Úzkosť pred pôrodom: Ako zvládnuť panické stavy?
Ahojte, blizi sa mi porod, za dva mesiace. Doteraz mam vsetko na poradniach v poriadku, ziadny problem. Zacinam ale mat take paniky stavy, ci bude vsetko ok, mate to niektora tiez?
Hlavne kľud,lebo tvoja psychika ovplyvňuje aj dieťa
A keď nie si si istá, tak porozprávaj sa s lekárom
Pochybnosti, čierne scenáre v hlave sú celkom bežné ale panika a nejaké stavy, to už neznie dobre..ak je to privelky stres,ries to čím skôr
A ktorý pôrod ťa čaká? Prvý?
@anonym_312546 druhy, praveze pri prvom som bola uplne v pohode, nič ma nenapadalo, az teraz
Hlavne kľud,lebo tvoja psychika ovplyvňuje aj dieťa
A keď nie si si istá, tak porozprávaj sa s lekárom
Pochybnosti, čierne scenáre v hlave sú celkom bežné ale panika a nejaké stavy, to už neznie dobre..ak je to privelky stres,ries to čím skôr
@anonym_c23dee no na kontrolach vsetko ok, aj trisomy ten najdrahsi robeny a vsetko ok, ale aj tak mam nervy
@anonym_c23dee no na kontrolach vsetko ok, aj trisomy ten najdrahsi robeny a vsetko ok, ale aj tak mam nervy
@anonym_autor ale nervy, že čo?je to niečo konkrétne?alebo dovod?
@anonym_autor ale nervy, že čo?je to niečo konkrétne?alebo dovod?
@anonym_c23dee že, či bude všetko ok, či je všetko ok
@anonym_autor
Preto,ak môžeš skús to riešiť s lekárom a úprimne
Byt v pohode je veľmi dôležité v tehotenstve,viac ako si myslíme
@anonym_autor úprimne? och, pôrod je nič oproti tomu, co ta čaká po ňom... Prvotný sok, hojenie všetkého, adaptácia, doma hľadanie režimu, laktacia ci sa vôbec spustí a dieťa ci sa prisaje, 600nedelie, hormóny ako na husenkovej drahe, výkyvy nálad, zistis ako velmi stratíš seba, svoje telo, slobodu, tvoj príjem bude zobracenka v podobe dávky rodičaku, svoju kariéru freeznes na x rokov, co sa týka dieťaťa to je hod mincou-možno bude kolikove, mozno bude vysoko citlivé, nepolozitelne, mozno bude stále spat a mozno stále revat, boľavé bruško, kožné problémy, milion variácií co moze byt zle a ver ze bezproblémové dieťa neexistuje. zanedbas manzela/druha, budes x rokov nevyspata, uz žiadnu svoju chorobu poriadne nevylezis, a ešte plus ten mega strach, zodpovednosť, nonstop nekonečno otázok v hlave, skolka to je z choroby do choroby, a zase kariéra v riti, same OČR, beanie V kolotoči, kazdy den to isté...
ak budeš mat doma pomoc tak si to vyhrala. Ak nie, tak ver, ze pôrod je len začiatok "všetkého"...
@anonym_autor úprimne? och, pôrod je nič oproti tomu, co ta čaká po ňom... Prvotný sok, hojenie všetkého, adaptácia, doma hľadanie režimu, laktacia ci sa vôbec spustí a dieťa ci sa prisaje, 600nedelie, hormóny ako na husenkovej drahe, výkyvy nálad, zistis ako velmi stratíš seba, svoje telo, slobodu, tvoj príjem bude zobracenka v podobe dávky rodičaku, svoju kariéru freeznes na x rokov, co sa týka dieťaťa to je hod mincou-možno bude kolikove, mozno bude vysoko citlivé, nepolozitelne, mozno bude stále spat a mozno stále revat, boľavé bruško, kožné problémy, milion variácií co moze byt zle a ver ze bezproblémové dieťa neexistuje. zanedbas manzela/druha, budes x rokov nevyspata, uz žiadnu svoju chorobu poriadne nevylezis, a ešte plus ten mega strach, zodpovednosť, nonstop nekonečno otázok v hlave, skolka to je z choroby do choroby, a zase kariéra v riti, same OČR, beanie V kolotoči, kazdy den to isté...
ak budeš mat doma pomoc tak si to vyhrala. Ak nie, tak ver, ze pôrod je len začiatok "všetkého"...
@anonym_02fcf5 ucit sa novému sa da aj s kludom a radosťou,ci?
@anonym_02fcf5 ucit sa novému sa da aj s kludom a radosťou,ci?
@anonym_c23dee kľud a radosť, samozrejme, ked mam pomoc, podporu, ked mi niekto navarí, ked mi niekto operie, uprace, ked mi niekto stráži dieťa a môžem sa dopotena osprchovať.. ale negatívnemu psychickému nastaveniu Na zaklade prudkého kolisania hormónov po pôrode, tam pomôžu len medikamenty. Vďačnosť za dieta, láska a predstava obláčika s duhou žiaľ nestačí.
@anonym_c23dee kľud a radosť, samozrejme, ked mam pomoc, podporu, ked mi niekto navarí, ked mi niekto operie, uprace, ked mi niekto stráži dieťa a môžem sa dopotena osprchovať.. ale negatívnemu psychickému nastaveniu Na zaklade prudkého kolisania hormónov po pôrode, tam pomôžu len medikamenty. Vďačnosť za dieta, láska a predstava obláčika s duhou žiaľ nestačí.
@galadriel90 ked je zdravotný problém to je ina vec samozrejme
A mať dieťa nieje sice malina ale ani žiadna astrofyzika🙂
@anonym_autor prepac ale to co chces pocut sa Ti fakt povedat neda. Ani ked si si zaplatila najdrahsie testy sveta, sama vies, ze nemusi byt vsetko ok. Co sa tyka zdravia dietata, porodu, atd atd. A to hovorim uplne najrealnejsie ako matka 3 deti z toho jedno s diagnozou od narodenia.
Ale kedze uz mas jeden porod za sebou a ides byt dvojnasobna MATKA, tak je na mieste sa spamatat (nemyslim to necitlivo, ale ano musim Ti to povedat priamo) pretoze toto je zivot - jednoducho zijeme veci, ktore niektore ovplyvnime a niektore nie. A zijeme vsetko najlepsie, ako vieme. Ostatok je v rukach Bozich, prirody, energie, dosad si tam uz naozaj co chces.
Tak sa ukludni, radsej navstiv psychologa a daj sa do poriadku, za chvilu budes mat druhe dieta a zivot Ti prinesie este rozne situacie, pri ktorych sa nebudes moct rozklepat s hypotetickymi strachmi " co ak co ak... "
Uprimne Ti zelam, nech je vsetko v poriadku.

A ktorý pôrod ťa čaká? Prvý?