Ako bezpečne urýchliť pôrod?
Ahojte , som 39tt , malá má už 3600g odhadom a stále neklesá a ešte sa ani neotváram . Začína má chytať panika aby nebola moc veľká lebo rastie celkom rýchlo posledné týždne . Máte nejaké babské triky ako to trošku urýchliť ? Bude to moje prvé dieťa a ako som bola doteraz kľudná tak už nie som
@anonym_autor bezpečne sa pôrod vyvoláva v pôrodnici a nie banskými radami.
Ale teplý kúpeľ a sex môžeš vyskúšať.
@anonym_autor sex, naparky a akupunkura
Ja som skusala vsetko co som kde precitala a zdalo sa mi ,ze je to bezpecne. Nakonieco som prenasala a porod vyvolavali. Bol to masaker nebudem klamat 4kg dieta.
Neboj, pride to, keď to má prísť
Rodia sa aj omnoho väčšie deti
Skús sex
Keby take nieco fungovalo, tak by vsetky zeny rodili v termine.. prvorodicky su takmer vsetky po termine.. mala som to tak isto.. dieta vazilo 3800g a nakoniec bola z toho sekcia.. ak neprejde, vyberu ho von inak.. zatial to neries, lebo to neovplyvnis.. smaz sa co najviac oddychovat
Mňa prijali do nemocnice týždeň po termíne a začali vyvolávať. Po dvoch dňoch sa to rozbehlo. Pôrod bol rýchly a bez komplikácií. Veľké dieťa nie je problém... Pri ceste von pomáha aj gravitácia. 😉 Nebolo treba žiadne vnútorné šitie, lebo dieťa pekne prešlo pôrodnými cestami. A ja som videla ako výhodu aj to, že dieťa je pevnejšie a lepšie sa s ním manipuluje.
Od začiatku sme vedeli, že dcéra bude väčšia. Napriek tomu som bola rada, že mohla "dozrieť" a narodila sa s mierami 4430g a 60cm. Určite by som kvôli pár gramom alebo centimetrom nehazardovala so zdravím dieťaťa alebo seba.
Mňa prijali do nemocnice týždeň po termíne a začali vyvolávať. Po dvoch dňoch sa to rozbehlo. Pôrod bol rýchly a bez komplikácií. Veľké dieťa nie je problém... Pri ceste von pomáha aj gravitácia. 😉 Nebolo treba žiadne vnútorné šitie, lebo dieťa pekne prešlo pôrodnými cestami. A ja som videla ako výhodu aj to, že dieťa je pevnejšie a lepšie sa s ním manipuluje.
Od začiatku sme vedeli, že dcéra bude väčšia. Napriek tomu som bola rada, že mohla "dozrieť" a narodila sa s mierami 4430g a 60cm. Určite by som kvôli pár gramom alebo centimetrom nehazardovala so zdravím dieťaťa alebo seba.
@tanyan no u mna velke dieta bol problem.. a to malo len 3800g, tvrdili mi ze je dieta na mna velke..a prirodzene som teda neporodila ani po 3 dnoch otvarania a 3 hodinach tlacenia na sale
Mala som taku istu situaciu u druheho dietata. V 39tt odhad 3600g. Porodila som 3 dni po termine, dieta vazilo 3900g. Na vyvolavanie som skusala vsetko mozne, lebo uz som to fakt chcela mat za sebou, este aj den pred terminom som si dala poriadnu turu a nepomohlo nic. Porod bol fajn.
Ono je to s tym odhadom take... u prveho dietata pri prijme do porodnice bol odhad nieco cez 3 kg, max 3200g. Narodil sa 4 kilovy. Odhady neber vazne, su nepresne. Neboj, zvladnes to, zachvilu to mas za sebou. Drzim palce
Horúci kúpeľ a ananasový džus...hneď v tu noc som porodila
požiadaj dulu, pôrodnu babicu v okoli či ponukajú masáže, a rovnako potom aj sex a viac sa davať od ukludnenia
Nic nepomôže. Skúšať môžeš, ale nepomôže nic. To, ze sj Janka zasexovala a do rána porodila je náhoda, Klára uz porodiť nemusi.
Inak, ta váha je odhad. Rodila som 41+5tt a dieta malo 3300g.
@anonym_autor nič overené "babské"neexistuje...môže to byť len náhoda,že trebárs u jednej sa spustí pôrod po umytí okien, druhá porodí po sexe , tretia po vybehnúti po schodoch atd...
Pôrod spúšťajú hormóny,inak to nepôjde.
Tie odhady váhy sú len orientačné, stačí,ak sa bábätko pohne a už je ine číslo. Mne napríklad vraveli,že syn bude mať vyše štyroch kíl a už som mala termín na vyvolanie pôrodu,a noc predtým sa to spustilo samo.A vážil 3,5kila
Skusila som mozne aj nemozne. Nepomohlo. Prenasala som 9 dni.
Ja som rodila 38+3 malu a mala cez 3,5kg, mala vsak problem sa adaptovat so srdieckom . Cize hned isla do ibkubatora. Ale vraj by ma nechali ist iba do 3kg vahy. Vytlacila som ju za 10 min, poranenia velmi drobne. Ja neviem co spustilo ten porod, bolo to nahle a rychle
Skusila som mozne aj nemozne. Nepomohlo. Prenasala som 9 dni.
@simsalabim toto som mala s prvym dietatom, jedine vyvolali po Termine skrz tlak.
@simsalabim toto som mala s prvym dietatom, jedine vyvolali po Termine skrz tlak.
@kiki68 no ja prve v 37.tyzdni, druhe v 42. A taka flegmoska pomala aj ostala 😅
@kiki68 no ja prve v 37.tyzdni, druhe v 42. A taka flegmoska pomala aj ostala 😅
@simsalabim veru tie deti aj take su, tato pritancovala ako vichor 😀 a aj taka je, taky divocak
@anonym_autor nijako to neurychlis, neexistujú žiadne overené "recepty". Všetko sú len a len náhody. Práve naopak, môžeš si aj ublížiť a skončiť s akútnym CR.

mne nepomohlo absolutne nic, mala vysoko, zatvorena.. skusala som asi vsetko co sa dalo...