icon

Ak dieťa, jedine cisárskym

usmiata007
18. mar 2017

Dobrý deň, viem, že na Slovensku nie je indikáciou pre cisársky rez
panický strach z pôrodu, ale v zahraničí to indikácia je. Partner by v
budúcnosti chcel dieťa, ale ja ho naplánujem jedine, ak by som mohla
rodiť cisárskym. VÁŽIM SI VŠETKY MATKY, nech rodili akokoľvek, zaslúžime si výber pôrodu! Môj strach je na mňa príliš - v noci nespím dobre už
dva mesiace kvôli ťažkým pôrodom mojcih známych, kvôli faktu, že nie
každej zaberie epidurál a že sa žena tam dole dotrhá alebo ju nastrihnú,
môže sa jej dokonca roztrhať konečník! toto by žiaden chlap nepodstúpil,
no po nás to chcú! Partner na mňa netlačí, snažil sa ma ukľudniť, Že
bduem mať dobrú starostlivosť a ale no ja chcem jedine CR v budúcnosti,
starostlivosť ma neuteší v prípade bolestí a úprimne, za roztrhanie tam
dole by sa mi asi sprotivil aj on aj dieťa! Ccem, aby bolo dieťa zdravé a nechcela by som ho pri prirodzenom pôrode pridusiť, pri Cr to nehrozí, aj keď mám nastudované negatíva. Neodpustila by som mu to, aj
keď je to dobrý človek, proste nie, nikdy by som mu neodpustila natrhnutie, iné veci vo vzťahu áno. Pre vás sú to silné slová, ale prečo
by sm sa v dobe vedeckých objavov mala trhať ako v praveku za sprievodu
hororových bolestí? Nechutilo mi ješť kvôli tej predstave. Smiem sa
spýtať, ak by bol môj strach vážny a úzkosť ešte stúpala, a ak mám
problém s očným nervom, tiky na viečku, dioptrie - 4,5 a zošikmenú
panvu a stavce v strede chrbta, mohli by to byť indikácie pre CR? Mám aj
PCO, nepravidelný menzes, nemám niekedy vôbec menzes, hlavne pri strese
(teraz ho mám kvôli predstave pôrodu). Iné veci nie sú problém, nemám
depresie naopak sa teším zoživota, no ak počujem slovo pôrod predstavím
si čosi ako amputáciu za živa a je mi veľmi zle, až fyzicky.
Psychologička mi nepomôže a nepresvedčí ma na "prirodzený" pôrod, ktorý
na SVK ani neexistuje, keďže ženu priviažu na kozu ako nesvojprávnu,
ziapu po nej a ešte jej nastrihnú hrádzu!!! ďakujem za radu. Partner mi
pomáha v živote so všetkým, ale pôrod ani kvôli nemu nie som ochotná
prežiť, on by sa tiež nechcel za živa trhať tam dole!!! ďakujem za radu. P.S: Imunita detí : ja mám kopec chorôb a dosť casto aj keď ma moja mama rodila prirodzene, a mnohé deti po CR nemajú alergie, ja ich mám kopec, takže nechcem tu mať argumenty o imunite dieťaťa, ale seriózne rady, či a ako to ide vybaviť. Ešte dieťa neplánuje ten strach je hrozný, dožiera ma to :(

lala1501
19. mar 2017

@katka708 no tak teraz s tebou súhlasím 🙂

bobana297
20. mar 2017

@lucka8787
presne moj pripad pribratie popraskanie atd. a prezila som aj ked mi je do placu ked sa na seba pozriem ale ked sa pozrem na drobca je to fuc 🙂

sardinka336
20. mar 2017

@usmiata007 ty podla mna máš v hlave taký guláš, ze naozaj by som odporučala konzultovat tvoju paniku s psychologom, ako fakt v dobrom ti to hovorim. Pretoze pišeš totálne bludy...

,,bojím sa o dieta zaseknuté v porodných cestách,, O aké dieta sa bojíš ked nie si tehotná?
Ved to je ,,psycho,,. Vo vlastnom zaujem si najdi nejaku psychologičku lebo 28 ročná zena a toto pisat tak ako ,,nem s tebou všetko v porádečku,,.

Chapete čo sa tu vlasnte rieši? Neexistujuce tehotenstvo, neexistujuce dieta, priprava na porod ktorý sa neuskutoční lebo nema aký.......uz 12 strán!

bienennest
20. mar 2017

@usmiata007 Ahoj, nerozumiem celkom ako mozes mat taku paniku z porodu ked si este ziaden nezazila? na zaklade akych informacii si si vytvorila predstavu o porode? V dnesnej dobe sa dostavaju mamicky az k prehnanemu mnozstvu informacii, niekedy to nieje len dobre.

Dokazem pochopit, ked zeny preziju dramaticky porod a potom uz nechcu rodit prirodzene. Na druhej strane kazdy porod je uplne iny, takze sa na to proste neda prirpravit. Moja znama mala tiez paniku z porodu a porodila pocas 2 hodin a ani nevedela ako.. potom sa uz len smiala, ze keby predtym vedela aky lahky bude mat porod ani by sa nad tym nezamyslala? Samozrejme, ze nie kadza zena ma take stastie, ale ziaden porod nieje tak strasny aby sa nedal prezit.

este k teme deti narodenych cisarskym, tieto statisticky casto inklinuju k ochoreniam dychacich ciest a alergickym ochoreniam. Samozrejme, ze to neznamena, ze kazde dieta po cisarskom je automaticky alergikom ale ma vacsie sance ako dieta narodene normalne. U mojho syna (zial moj prvy porod neprebiehal dobre a nakoniec musela byt urobena sekcia, inak by sa v brusku zadusil) sa zacali problemy s dychacimi cestami az ked bol 4 rocny a vela mojich znamych, ktorych deti prisli na svet cisarskym, maju vo vyssom veku respiracne ochorenia, takze asi to nieje len nahodna statistika.

nech sa uz rozhodnes ako chces, skus sa nestrachovat z veci, ktore si este nezazila a radsej dat tomu prirodzeny priebeh (niekedy sa cisarskemu nevyhnes ani ked by si akokolvek tuzila po normalnom porode 🙂...)

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
deni73
20. mar 2017

@usmiata007 Nerozumiem, prečo píšeš napr., že dieťaťu hrozí udusenie počas pôrodu, veď dieťa sa nadýchne až po pôrode... Prirodzený pôrod je najbežnejšia vec na svete..... CR je jedna z možností pri KOMPLIKÁCIÁCH....
Ja som rodila CR, kvôli polohe dieťaťa, ale po CR máš oveľa viac komplikácií, tých sa nebojíš? Napr. nemohla som dojčiť, lebo lebo sa mi hneď upchali mliečne kanály, museli mi operovať jeden prsník po 2 týždňoch....
Ženy sú stavané na pôrod prirodzeným spôsobom, aj dieťaťu je to najlepšie. Môj názor.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@bienennest moja mam ma rodila prirodzene, a respiračné ochorenia som mala dtaké, že som v detstve bola mesiac na liečení. Alergií mám oveĺa viac ako moje známe narodené CS, takže nie je vylúčené, že to bude tak, že po "prirodzenom" je dieťa alergik a po CS alergik nie je. alergie má dnes skoro každý. sardinku 336 si nevšímam už, je dosť krutá, nepozná ma, neviem, koľkým ľuďom som v živote pomohla, mám to šťastie aj na dobré vzťahy s ľuďmi a kedykoľvek som im nápomocná, preto si zaslúžim pomoc a podporu aspoň raz za život- v tehotenstve a pri sekcii- aj ja.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@deni73 CS riešim pretože mám paniku z pôrodu, ale z CS nie. Ak mi tvoj príspevok urobí paniku aj z Cs, tak potom ma už na vlastné dieťa asi nikto neukecá...je mi ľúto tvojho problému s prsiami. Načo ma zaťažuješ rizikami CS, keď bola moja téma založená kvôli tomu, či sa dá vybaviť keď má človek fóbiu?

usmiata007
autor
20. mar 2017

@zltyslonik tvoja veta "A mozno este ani nemala medzi nohami..." svedčí o tom, že si krutá, neempatická žena, prsím odíď z tejto diskusie, ak nevieš ako sa podáva konštruktívna kritika, ale naopak podávaš len deštruktívnu ...

A vôbec téma nebola založená kvôli sexu, ale kvôli cisaraku, zabudla si???

Opakujem ešte raz, nebojím sa tehotenstva, mnohé mamičky sú krásne s bruškom, a krásne aj potom, na pár kg a strií yabudnú, keď majú v náručí svoje krásne dieťa!

Traumu zo styku nemám, veď mám skvelého chlapa, máme krásny vzťah, sme si oporou.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@katka708 ďakuje, pochopila si ma, neodsúdila, snažíš sa to riešiť. Vážne poputujem ku psychológovi, lebo na fóre si len zlíznem od poniektorých neempatických ľudí...

Opakujem ešte raz, nebojím sa tehotenstva, mnohé mamičky sú krásne s bruškom, a krásne aj potom, na pár kg a strií zabudnú, keď majú v náručí svoje krásne dieťa!

betunka39
20. mar 2017

a nebojiš sa toho, že sa z toho cisaraku dotrha tvoje brucho a bude to staaašne bolieť?
Panicky strach je diagnoza, ktora sa da zvladnuť s psychologom.

hettinka
20. mar 2017

@usmiata007 myslím, že sa o dá "vybaviť" tak, že si zájdeš na psychiatriu, kde ti potvrdia panickú poruchu a na základe toho dostaneš odporúčanie. Alebo ťa tam z toho vyliečia.

Ja som rodila 2x, nič strašné to nebolo. Fakt oveľa horšie, 100-násobne, bola operácia žlčníka, kde som mala po narkóze veľké problémy, nevedela som sa dostať z postele, vycikať, zapálila sa mi rana, zavliekli mi tam nejaké nemocničné bacily, z ktorých som sa liečila ďalší mesiac 2 silnými ATB ... určite je horšia operácia, ako normálny prirodzený pôrod.
Hlavne nepozeraj toľko amerických filmov ... pôrod vyzerá v skutočnosti úplne inak, ako to tam prezentujú.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@betunka39 trochu sa bojím, ale čo mám robiť? Ja chcem adopciu, partner nie, ale chcem mať tohot partnera... a Cs nie je rpe mňa hrôza ako normálny pôrod, čo mám teda robiť???

fra
20. mar 2017

@usmiata007 len chcem prispieť do tvojej zbierky nehororovych porodov- rodila som 5x- všetko prirodzene, z toho 3x som rodila uplne bez nastrihu (všetko 4 kilové deti), absolutne nič sa mi tam dole nenatrhlo čiže nikto nič nešil, vždy sa ku mne správali všetci slušne a aj všetky deti boli uplne ok, žiadne pridusenie ani nič podobné
.
naozaj ti nikto nezaručí, že nebudeš mať pri prirodzenom porode problémy, ale to ti nikto nezaručí ani pri cisarskom- ved vtedy sa skutočne prestrihne a zašije tuším 7 vrstiev na bruchu, dlho sa to hojí a tie jazvy tam ostanú navždy zakiaľ čo pri prirodzenom porode možeš skončiť uplne bez lubovolneho poranenia
.
čiže ja na tvojom mieste by som to tiež riešila najprv s psychologom- je to fobia ako každá iná a určite sa s tym da pracovať... keby som ja mala napríklad rodiť tak, že by som musela prejsť cez les plný chrústov, asi by som deti nemala- jednoducho sa ich panicky bojím hoci rozumom chapem, že sú neškodné.... ale ak by to bolo nutné, verím, že by mi psycholog pomohol tejto fobie sa zbaviť...

usmiata007
autor
20. mar 2017

@hettinka ďakujem za povzbudenie 🙂 fuha, verím, vpočula som aj to, že vraj obličkové kamene sú úplne najhoršie. A podľa mňa aj popáleniny sú brutal :( Kiež by bol každý zdravý a fit! Pôrody v Tv nepozerám, načo sa trápiť ešte viac? Sú aj detektívky a komédie, tie ma aspoň zavedú myšlienkami úplne inde 🙂

usmiata007
autor
20. mar 2017

@fra klobúk dolu, ty si veľmi odvážna žena 🙂 som rada, že si to tak dobre dala 🙂 ... ale ku tým chrústom v lese: tým sa dá vyhnúť, ale keď sa mi napr. stane že otehotniem, tak sa pôrodu nevyhnem! chápeš? Všetky fóbie sú tolerované spoločnosťou, ale ak sa žena bojí rodiť, tak ju vysmejú a pôrod bolí viac ako chrúst, pavúk a a podobne! ... ale chápem tvoju pointu 🙂

betunka39
20. mar 2017

@usmiata007 nevysmievam sa a chapem Ťa vážne uvažujem, lebo moja znama tak mala prve dieťa aj druhe normalným porodom a tiež trpí panickým strachom z bolesti. Ale myslim, že ona to vždy rešila s psychologom. Skus sa aj ty najprv dať do poriadku po porade s psychologom, lebo ani ta sekcia nie je uplne bez rizik. Skus trocha popracovať na tom, prečo sa vlastne bojiš, nepozeraj filmy, ani nečitaj negativne veci, ja som rodila 5 x prirodzene a bolo to o.k Ale rodiť s takým strachom ako máš Ty, a to nie si ešte tehotna, To budeš cele tehu nespokojna, preto skus naopzaj najprv toho psychologa, určite to pomože.Držim palce.😉

usmiata007
autor
20. mar 2017

@betunka39 ďakujem ti dobrá víla 🙂

fra
20. mar 2017

@usmiata007 no to teda nie 😀 ... ja by som radšej znovu rodila, než musela chytiť chrusta do ruky!!! musí to znieť strašne smiešne, ale proste fobia je fobia, a kym sa jej človek nezbaví a neprekoná ju, je ňou obmedzený ... a na strachu akehokolvek druhu nie je nič na vysmech, sucitim s tebou

sticker
hettinka
20. mar 2017

@usmiata007 možno to dieťa podvedome (ešte) nechceš a preto sa bojíš
ak bude túžba po dieťati naozajsná a veľká, prestane riešiť aj strach ... respektíve pre dieťa podstúpiš všetko, aj bolesť a prípadné následky

osobne, ak čítam ešte raz tvoje príspevky, sú plné skreslených informácií, asi na základe nejakých povedačiek o strašných pôrodoch ... napr. to o tom trhaní sa dolu pri hororových bolestiach ... lebo to vlastne žena absolútne necíti, ani že ju nastrihnú. Na zašitie pichnú injekciu a tiež nič necítiš. Teda určite toto menej bolí ako operačná rana. A po porode sa práve táto oblasť zhojí skoro bez jazvy, oproti tomu po cisárskom maš jazvu parádnu cez pol brucha.

samozrejme, nie je to sranda, všeličo sa môže stať, našťastie nežijeme v praveku a drvivá väčšina žien porodí zdravé a krásne deti.
Som človek, ktorý nerieši príliš dopredu veci, ktoré sú aj tak iba v hypotetickej rovine ... toto mi príde v tvojom prípade trošku nezdravý prístup.

rebekav
20. mar 2017

Usmiata, je cas zacat citat tie pozitivne skusenosti mamiciek🙂 Alebo teda nemat babo vobec pretoze ty nie si ochotna podstupit tu bolest pre svoje dieta. Navyse ked existuje epidural. A navyse, zabudas jednu podstatnu vec, ze nie len ty si ta trpiaca, ale aj babatko trpi ako sa derie von. To ti nenepadlo? Ty si si nasla tolko "argumentov" preco nie, ze mam pocit, ze si prelustrovala cely internet a vybrala len tie, ktore ti pasuju do tvojej predstavy o tom, ze porod je horor. Na internete sa pisu len tie negativne skusenosti, pretoze zeny sa potrebuju vystazovat, zdielat svoje trapenie. A zeny ako ja, ktore mali porod pohodovy, tak az take nutkanie napisat nemaju. Co je naskodu. Tak aj ked viem, ze ta nepresvedcim, tak ti napisem ( a to bez akeholovek zlahcovania), ze porod moze byt aj pohodovy. Boliet bolel, nebudem klamat. Ale, keby mi teraz niekto povedal, ze mi zlomi nasilu kosti, tak ti poviem na 100%, ze lamanie kosti boli viac a prirovnavat k sebe veci neporovnatelne nema zmysel. Porod mozes mat aj taky ako ja, ze som porodila na prvorodicku do tych 8 hodin od zaciatku kontrakcii. Prve 4 hodiny som surfovala po nete, pozerala telku, sprchovala sa, telefonovala s kamoskami. Proste pohoda. Stupnovat sa zacalo az potom. Ziadne priviazanie noh sa nekononalo, ani ma nestrhihali nasilu. Aj ma trhlo, no nic po trhnuti uz neostalo, ani stopy, trhnutie som necitila, po porode som do 4 dni bola uplne fit, ked ma to tam dole bolelo, dali mi cipky do zadku (tie nebolia:D) a mohla som fungovat dalej. Dalsie dni ma to tam bolelo uz len pri rychlej chodzi a to sa po par dnoch vytratilo tiez. Stehy sa vstrebali. Sitie ma nebolelo, prirovnala by som to k takemu porezaniu sa na papieri, ktore sa ti stane tak 10x po sebe (pri kazdom vpichu), no teda ti poviem, mne este aj malu nechali na rukach. Ak by to bola taka bolest, malu by mi zobrali z ruk. Rodila som inak bez epiduralu, pre mna by to bolo zbytocne vyhodenych 160 eur, ale ak by som mala tazsi porod, nevahala by som si epiduralku pichnut. Cisarsky som nezazila, ale urcite boli viac, videla som tie baby na oddeleni, este totalne znicene ubolene, ledva dali par krokov po porode. Podla mna viac ako porod bolia rozdrate bradavky od kojenia:D:D:D

sardinka336
20. mar 2017

@hettinka no na tu psychiatriu by mala ist po radu...lebo nespat koli tomu ze myslím na porody kamošiek citujem ju: v noci nespím dobre už
dva mesiace kvôli ťažkým pôrodom mojcih známych, kvôli faktu, že nie
každej zaberie epidurál......tak to fakt nie je normalne.

My to tu nevyriešime nech by ste jej napisali čokolvek.

sabibi51
20. mar 2017

Ja som cisarsky mala lebo mam indikaciu ale aj tak som si chcela vydupat prirodzeny ale nemohla som nedovolili a aj teraz tvrdim ze najlepsie by to bolo prirodzene. Nechapem zeny ktore nemusia rodit cisarskym a predsa si ho vybavuju.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@sabibi51 akú indikáciu si mala? Každá sme iná, ty nechápeš mňa a ja teba, svet je pestrý :D

usmiata007
autor
20. mar 2017

@sardinka336 kvôli tomu nespaniu som aj ochorela, lebo som mala imunitu naprd, tak hlavne aj kvôli všeobecnému zdraviu tam zájdem. A zo sna som kričala tak, že som zobudila partnera :/ ten by tiež chcel normálne spať, ale už sa to anšťastie zlepšuje, keď mi tu baby píšu, že možem mať na CS indikáciu od psychiatra 🙂

usmiata007
autor
20. mar 2017

@fra :d no to teda hej, môj známy má paniku z lietadiel - ja zbožňujem letiská, lietadlá, letenky si ovoniavam a teším sa na každú dovolenku vďaka tomuto geniálnemu vynálezu a na negatíva nemyslím, aj keď mi je niekedy zle - mám migrény.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@fra :D inak v zozname fóbií sú aj také, čo sú až vtipné..,ale je mi ľúto tých ľudí, lebo sama jednu mám .

sardinka336
20. mar 2017

@usmiata007 ale ved to rieš ked budeš tehotná! Načo riešiš niečo čo nie je? Ano, psychiater ti moze dat papier ze odporuča sekciu, ale tiez si nemysli ze gynekolog do toho nebude mat čo hovorit. Boh vie čo sa ešte zomelie...zi pritomnostou a nie tým čo bude alebo nebude.

usmiata007
autor
20. mar 2017

@rebekav super 🙂

usmiata007
autor
20. mar 2017

@hettinka ešte ho nechcem, plánujem ho tak o pár rokov - podľa mňa aj päť ... ale začala som sa báť, kadečo sa môže prihodiť človeku, vo svojom okolí mám koelgyne, ktoré vôbec neplánovali a teraz kočíkujú ... žiadna antika nemá 100% a z HAK mi bolo tak naprd, že už v živote žiadnu do seba dávať nebduem.