2 pôrody krátko po sebe. Aké s tým máte skúsenosti?
Ahojte maminy.
Rodila som min.rok v januári a teraz v júli ma to čaká opäť.Chcem sa opýtať najmä tých mamičiek,čo rodili takto krátko po sebe ako to u vás prebiehalo.bolo to rýchlejšie,ľahšie,menej bolestí...či to bolo rovnaké príp.horšie?Dali ste si aj epidurál?ja som pri 1.nemala.využili ste nejaké ,,zlepšováky,,na zmenšenie bolesti?moj 1. porod trval vyše 16 hodín,tak preto sa pýtam,či to bude teraz aspoň o niečo kratšie 😉
ďakujem za všetky odpovede.
@modrofuzik11 kupila som baby jogger city select
mila myzma, dakujem za radu. vies mi, prosim Ta, este napisat, kde by som mohla kupit tento kocik aj jazdeny? dakujem, m.
@modrofuzik11 este je velmi skoro na kupu z bazara... je to model 2010, cize ku konca roka 2011 sa da pocitat s prvymi ojazdenymi. K dnesnemu dnu boli na predaj jeden krat cely kocik (ale uz je predany) a zvlast iny predajca mal v ponuke 2 vanicky.... daj si do google priebezne "predam baby jogger city select" a ono ti to vypluje
nikdy viac ,bola som strasne vycerpana,vravi sa ze dve po sebe sa jedno pri druhom vychuble ? ano ,ale na ukor maminky,som rada ze to mam za sebou,pokial nemate nikoho kto vam poma kazdy den ,tak nezavidim ☹
@modrofuzik11 Ono je to náročné aj s pomocou. Do zásoby sa naspať nedá. A najhoršie je, keď je niektoré dieťa choré, nedajbože obe, alebo aj rodičia (napr. taká črevná chrípka)...Nechcem strašiť, ale sa pripraviť na stres. Výhody prichádzajú až neskôr (u nás ruka v ruke s novými pridruženými problémami - ale od roka mladšieho sa v noci vyspíme a to je základ 😉
medzi nasimi bude rozdiel rok a 4 mesiace a velmi sa tesim, ja by som brala aj ovela mensi rozdiel .. je mi jasne, ze zo zaciatku to bude velmi narocne, ale ja mam rada, ked sa nieco "vypiple" naraz ... pre mna by bolo horsie behat 3 roky za jednym a potom dalsie 3 roky za druhym babatkom.
ale suhlasim s nazorom, ze pokial nema kto pomoct, je to namahave. no myslim si, ze ak nema kto pomoct, by to bolo namahave, aj keby mali deti rozdiel medzi sebou napr 3 roky. urcite o zavisi aj od povah deti...
a porod, moj prvy bol super, je pravda ze som mala epi a to veeeelmi napomohlo otvaraniu, lebo som sa cele poobedie az do noci neotvarala a po vpichnuti epi do 2 hod bola mala vonku, tak sa trosku obavam,ze ked prvy bol v pohode, ze ten druhy porod , taky riadny, na mna teraz caka 🙂
ahoj Katka, este cela 🙂 ? ides si davat znova epiduralku? ja som pri Sare nemala. ono to bolelo ale dalo sa to predychat. teraz som vsak uz nie az tak presvedcena o tom, ze budem schopna tolko vydrzat. co planujes? a prosim Ta, ako to riesis s kocikom Ty? mas prichystany dvojkocik?
@myzma ahoj myzma, este som citala, ze pre dieta starsie ako 1,5 roka je vhodna aj taka ta plosinka, ktora sa pripevni o kocik a dieta na nej v pripade, ze nevladze chodit, stoji. co si o tom myslis?
@modrofuzik11 podla mna je to pre starsie deti, moj by tam neobstal... ked su deti unavene, neobstoja tam tak ci onak... a cca 1,5 - 2r deti este zvyknu spat v kociku... ani pridavne sadedlo nie je ziadna vyhra, v zime cez sneh neprejdes, neda sa sklopit, preave ked dieta zaspi... mozem ti povedat po par prechadzkach, ze si neviem predstavit fungovat bez kocika... a to satkujem....
@myzma , prosim Ta, kde si kupila ten kocik? dakujem
@modrofuzik11 da sa kupit na:
prenase deti.sk
babytrend.sk a este niekde
daj si do googlu a ono ti to vyhodi... momentalne je asi vypredany, no v juli bude nova zasielka zo zahranicia....
ja som kupovala cez prenasedeti.sk, veeeeeeeeeeeelmimili a ustretovi 🙂
@modrofuzik11 oficialne je v predaji i kolekcia 2011 ale dodavka je jul 🙂 akurat pozeram pobuku prenasedeti.sk...
ta hneda je pekna 🙂 i fialkova 🙂
ale na svoju kombinaciu asi nedam dopustit 😀 😀 😀 😀 😀
@myzma ahoj myzma, tak som kocik objednala. pride v piatok. som na neho velmi zvedavá a tesim sa. objednala som na biga.sk. sa mi zdali najnizsie ceny. a zda sa, ze to stihneme akurat pred porodom 🙂 . mas, prosim ta, nejake skusenosti s predajom detskych veci? rada by som predala ten stary kocik. dakujem
@modrofuzik11 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 super, myslim, ze budes spokojna, najmä ked sa drobcek narodi... fakt nedam dopustit, je to parada, dnes sme boli u dr.... chodime na prechadzky kazdy den, je to skvele, mobilne a efektne 😀 😀 😀 ludia si ta hned vsimnu 😝
neviem, ako to myslis s tym predajom... mozes hodit inzerat tu na modrom konikovi, ze predavas kocik, inzercia je bezplatna... rovnako mozes skusit i na mimibazare.sk a na babybazare.sk
@modrofuzik11 a aku kombinaciu? co vsetko si objednala?
@myzma objednala som si podla moznosti vyberu. teda cerveny sportovy kocik a hnedu vanicku. radsej by som biely sportak a cienu vanicku, ale bohuzial nemali... autosedacku este mame. a ked k nej budem mat adaptery, tak sa da pouzit aj na konstrukciu kocika. tak fajn.
diky za radu. som nevedela, ze sa aj na modrom konikovi da inzerovat. na minibazare sa mi moc nedari. je tam kopec kopec inzeratov, tak mam pocit, ze ten moj jeden zanikne. skusim teda aj tu.
verim, ze nie ste chori a ak ano, tak sa rychlo vyliecte 😉
@modrofuzik11 ahoj aj ja uz mam joggera doma. ja som si ho kupila u bambini.sk na vsetko mi dali zlavu a k sportaku mi dali zadarmo madlo,ktore stoji 23eur. sportak ma stal 416 eur a na vsetko ostatne som dostala 10% zlavu. v stredu som si ho objednala a v piatok som ho mala doma 🙂 kombinaciu mam,jednu ciernu sedacku,jednu fialovu a vanicku tiez fialovu. adaptery na autosedacku mi ponukli za 42eur. co si myslim ze je tiez fer cena. kocik uz pouzivam ako single a je super! a ten biely sportak moc predajcovia neodoporucaju, bleda farba vsetko je na tom vidiet. uz ho mas doma?
ano, mam. paci sa mi. len som nevedela, ze je potrebne si doobjednat este aj striesku a jednu kovovu konstrukciu, aby to bolo vsetko kompletne. ty si si objednala aj striesku ku vanicke aj tu kovovu konstrukciu na vanicku ako extra?
@modrofuzik11
mrzi ma, ak som ti to nenapisla dost jasne:
1 sportak aj s podvozkom
1 vanicka
2.he pridavne sportove sedadlo, z ktoreho potrebujes diely na zostrojenie vanicky (strieska a konstrukcia)
ja mam naprklad:
1 cierne sportove
2he cervene
a ciernu vanicku, na ktoru pouzijem ciernu striesku zo sportoveho, ak by som mala cervenu vanicku, pouzijem cervenu striesku z druheho sportaka...ale katarina06 si objednavala striesku zvlast u dodavatela, ci priamo v US, si nepamätam, lebo chcela mat speci kombinaciu
@modrofuzik11
@suzieqiu
ahoj baby...mam otazocku, ak smiem...trocha od temy, len by som rada radu.. 🙂 teraz som s malou na materskej a cakam tretie babo...mam uz od dr.vypisany papier na matersku, treba ho niekam zaniest?? teraz pri malej som narok na matersku nemala, beriem len rodicovsky, kedze som predtym nepracovala... dakujem 🙂
ahojte mamicky rada by som ozivila temu... jedno babatko uz mam ma 5 mesiacov a druhe planujeme zarobit v lete tak by som rada vedela ako ste to zvladali? bude medzi nimi skoro 2 roky museli ste aj tak kupovat surodenecky kocik? a ako deticky?dalo sa to zvladnut? verim ze to bude tazke ale aj tak nechcem aby bol velky vekovy rozdiel medzi detmi
@lusinda1989 ahoj..tak ja mam medzi poslednymi 1,5 rocny rozdiel....je to aj krasne, ale aj narocne....tehotenstvo nebolo uplne bez problemov, najvacsie brusko som mala cez zimu, tak najhorsie pre mna bolo obliekanie malej, ale aj seba....ku koncu uz aj samotne dvihanie - do stolicky, postielky a pod. aj ked mi pomahali, boli chvile ked som si musela "poradit" sama 😀 no ked sa mala narodila, tak nebolo to take najhorsie....aj ked niekedy hekticke....mne osobne robilo a este robi najvacsi problem ich spanie...pretoze este spia na "striedacku" najmensia ide spat doobeda este, akurat okolo obeda sa zobudi a to uz je zas cas spanku tej starsej no a ked sa budi ona tak opat ta najmensia sa uklada k poobednajsiemu spanku...takze toto mne robi najvacsi problem, niekedy si pripadam az neschopna, ale proste este potrebuje dva spanky....a to obliekanie teraz v zime...tiez "zabavne"..uz nech je leto....inak krasne je to v tom aky maju medzi sebou vztah, ako na seba reaguju, Tamarka je uplne uzasna vo vztahu k nej...a uz sa tesim, ako ich budem rovnako obliekat.... a kocik surodenecky sme nekupovali, Tamca je zvyknuta behat, takze vacsinou kraca pekne vedla mna.....mam pre istotu dva golface, ale pravdu povediac sme boli asi 2x na prechdzke s dvoma kocikmi....
@dida38 dakujem tiez si myslim ze mala nebude chciet byt v kociku ano je skoro ale ona je velmi sikovna a ak bude po mne tak ju do kociky ked sa nauci chodit len asi tazko dostanem 🙂 ale ved uvidime ako nakoniec bude a ci sa nam podari mala sa nam vyse roka a pol nedarila tak uvidime mozno sa aj s vyrobou druheho potrapime 🙂
ale v kazdom pripade viem ake to bude pre nich dobre mam sestru starsiu o rok aj 9 mesiacov tak viem ake sme si aj tera ź blizke a ake to bolo pre nas skvele mat jedna druhu
Ahojte mamičky🙂 Tak som rada že som našla nejaké informácie priamo od mamičiek, ktoré majú dve detičky rýchlo za sebou! A nie z nejakého časopisu...Aj my máme doma malého drobčeka, 8 mesiačkov, ale predčasniatko (29.t.t., skoro tri mesiačky skôr) a teraz sme sa dozvedeli že čakáme druhého miláčika🙂 Asi 3 týždne...no a máme obrovskú radosť...🙂...no ja i miestami obavy ako asi vy všetky, že ako to zvládnem sama doma, keď bude manžel v práci, s dvoma malými drobčekmi..Prvá je slečna, no keďže je skoro narodená, predpokladám že aj bežkať začne neskôr...uvidíme, inak je úplne zdravá a veľmi šikovná🙂 Je to ozaj poklad, no niekedy neviem ako to zvládnem, keď budem vysoko tehotná a druhý drobček bude len začínať behať...budú mať rozdiel 17 mes. Ako ste to zvládli, mamičky? Keď ste boli v deviatom mesiaci (dúfam, že tentokrát sa nám to podarí dotiahnuť až do deviateho mesiaca🙂) a mali ste doma malého lezúnika, ktorého bolo treba dvíhať, nosiť...? Máte nejaké triky ako si pomôcť neprísť o chrbát, nevyvolať si pôrod nadmernou námahou alebo proste neohroziť drobca v brušku? Aby sa popritom všetkom cítilo to staršie veľmi milované?..Ďakujem🙂

ahoj tak ja mám dve dcérky jednu v septembri a druhú v oktobri o rok narodenú. Tak je medzi nimi 13 mesiacov rozdiel. Každému odporúčam. Treba na to hlavne pevne nervy a nejakú tu pomoc zo začiatku. Ale inak je to super nemali sme problém že mama mama pod sa hrat mohla som sa venovať domácnosti a zahrali sa spolu. A teraz sa mi aj s Paťkom zahrajú. 😉