icon

Aké to je tesne po pôrode?

alexia1
25. feb 2011

ahojte maminy, možno mám smiešnu otázku, ale keďže mna pôrod ešte len čaká, zaujíma ma to. Po pôrode, po všetkom, keď vás už zašijú..tak ste si dali hneď menštruačnú vložku? a po akom čase ste išli na malú potrebu, neštípala tá zašitá rana?? vďaka za odpovede.

katuskad
25. feb 2011

@nenullienka na sále ti dajú tie ich vložky a na izbe už používaš svoje, zober si so sebou také veľké, ja som používala aj tak že som si dala dve, ked som mala nohavičky jednu dopredšie a jednu dozatšie, aby som nepretiekla, v posteli som bola bez nohavičiek a vložku som len tak mala priloženú. ja som si zobrala tiež 2 balíky a manžel mi potom ešte 2 priniesol lebo mi nestačili, závisí aj od toho ako veľmi budeš krvácať.

mau
25. feb 2011

Odporúčam SAMU pôrodnícke vložky a glycerínové čípky (ako už spomínala @zajo79) Mne určite pomohli prekonať prvotný strach... Vo wc sme mali bidety - skvelá vec... Základ je oplachovať vetrať - ideálne chodiť bez nohavičiek. A na umývanie nám radili mydlo pre bábätká. Pokiaľ sa rana zapáli dávajú obklady Betadine inak je ideálne ju udržiavať suchú

nenullienka
25. feb 2011

@katuskad Ďakujem za info. 🙂 😉 A chcem sa spýtať či si používala aj jednorázové popôrodné nohavičky??? Či sú dosť pevné aby udržali dve vložky?

katuskad
25. feb 2011

@nenullienka ja som používala normálne nohavičky, také staršie, takže ti s tými jednorazovými neviem poradiť 😒

mau
25. feb 2011

@nenullienka ja som mala tie (strašne sexi 😀) jednorázovky, ale lekári neradi vidia akékoľvek nohavičky...

silvia0111
25. feb 2011

@nenullienka ja som mala tie jednorazove nohavicky a boli dobre. len po case sa trosku roztiahnu, takze mozes kupit aj mensie cislo
a mne sa zdali lepsie poporodne vlozky z Tesca to ti bude stacit aj jedna, su dlhsie ako z lekarne

nenullienka
25. feb 2011

@silvia0111 Ďakujem 😉
@mau Ďakujem 😉
@katuskad Ďakujem 😉

veronikam
25. feb 2011

V Piestaoch si mame prinies 2 plienky pre dospelych - to vraj davaju po porode 😠 . Mate s tym prosim niekto skusenost?

marbella
25. feb 2011

ja som používala len svoje vložky,aj pri porode. Dva balíky stačili. Možem odporúčať tena lady, také dlhé. Aj sestrička ma tak zo srandy zdžubala, že čo ich zahadzujem, že ešte vela absorbujú 😀
Sieťkové nohavičky sú tiež dobré, len tam mi tá vložka poriadne nedržala a zo dvakrát som zabudla a padla mi do wecka 🙂

drnduliak
25. feb 2011

to je ina parada to behanie po oddeleni len s vlozkou medzi nohami 😀 ja osobne som nenosila ziadne nohavicky pocas celeho pobytu v nemocnici, iba vlozku. a bolo to fajn, nohavicky som nezniesla 😅 a tie plienky pod seba su super, odporucam, ja som si kupila normalne prebalovacie podlozky pre babatka, dostat ich aj v dm-ku. aspon som si ich mohla vymenit hned ked sa zaspinili a nie stale hladat sanitarku aby mi vymenila plachtu.
a cikat jednoznacne v sprche 😉 ja som bola prvy raz asi 6hodin po porode.

stvura
Odpoveď bola odstránená
miika
25. feb 2011

no pozeram co mamina to iny system... ja som pouzivala vlozky z porodnice, mali ich tam na tony, neviem preco by som si mala nosit do porodnice vlastne... nechodila som bez nohaviciek, neviem si predstavit surat sa po chodbe noha pri nohe a pridrziavat si to rukou... pouzivala som sietkovane nohavicky, mala som troje, po preprani sa vzdy znova zrazili, treba vymienat denne, inak sa vytahaju. Pouzivala som tri vlozky na sebe - jednu podkladovu a dve ktore mohli pretiect a tie som vymienala. A podlozku na ktorej som lezala som sa skor snazila mat cistu a vzdy si sla pre novu, opat ju davali v porodnici zadarmo. Kedze to bude uz skoro 6 tyzdnov od porodu, mne prestalo krvacanie v 4.tyzdni po porode, co je asi normalne, povedali mi ze pri tretorodicke to cistenie bude trvat dlhsie. A co sa tyka mocenia a ci ma stipalo sitie - ano, trochu to stipalo, ale dalo sa to vydrzat. Ved konieckoncov moč sa povazuje v podstate za dezinfekciu 😀

dahra
25. feb 2011

@miika - tak tam, kde som ja rodila vlozky v porodnici nedavali. Dokonca podlozku som musela mat vlastnu uz na porodnom stole. Mala som len dva kusy, takze kym mi mm kupil dalsie, mi "pozicali" a musela som vratit. Nemocnica nic nedava.

- vlozky vlastne som pouzivala uz hned na izbe (dve naraz)
- po par hodkach od porodu som musela ist cikat, najprv do mna naliali caj, potrebu som necitila, tak ma chceli cievkovat. Rozhodla som sa, ze skusim ist cikat - sestricka stala pri dverach, som si musela nechat otvorene, aby pocula 😀 Prve dva dni som cikala po pamati, normalne mi spodok brucha znecitlivel a nutkanie som obec necitila.
- pri cikani ma nic nestipalo, na osetrenie som pouzivala rosalgin - sem-tam som si naliala na vlozku a nechala posobit cca 10 min. Doma som si to osetrovala lepsie - odkryte, poliat, trosku nechat na vzduchu, rana sa dost rychlo zahojila, hoci modrinu som tam dole po siti (aj vnut. aj vonkajsom) mala paradnu
- na velku potrebu som sla az doma (na 5.den), mala som zranene crevo, tak sa nedalo, ani cipky nepomohli, ale to som sa nepriznala, doma som si to vyhojila za par dni pomocou Faktu a casteho umyvania

ela2710
25. feb 2011

@alexia1 nemocnica ti da tie vlozky, ale ja som si aj tak dala svoje hned na izbe, mna to prvy den ani nestipalo, dokonca som chodila, druhy den uz aj sedela, okolo tretieho dna ma to trosku stipalo - ale ziadny extrem 😉 A co sa tyka toho cikania, na zaciatok sa odporucuje cikat v sprche, aby ta to nebolelo, atd. no tam ti stoji sestricka,pri ktorej sa mi vobec nedalo =) na velkej potrebe som ja bola vecer - v den porodu, proste sa mi dalo, a nebolo to nic strasne, vobec to nebolelo, citila som len taky akoby tlak, a trsoku stipkanie, ale ja som mala velmi vela stehov - mala som dve nastrihnutia a zdnuka som bola cela dotrhana, teba to mozno nebude stipat vobec, mala som na izbe babu co mala len 1 stich a vobec ju nic nebolelo, ani nestipalo

alexia1
autor
28. feb 2011

@mau a ako mám chodiť s vložkou bez nohavičiek? 😅 to si neviem dosť dobre predstaviť 😀

drnduliak
28. feb 2011

@alexia1 ide to celkom dobre 😉 ja som si to tiez nevedela predstavit, ale chodila som celu dobu bez nohaviciek...si zvyknes, tie dlhe velke vlozky celkom drzia aj same 😀

mau
28. feb 2011

@alexia1 Ja som si najprv nevedela dobre predstaviť ako sa dá chodiť s vložkami bez lepiaceho pásika... Dá sa to 😅 Vyskúšaj 😉 ps po pôrode som bola rada, že môžem mať nohy blízko pri sebe 😀

titkovamiriam
28. feb 2011

fuuu to už bolo davno-no urcite ti daju vložku aby si nebola cela od krvi a samozrejme ze ranu budes trosku citit je dobre chodit na malu do sprchy a vetrat vetrat 🙂
mau presne po porode som bola vzdy rada ze sa mi nasli kolena 😀 aj ked ja som mala super rychle ale vzdy ma sili a to liezlo najviac na nervy 😠

drnduliak
1. mar 2011

@mau si to vystihla 😉 nie je nic krajsie ako mat konecne po porode nohy pri sebe 😀 az na tie ranne a vecerne vizity... 😅

dadka1010
1. mar 2011

Ahojte kočky, zaujímalo by ma, či ste si ranu umývali mydlom a či to pri dotyku nebolelo. Alebo ste si to len oplachovali čistou vodou v sprche? 😅

jasminet
1. mar 2011

@dadka1010 ja som si umyvala detskym mydlom bupi. nebolelo to, aspon mna teda nie, ani nestipalo ked som isla na malu.
na velku potrebu som isla asi 2-3 dni po porode, zhodou okolnosti nas to chytilo v rovnaky cas s kolegynkou z vedlajsej izby, len ona stihla dobehnut do kupelne a na wc skor ako ja, takze som mala veeeelmi naponahlo aby som stihla dobehnut na to druhe co bolo na chodbe ako nudzove, pripadne pre sestricky 😅 😀 😀 😀 dnes sa tomu smejem, ale vtedy mi nebolo vsetko jedno 😀 😝 za to doma potom, kedze som brala zelezo to bolo priiiiserne, hrozna zapcha, cela pozasivana, naozaj neprijemne az som musela ist do lekarne si kupit tie glycerinove cipky. odporucam mat doma v zalohe... 😉

dadka1010
1. mar 2011

@jasminet Aj ja som si kúpila Bupi. Takže normálne namydliť trošku rukou? No bude to asi zaujímvé 😲 😀 . Železo teraz beriem aj ja, viem o čom píšeš, dakedy je to fakt hrôza 😕

jasminet
1. mar 2011

@dadka1010 ale ved nemusis byt nastrihnuta ani zasivana, mysli pozitivne 😉 hej hej, trosku namydlit rukou... pred porodom som sice brala zelezo tiez, ale to bolo v pohode, ale po porode som bola uplne anemicka, davali mi transfuziu a velke davky zeleza, tak to potom urobilo svoje, asi aj za cele obdobie tehotenstva som si s tym uzila 😒 🙂

dadka1010
1. mar 2011

@jasminet Veď ja viem, že nemusím, ale tak ma to teraz napadlo, ako som to tu čítala, tak že sa opýtam 😀

titkovamiriam
1. mar 2011

dadka presne tak mydlo a sprcha - opatrne ,teda zaleži ak ta budu šiť kolko to bude ja som mal vzdy len 2-4 stychy takze pohoda-umyvat a vetrať!!! 😀 😀

alexia1
autor
2. mar 2011

@drnduliak a to na vizite budem musieť v posteli dať vložku fuč a oni mi budú kukať tam? 😖 😀 joj, tak to musí byt nepríjemnéé 😅

dadka1010
2. mar 2011

@titkovamiriam
@alexia1 😀 😀 😀 všetci sa budú kukať

titkovamiriam
2. mar 2011

alexia 1 a kam inam by si chcela po porode aby ti pozerali,to ma niak nikdy netrapilo.Dokonca ked sa narodil michal tak som suhlasila aby pri porode boli sestricky zo skoly-aspon mi bolo veselo🙂.

katushka16
2. mar 2011

@alexia1 neboj,vôbec ti to nebude nepríjemné,je to pre nich rutinná robota a trvá to pár sekúnd

alexia1
autor
2. mar 2011

@dadka1010
@katushka16 no mne asi chýba predstavivosť 😀 ale veď budem krvácať, tak to aj tak uvidia ranu po šití? či čo chcú vidieť? 😅