icon

Ako bolí pôrod?

16. aug 2025

Ako bolí pôrod a čomu prirovnať pôrodné bolestí ako to prebieha na pôrodnej sále môže byť so mnou manžel pri pôrode a môže sa mi stať nehoda pri pôrode?

Strana
z2
petamich
16. aug 2025

Boli niekoho viac, niekoho menej, niekto ma epidural, iny nie a neda sa to k nicomu prirovnat, zalezi od porodnice ale vo vacsine moze byt sprievodna osoba pri porode (manzel), ano moze sa ti stat pri porode nehoda 🙂 oni su na to zvyknuti ver mi

autor
16. aug 2025
@petamich

Boli niekoho viac, niekoho menej, niekto ma epidural, iny nie a neda sa to k nicomu prirovnat, zalezi od porodnice ale vo vacsine moze byt sprievodna osoba pri porode (manzel), ano moze sa ti stat pri porode nehoda 🙂 oni su na to zvyknuti ver mi

@petamich a koľko sa platí za epidural a zabránim nehoda keď nebudem jesť pred pôrodom?

biglovemom
16. aug 2025

Hmm….asi 100x silnejsie bolesti ako pri ms ,plus pocit ze ides na velku a nejde to vytlacit 🫣🫣😂

petamich
16. aug 2025
@anonym_autor

@petamich a koľko sa platí za epidural a zabránim nehoda keď nebudem jesť pred pôrodom?

@anonym_autor u nas sa za epidural neplati (BA statna porodnica) a nie tym, ze nebudes jest si nepomozes, ono treba mat aj energiu to dieta vytlacit (ale ak toto ta najviac trapi, tak ten porod bude pohoda, fakt sa tym vobec netrap)

biglovemom
16. aug 2025

Autorka ja zijem v AT ,pytam prehanadlo a odpoved : nie nedostanete , ak vyjde aj stolica je to normalne .
Ja som aj vecerala 😂ci daco vyslo neviem 🤷🏼‍♀️
Ale nad tym sa vobec netrap prosim ta

veronika2316
16. aug 2025

Niekde robia pred pôrodom ešte klystír ja som nemala neviem pravdepodobne aj bola nehoda ale oni to asi neriešia 😁 bolesť no ja som mala úplne dole v bruchu silné tlaky ako na wc ale teda aj teraz mávam niekedy problém keď má napr preháňa a to je pre mňa ešte oveľa väčšia bolesť ako pôrodné minule som to tak mala mám divertikulozu a štyri hodiny nonstop má hrozne bolelo dole podbrusie každý chvíľu ani som nespala lebo sa mi nedalo ísť na wc a pre mňa horšie ako pôrodné bolesti

anonym_fdb97e
16. aug 2025

@anonym_autor ja som si myslela ze od tej bolesti zomriem 😂 (prehnane samozrejme) ale bolelo to viac, ovela ovela viac ako najsilnejsie menstruacne krce, ktore som mala. Po epidurale ako na oblaciku, maly vonku na 2 zatlacenia. Dolezite je sa pripravovat na porod. Nehoda sa stat moze, ale oni su zvyknuti. Su to lekari. Uz toho videli. A ty si pre nich jedna z mnohych. U nas sa tusim dava klystir pred porodom, je to neprijemne, ale to ma prave predchadzat nehode a uvolnit miesto pre babo

lucia13022023
16. aug 2025

To je taka otázka... Každý má iný prah bolesti. Jedna povie, ze horšiu bolesť nezažila, druhá, že je to akoby jej lamali kosti a ja napríklad poviem, že je to o menštruačné bolesti, ku koncu horšie.

nafka0483
16. aug 2025

Za mna 100x radsej rodit ako mat migrenu

anonym_8b242b
16. aug 2025

Vieš čo, ja som citlivá na bolesť, nenechám si robiť kaz, kým mi nedajú injekciu... Mám silné menštruačné kŕče prvý deň, že ležím v posteli... každý mi tvrdil, že to bude extrémne bolestivé... akoby som mala zlomeniny v celom tele... ale pre mňa boli kontrakcie menej bolestivé ako zubár 🙂 ak budeš mať epidurál, tak pôrod nebude vôbec bolieť... ani tlačenie nebude nič.. Ja som prvorodička a porodila som 4,5 hodiny po príchode do nemocnice, čo mi pri príchode povedali, že nerodím, že som len na 1 cm otvorená. Úplne rýchlo som sa otvorila, o 2,5 hodiny po príchode som dostala epidurálku, lebo už som bola na 6 cm. O 2 hodiny som porodila. Tie kontrakcie sa dajú vydržať, problém je, keď už sú každú minútu, že proste si stále v kŕči... Preto je dobrá tá epidurálka. A mňa sa pýtali, či chcem klystír alebo čípok, vybrala som si klystír, že je to rýchlejšie. Ale aj keby sa stala nehoda, no čo, oni sú zvyknutí. Manžel môže byť pri prirodzenom pôrode. Môj dokonca aj prestrihol malej pupočnú šnúru 🙂 A súhlasím aj s tým vyššie, že pôrod a kontrakcie sú menej bolestivé ako migréna.

pe_mi
16. aug 2025

@anonym_autor bolelo to prišerne.
2x som rodila bez epiduralu
Ani keby mi zaplatili, nikdy viac

simona92101
16. aug 2025

@anonym_autor rodila som 3x a teda za mna su horsie bolesti zlcnika-zlcnikovy zachvat ako porodne bolesti

anonym_97add3
16. aug 2025

Zacali mi kontrakcie ale pre kp isla som sekciou...a teda tie kontrakcie boli masaker pre mna a to som bola rozhodnutá ze na prírodno ved ked toľko žien to zvládlo 😅ale ta bolesť riadne zaskocila a to som ich citila len zopár 😅a nepridem si ako padavka ale asi som🫣

maryetta
16. aug 2025

Ak by to bolo take strasne asi by sa nerodilo. Mam 4 porody. Prvy skoncil sekciou. No Kazdy dalsi bol lepsi a lepsi. Hlavne teda treti a stvrty porod.
Bolest prirovnat neviem. No za mna porod je "lepsi" nez bolest zuba a zubarske kreslo.

autor
16. aug 2025

Hlavné sa hanbím pred manželom 🥹

minenkaa
16. aug 2025

Teda ja tiež poviem ,radsej rodiť ako zubár ,dokakať sa dokakáš či chces alebo nie ,nie je to nič nové pre personál ,pri pôrode je toľko telesných tekutín,že hovienko je uplne v pohode
Pôrod je u nás v rodine uplne v pohode ,ani jedna zena nemala dlhy ,bolestivý ,pre mňa napríklad bolo horšie,že nemôžem spať ako bolesť ,rodila som v noci

minenkaa
16. aug 2025
@anonym_autor

Hlavné sa hanbím pred manželom 🥹

@anonym_autor čo sa hanbiš,za čo a vôbec nemusí byt pri pôrode

autor
16. aug 2025
@minenkaa

@anonym_autor čo sa hanbiš,za čo a vôbec nemusí byt pri pôrode

@minenkaa sme dohodnutý že bude ☺️

minenkaa
16. aug 2025
@anonym_autor

@minenkaa sme dohodnutý že bude ☺️

@anonym_autor tak sa nemáš za čo hanbiť

ivanakal
16. aug 2025

Ze nehoda 😂😂 Prvy porod som mala vyvolavany, bolelo to jak hovado. Strasne. Druhy bol rychly, a nebol tak bolestivy. Epiduralku som nemala, ani som ju nechcela. A ano, oba razy som sa pokakala 🤣 nazvime to pravym slovom. Neriesila som to, ani som sa trapne necitila, lebo vtedy som mala hlavu uplne inde. Sestricky len plachtu spod mna zobrali a dali cistu. A ze normalna vec.... Manzel bol obidva razy pri porode. Preco sa preboha pred nim hanbis. Ine veci spolu robite, tak musi byt zvyknuty na vsetko, nie? Ved je to tvoj muz.

kiki68
16. aug 2025
@ivanakal

Ze nehoda 😂😂 Prvy porod som mala vyvolavany, bolelo to jak hovado. Strasne. Druhy bol rychly, a nebol tak bolestivy. Epiduralku som nemala, ani som ju nechcela. A ano, oba razy som sa pokakala 🤣 nazvime to pravym slovom. Neriesila som to, ani som sa trapne necitila, lebo vtedy som mala hlavu uplne inde. Sestricky len plachtu spod mna zobrali a dali cistu. A ze normalna vec.... Manzel bol obidva razy pri porode. Preco sa preboha pred nim hanbis. Ine veci spolu robite, tak musi byt zvyknuty na vsetko, nie? Ved je to tvoj muz.

@ivanakal ved tam maju tie jednorazove podlozky. Toto mi bolo jedno, im tiez, tam islo o krk a nie nejake nehody riesit.

anonym_a376df
16. aug 2025
@biglovemom

Hmm….asi 100x silnejsie bolesti ako pri ms ,plus pocit ze ides na velku a nejde to vytlacit 🫣🫣😂

Ta bolest sa neda k nicomu prirovnat, lebo to tak kurevsky boli 😂 ale za mna vynosit a porodit je nic oproti tomu, co pride potom, ked mas male dieta 😆

@biglovemom jezisi anooo 😆😆😆 ja som im 10min pred rodenim oznamila ze mi treba na velku, ze musim ist lebo sa pototo, a oni ze to mi netreba a ja ze treba, tak ze chodte 😅 a sestricka medzi dverami no co treba vam? A ja ze ne 😂😂😂

dancer89
16. aug 2025

Ja som bola veľká frajerka,lebo som mávala od puberty veľmi bolestivu menštruáciu tak som si hovorila že to dám nejak, minimálne začiatok. Lenže mne tie kontrakcie začali hneď že úplný extrém. Nakoniec to skončilo bohužiaľ núdzovým cisárskym po 18h trápenia ale nemám z toho traumu. Ale teda za mňa to bol riadny masaker.
Trošku závidím ked čitam,že niektoré ženy prídu s menštruačnými bolesťami do nemocnice a už su otvorené na 8cm a do 2-3h majú bábätko.

marcellka32
16. aug 2025

Mám za sebou aj prirodzený aj cisársky....mňa cisársky nebolel, aj rekonvalescencia bola v pohode, aj mlieka bolo aj pre dvoch....

pralinka25
16. aug 2025

k bolesti sa nebudem vyjadrovat kazda to mame inak a zbytocne sa stresujes. vyjadrim sa k nehode. pri prvom som mala klystir a aj tak uslo. ale manzel to nevidel. pri porode bol pri hlave a sestricka to okamzite odniesla ocistila. pri druhom sa moje telo vycistilo samo pocas kontrakcii este doma. to bolo najlepsie. pri porode nevyslo vobec nic.
pri tretom som mala ku koncu tehotenstva strasnu zapchu a bolo to asi psych. povodu pretoze som mala slaby krcok a krvacala som sem tam kvoli hematomu a polypu. takze som sa bala tlacit. mala som blok. prvy krat mi doma odtiekla plodova voda a kedze to bol treti porod sla som do nemocnice radsej hned pretoze stredna sa narodila velmi rychlo. v nemocnici sa mi chcelo ist konecne na wc ale lekar ma vysetroval a povedal ze ci chcem riskovat ze porodim do zachoda. to som dostala uz totalny blok a nemohla som to ale vytlacit. a to bol malinky. sestricka strasne mila snaziva napomocna vystredala so mnou 300 poloh a nemohla som ho dostat von. na konci teda slo asi s malym vsetko. neviem. ale viem ze muz toto nevidel lebo oni to skratka rychlo vezmu na podlozke prec a daju hned novu.
chcem tym povedat nestresuj sa preto lebo si mozes aj kvoli takejto veci zbytocne zablokovat porod a skomplikovat. a aj keby to videl prezije to. v zivte budu horsie veci. alebo ked ma byt jeho pritomnost pre teba stresom dohodnite sa ze ho zavolaju hned ako babo vyjde. alebo bude cely sac pri tebe a na tlacenie pojde prec. je dospely mal by to pochopit a respektovat. ty sa mas citit dobre.

jazula
16. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som mala epidural (zadarmo) a viac bolelo šitie po pôrode, ako pôrod samotný. A čo sa týka nehody…toto bola moja obrovská trauma a stres…takže som mala už v zozname pôrodných želaní klystír 😆. A počas pôrodu som mala pocit, že som sa pocikala, také mokré teplo, ale drahý povedal, že to mi pustili plodovú vodu.

mane01
16. aug 2025

@anonym_autor mne davali klystir, takze nehoda nehrozila.

miadi
16. aug 2025

Kontrakcie bolia ako ked si udries laket...zubar je nic aj migrena je nic 🙂 Vraj mam silny prah bolesti...prvy porod bol dost burtal tym ze kontrakcie trvali dva dni a boli dost hnus po 32h som si dala epidural (pomali sa otvaral cervix) Druhy vyvolany s oxytocinom bez epiduralu nebolel vobec a tlacenie je taky pocit jakoby si sla explodovovat strasne zvlastny pocit no nie bolestivy ..Kazdy porod je iny hlavne sa neboj .A nehanbi sa ked sa vykakas ved to je normalne. Len trosku zasmradne izba :D na chvilku..

biglovemom
16. aug 2025
@anonym_a376df

Ta bolest sa neda k nicomu prirovnat, lebo to tak kurevsky boli 😂 ale za mna vynosit a porodit je nic oproti tomu, co pride potom, ked mas male dieta 😆

@biglovemom jezisi anooo 😆😆😆 ja som im 10min pred rodenim oznamila ze mi treba na velku, ze musim ist lebo sa pototo, a oni ze to mi netreba a ja ze treba, tak ze chodte 😅 a sestricka medzi dverami no co treba vam? A ja ze ne 😂😂😂

@anonym_a376df 😂😂

anonym_345c11
16. aug 2025

@anonym_autor na stupnici od 1 do 10? Asi 36

Strana
z2