2 krát sekcia a ešte chcem bábo. Máte skúsenosti?
Ahojky, Najde sa mamicka ktora rodila 2x sekciou a chce alebo uz ma dalsie babo?......Bolo mi povedane ze az po 3 sekcii sa robi sterilizacia, len sa bojim ci by to nebolo uz velmi rizikove tehot. Ma niekto taku skusenost? 🙂
@mima21 ja som tiež mala 3 sekcie, rozdiel medzi prvorodenou a strednou dcerkou mam 1 rok a 3 mesiace a 2,5 roka medzi strednou dcerkou a synom
ja som si sterilizáciu dala na vlastnu žaidost a nepaltila som za nu, rodila som na antolskej. lekarom mi bolo poevdane, že pokial sa robí pri sekcii sa za nu neplatí , ale je fakt, že to záleží od každej porodnice inak 😉
@maca_p Ved jasne alet tu je rec o slovenskych pomeroch a postupoch. Nikto nemoze zakazat zene ked chce tak moze podstupit kludne aj 5sekcii. Zober si len taku romsku mensinu, ti rodia deti hlava nehlava raz sekcia raz normalne a ide im to .... takze ani nemusime pre priklady chodit az tak daleko.
@moncicip pocula som aj o pripadoch kde zeny po sterilizacii otehotneli. Napr. moja kamoska mala 2 deticky ked jej spravili sterilizaciu a po niekolkych rokoch cakala dvojicky, ale o tie prisla a potom sa jej narodila este jedna dcerka. Asi by som si ju dala spravit, ale este furt tam je nejaka sanca otehotniet.
@mima21 ked sa sterilka robi pocas sekcie, t.j. pri otvorenej rusnej dutine, tak sa z vajcovodov kusok strihne a podviazu sa na kazdej strane. ak to gyndak neodflakne, pri tomto postupe nie je sanca oteho. pri laparke sa z nich neodstrihuje, len sa prepaluju laserom.
pocula som aj ja o takych pripadoch, vsak dnes uz nikto nic negarantuje 😀 😀 urcite si myslim, ze je menej tych nehod ako pri pouziti inych druhoch ATK, pripadne mozes kombinovat, pre "istotu". 😉
baby, asi sa to podarilo. Dnes som testovala a je tam slaby duch. Som 5 dni pred mrchou a citlivost testu 25, takze keby bola citlivost 10 tak by to ukazalo asi lepsie. Ved uvidime, v pondelok kupujem dalsie testy 😉
@mima21 ahoj! Ja už mám za sebou tri sekcie a každá bola iná. pred tretím tehotenstvom som bola u lekára na vyšetrenie, či by to pre mňa nebolo veľmi rizikové, už mám aj svoj vek. Počas tehotenstva som chodila častejšie na poradňu, hlavne v poslednom trimestri bolo treba sledovať, či sa veľmi neztenšuje jazva na maternici (aby nedošlo k jej pretrhnutiu, pretože ako rastie bábätko, tak sa napína maternica a jazva). Maličká sa narodila o 3 a pol týždňa skôr, ale už všetko dobehla. Kvôli svojmu zdravotnému stavu som sa rozhodla aj pre sterilizáciu.
@mima21 ja mam za sebou dve sekcie a teraz ma caka tretia. medzi prvymi som mala rozdiel presne 25 mesiacov, teraz medzi druhou a tretou to bude 2 a tristvrte roka. Pred otehotnenim som to konzultovala s mojou predoslou gynekologickou - ta nemala proti trom sekciam ziadne namietky (len sa zasmiala ze ked mam uz dve baby, tak aj tratie bude baba - a mala pravdu). Tato gynekologicka isla na MD, tak som si nasla novu, ta sa tiez nad tym, ze cakam tretie dieta po dvoch sekciach vobec nepozastavovala a ani ma nepovazovala za rizikovu pacientku, dokonca ked som sa pytala ci musi byt po dvoch sekciach aj tretia, tak sa tvarila ze to nie je na 100 % nutne. Moj porodnik ma na to iny nazor, po dvoch sekciach uz ziadne experimenty s prirodzenym porodom robit nebude. Ked som sa ho pytala na dobu aka ma byt medzi tehotenstvami, skonstatoval, ze nie je dokazane, za cim vacsi rozostup medzi sekciami, tym lepsie... proste ze to je uplne individualne a zalezi od toho, ako sa jazva zahoji.
@mima21 ahoj, o sterilizacii somsa bavila aj s doktorom, ale v ziadnom pripade si ju nedam urobit. keby som mala 40 rokov ( a mala tretiu sekciu), tak by som o tom uvazovala, ale v 32 rokoch mi to pride ako prilis definitivne riesenie. s mojim dokim sme sa dohodli, ze mi po porode povie ako to tam u mna vnutri vyzera a ci mam rovno na stvrte dieta zabudnut, alebo by to este casom slo..... aj ked to by sme teraz urcite nechceli zase s dvojrocnym odstupom... ale ktovie, vyhram na sportke, tak si poviem ze nemusim pracovat a pokusime sa casom este o syna 😉
Jeej kocky, som rada, ze som tu nasla takuto temicku, ja uz by som hupsla na druhe, ale okolie ma odhovara, ze musim pockat aspon rok..pre mna bolo velmi frustrujuce, ked som mala sekciu, mala som z toho normalne depku, vobec som to necakala..zobudit sa po narkoze a ani brucho ani babatko. Myslite, ze by bola este sanca rodit normalne? Mam cakat ten rok, alebo to mam nechat na toho hore, ako nam to zadeli? Viem, ze ked mam asi mensi rozdiel, tym je sa sanca....
Ahojte, nemusíte podpísať sterilizáciu po treťom cisárskom....nie je to nutné,ak ste nemali komplikácie , hoci to navrhujú všetkým ženám pri treťom cisárskom...bez rozdielu, automaticky, je to prežitok post komunistického zdravotníctva...... v krajinách s vyspelejšou demokraciou sa to už nerobí https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/mozem-mat-tretie-dieta-po-dvoch-cisarskych-rezoch/
Ahojte,
mňa tiež čaká tretia sekcia. Momentálne som v 14tt. Zatiaľ je všetko v poriadku. Doktorka mi nakázala sa veľa šetriť, oddychovať a nenamáhať bruško, aby sa niečo neudialo. Hovorila, že treba, aby bol väčší časový odstup, cca 4 roky.
Vraj mala prípady, kedy na tretie tehotenstvo po dvoch cisárskych rezoch žena porodila krásne dvojičky a otehotnela v šestonedelí a taktiež mala prípad, kedy žena otehotnela po ôsmich rokoch a v ôsmom mesiaci jej praskla maternica. Takže je to individuálne.
Hlavne sa treba pozorovať a veľa oddychovať. Nechajme mužíčkov, nech nám silno pomáhajú, však toho anjelika čakajú s nami 🙂

@maca_p No nas tak ucili v skole ze 3 su taka unosna hranica ale vies "celebrity" niesu obycajni ludia takzte u nich je to ine a ktoviekolko z toho co sa o nich napise je naozaj pravda .... A presne ako si napisala je to na zvazeni kazdej zeny ci pojde do toho rizika znova alebo nie, je to jej slobodne rozhodnutie.