022

@cloviecka no ved ani ja nepoznam, len tuto na koniku som sa podozvedala, pozerala fora a tak. A vela clankov na nete som predtym prestudovala. Tiez som bola v strachu ci to malej neuskodi. Ale odkedy sa narodila nic jej nebolo, vsetko sa vyvija tak ako ma, chora este nebola ani raz (ani nadcha, nic), ma rok a pol a uz jej je pekne rozumiet slova, je nadherna, nikdy sa mi ani nesnivalo ze by som niekedy mohla mat taku nadhernu a sikovnu dcerku.
Takze ja som sa rozhodla zacat ich znova brat a vsetko je super, dufam ze aj bude. Ty co urobis?

merared
17. feb 2022

@cloviecka to som rada ze som pomohla. Mne tiez takto minuly rok pomohli baby tu na koni. Uplne som sa az vznasala od radosti😊. A hej, maju uplne zdrave deti. Dokonca jedna uz mala syna skolaka a nepostrehla vobec nijake nasledky, vsetko oki. Tiez brala sertralin cele tehotenstvo a dojcenie. Dojcila tusim rok a pol. Ja tiez este v noci cca 2x vystrcim prso malej😊😄.
Ake davky si brala?

cloviecka
18. feb 2022

@merared ja som v trhu nebrala nič, až teraz 3 mesiace po pôrode mi je nejak divne. Doktor mi predpísal sertralin a odporúčal zastaviť laktaciu, čo ja nechcem, preto hľadám reálne skúsenosti maminiek, ktoré brali AD popri dojčení.

cloviecka
18. feb 2022

V tehu

cloviecka
21. feb 2022

@merared si poklad, veľmi ti ďakujem za tvoju odpoveď.

xena03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cloviecka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
menoruze
3. mar 2022

@cloviecka Odporucam podporu podla clanku dr. Saula: http://www.doctoryourself.com/anxiety.html, dat si velke davky B3 naicinu , B12 a C vit. podla clankov na stranke, su lekarsky overene rokmi, drzim palce. Este - proti uzkosti pomaha magnezium aj do 2000 mg denne (da sa kupit prasok na internete - magnezium citrat) a orotat litia - tiez na nete.

cloviecka
3. mar 2022

@menoruze ďakujem, že si sa ozvala.nastudujem si.

xena03
4. mar 2022

@cloviecka ahoj, áno, môj 6 ročný chalan je úplne v poriadku, dojcila som ho 18 mesiacov s dávkou sertralinu 100mg denne. Držím palce 🙂

cloviecka
4. mar 2022

@xena03 ďakujem ti, veľmi si ma povzbudila, mne totiž lekár kázal ukončiť laktaciu, čo si nedokážem ani len predstaviť.mala má len 3 mesiace.

xena03
5. mar 2022

@cloviecka držím palce, mne to aj lekárka detská v nemocnici keď sa narodil odobrila.

cloviecka
6. mar 2022

@xena03 veľmi si ma upokojila. Mne totiž lekár kojit neodporúčal ale tu som zistila, že mnohým babám tu to lekári odobrili. Veľmi by som chcela ďalej dojčiť, keďže ja s mlieckom problém nemám. Ďakujem ti za tvoje reakcie.rozhodla som sa ďalej dojčiť so sertralinom.verim, že to maličkej neublíži a ja sa budem cítiť lepšie.

zankalh
27. feb 2023

Baby,kedy vam zaucinkovali AD-sertralin?