Ako bolí pôrod?
Ako bolí pôrod a čomu prirovnať pôrodné bolestí ako to prebieha na pôrodnej sále môže byť so mnou manžel pri pôrode a môže sa mi stať nehoda pri pôrode?
@anonym_autor ak si tehotná a pýtaš sa tak robíš chybu🤣 ale odpoviem. Mne nestihli dať epidural. Bolelo to tak že som si bola istá že zomriem a že má ochvilku celú roztrhne zvnútra. To že mi urobili nástrih bez umrtvenia som pri tej otrasnej bolesti ani necítila ani nevedela. Máš pocit že sa ti trhá vagína, zadok, stehná a všetky vnútorné orgány. Ale niekto má aj šťastie a na pár zatlačení je dieťa von. Ja som tlačila fakt dlho už som nevládala
k bolesti sa nebudem vyjadrovat kazda to mame inak a zbytocne sa stresujes. vyjadrim sa k nehode. pri prvom som mala klystir a aj tak uslo. ale manzel to nevidel. pri porode bol pri hlave a sestricka to okamzite odniesla ocistila. pri druhom sa moje telo vycistilo samo pocas kontrakcii este doma. to bolo najlepsie. pri porode nevyslo vobec nic.
pri tretom som mala ku koncu tehotenstva strasnu zapchu a bolo to asi psych. povodu pretoze som mala slaby krcok a krvacala som sem tam kvoli hematomu a polypu. takze som sa bala tlacit. mala som blok. prvy krat mi doma odtiekla plodova voda a kedze to bol treti porod sla som do nemocnice radsej hned pretoze stredna sa narodila velmi rychlo. v nemocnici sa mi chcelo ist konecne na wc ale lekar ma vysetroval a povedal ze ci chcem riskovat ze porodim do zachoda. to som dostala uz totalny blok a nemohla som to ale vytlacit. a to bol malinky. sestricka strasne mila snaziva napomocna vystredala so mnou 300 poloh a nemohla som ho dostat von. na konci teda slo asi s malym vsetko. neviem. ale viem ze muz toto nevidel lebo oni to skratka rychlo vezmu na podlozke prec a daju hned novu.
chcem tym povedat nestresuj sa preto lebo si mozes aj kvoli takejto veci zbytocne zablokovat porod a skomplikovat. a aj keby to videl prezije to. v zivte budu horsie veci. alebo ked ma byt jeho pritomnost pre teba stresom dohodnite sa ze ho zavolaju hned ako babo vyjde. alebo bude cely sac pri tebe a na tlacenie pojde prec. je dospely mal by to pochopit a respektovat. ty sa mas citit dobre.
@pralinka25 moj muz videl tie dve nehody a toto vobec nikdy neriesil, vlastne iba poznamenal, ze aspon to nemusime upratovat 😂🙈 Plus po hoteli v Thajsku uz sa nemame pred sebou preco hanbit si myslim. Zrovna muz mal asi dva roky po mojom porode take brusne problemy, ze lezal na podlozke na posteli a nestihal nikde, proste horsie ako ja pri porode. Vtedy mu hovorim sme fifty fifty, pri porode som sa pred nim posrala ja, teraz on predomnou. To su take situacie za mna, ze clovek vobec nevnima nejaku nehodu, to ide fakt o dva zivoty a jeden shit tam leto nespravi.
@anonym_autor bojíš sa nehody? To ani nerieš. Pri tom boji o prežitie nazývanom pôrod ti bude absolútne jedno keby si sa tam totálne zosrala
@pralinka25 moj muz videl tie dve nehody a toto vobec nikdy neriesil, vlastne iba poznamenal, ze aspon to nemusime upratovat 😂🙈 Plus po hoteli v Thajsku uz sa nemame pred sebou preco hanbit si myslim. Zrovna muz mal asi dva roky po mojom porode take brusne problemy, ze lezal na podlozke na posteli a nestihal nikde, proste horsie ako ja pri porode. Vtedy mu hovorim sme fifty fifty, pri porode som sa pred nim posrala ja, teraz on predomnou. To su take situacie za mna, ze clovek vobec nevnima nejaku nehodu, to ide fakt o dva zivoty a jeden shit tam leto nespravi.
@kiki68 ale ano jasne aj my sme uz zazili kadeco za tych 20 rokov 😀 neriesime. aj ja som muza videla uz v kadejakom stave po op. rakoviny a naslednych oziaroch.
ale su osoby ktore riesia kadeco. tak ked si ona mysli ze jej muz je slaba povaha a nezvladne to tak porod nie je idealne miesto kde ma byt. co si budeme hovorit. tam sa deje vselico.
inak moja kamoska sa od bolesti este aj pogrcala. niekto porodi ani nevie ako a niekto to proste ma tazsie. neda sa dopredu zistit ako telo zareaguje, ide o dva zivoty nejake hovno je nepodstatne. ja som pri prvom porode skoro umrela. vzdy som si myslela ako by mi vadilo viacero medikov pri tejto akcii. nuz pri mojom prvom porode skoncil pri mne veskery personal porodnice bolo to tam doslova ako den otvorenych dveri. muza vyhodili a teda co malo ruky nohy sa tam zbehlo. o naslednych vizitach a priebeznych kontrolach ktore som potom absolvovala ani nehovorim. cloveku sa posunu hranice ani nevie ako.
@kiki68 ale ano jasne aj my sme uz zazili kadeco za tych 20 rokov 😀 neriesime. aj ja som muza videla uz v kadejakom stave po op. rakoviny a naslednych oziaroch.
ale su osoby ktore riesia kadeco. tak ked si ona mysli ze jej muz je slaba povaha a nezvladne to tak porod nie je idealne miesto kde ma byt. co si budeme hovorit. tam sa deje vselico.
inak moja kamoska sa od bolesti este aj pogrcala. niekto porodi ani nevie ako a niekto to proste ma tazsie. neda sa dopredu zistit ako telo zareaguje, ide o dva zivoty nejake hovno je nepodstatne. ja som pri prvom porode skoro umrela. vzdy som si myslela ako by mi vadilo viacero medikov pri tejto akcii. nuz pri mojom prvom porode skoncil pri mne veskery personal porodnice bolo to tam doslova ako den otvorenych dveri. muza vyhodili a teda co malo ruky nohy sa tam zbehlo. o naslednych vizitach a priebeznych kontrolach ktore som potom absolvovala ani nehovorim. cloveku sa posunu hranice ani nevie ako.
@pralinka25 ja som pregrcala dva porody 😂😂😂
@anonym_autor ahoj, pre mňa osobne bol porod nádherný zážitok - jediná bolesť boli kontrakcie - ako také silne kŕče a potom vpohode. Skôr to čo je neskôr je horšie. Nemala som ani epidural. A nehoda to je úplne normalne. Ja si pamätám ako som tlačila a sestrička zobrala takú ako keby vreckovku a mi zobrala “nehodu” tou vreckovkou. Hlavne jedz aby si mala síl. A áno muž môže byt pri tebe. Ale mne praskla plodová voda o 4. Ráno a o 7. Sme prišli do nemocnice, bola som otvorená na 2 cm(14hod). Tak som išla na izbu a potom keď som cítila že už to začína som bola otvorená na 5 cm alebo už to stúpalo tak som napísala mužovi nech príde to bolo asi o 16 hod, tak prišiel a som išla na pôrodny sál ale tam robili ozvy a som povedala že čaká pred. A už keď boli kontrakcie fest silne už keď bolo tesne pred až potom ho pustili ku mne - ale bolo to cez zimu, keď bol zákaz návštev ale pri pôrode mohli byt partneri. A potom ho pustili 17:30 a 18:22 sa narodil malý. Takže takto ja som to mala. Mala som rešpekt pred tým ale moc som sa nebála, lebo panika zabíja. Prajem veľa šťastia a krásny porod
@miadi Ehm, zalezi co Ti ten zubar a ako robil, ja som mala v 21 trhanie zubu, velmi zle, zle pichla anestezu, dva krat som odpadla a skoro ma viezla rychla na ORL, dlhy zapal, prerazena kost atd. Mam za sebou dva porody bez epi, kontrakcie bez pauzy, proste fakt zloba a stale hovorim, ze to trhanie bolo o dost horsie. Ako z porodov nemam traumu, ta bolest bola ostra a nejak akoby znesitelna, to trhanie bolo nieco hrozne a mam z toho traumu dodnes. Ta zubarka vtedy mi stekla “ ako chces rodit ked toto neznesies “ , no velmi dobre zjavne , ked mam dve deti supom bleskom za sebou bez nejakych utlmovakov.
@kiki68 Mne trhali stolicku ked som mala 10r a ok .Tie kontrakcie ked mas par hodin ok ale po 30h to uz Proste nic moc . Cely cas som nespala nejedla. Pre mna je to o case .radsej by som si nechala dva zuby vythnut to mas raz dva. Kazdy inak preziva zubara aj porod 🙂
Hmm….asi 100x silnejsie bolesti ako pri ms ,plus pocit ze ides na velku a nejde to vytlacit 🫣🫣😂
@biglovemom presne ten pocit ako píšete
@kiki68 Mne trhali stolicku ked som mala 10r a ok .Tie kontrakcie ked mas par hodin ok ale po 30h to uz Proste nic moc . Cely cas som nespala nejedla. Pre mna je to o case .radsej by som si nechala dva zuby vythnut to mas raz dva. Kazdy inak preziva zubara aj porod 🙂
@miadi no mne ten zub trhala 4 hod cca. Ako porod trval 3,5 hod. 30 hod to je ina liga.
Boli to, zo zaciatku je to ako menstruacna bolest, neskor sa stupnuje. Epidural mi velmi pomohol, aj zmiernil bolest aj zrychlil otvaranie. Neplatila som nic. Inak, ja som sa ku koncu nevedela dockat porodu, to brucho mi strasne vadilo. Takze som sa tesila, ze to bude za mnou. A nehodu som mala, kedze som mala pocas tehotenstva problemy so zapchou, rychlo to spratali a nikto nic neriesil. Pred muzom sa nemas preco hanbit, moj tam nebol, slaba povaha🤣🙈
Zeny mna zaujima ako viete ze ste mali nehodu?
To vam povedali? Ci ako ste na to prisli? 😳🤣
@anonym_a376df dobrý dotaz 😄
@anonym_a376df ja som citila tu vonu, aj hned pratali podlozku🤣🤦🏻♀️

Kontrakcie bolia ako ked si udries laket...zubar je nic aj migrena je nic 🙂 Vraj mam silny prah bolesti...prvy porod bol dost burtal tym ze kontrakcie trvali dva dni a boli dost hnus po 32h som si dala epidural (pomali sa otvaral cervix) Druhy vyvolany s oxytocinom bez epiduralu nebolel vobec a tlacenie je taky pocit jakoby si sla explodovovat strasne zvlastny pocit no nie bolestivy ..Kazdy porod je iny hlavne sa neboj .A nehanbi sa ked sa vykakas ved to je normalne. Len trosku zasmradne izba :D na chvilku..
@miadi Ehm, zalezi co Ti ten zubar a ako robil, ja som mala v 21 trhanie zubu, velmi zle, zle pichla anestezu, dva krat som odpadla a skoro ma viezla rychla na ORL, dlhy zapal, prerazena kost atd. Mam za sebou dva porody bez epi, kontrakcie bez pauzy, proste fakt zloba a stale hovorim, ze to trhanie bolo o dost horsie. Ako z porodov nemam traumu, ta bolest bola ostra a nejak akoby znesitelna, to trhanie bolo nieco hrozne a mam z toho traumu dodnes. Ta zubarka vtedy mi stekla “ ako chces rodit ked toto neznesies “ , no velmi dobre zjavne , ked mam dve deti supom bleskom za sebou bez nejakych utlmovakov.