Ako dlho od skracovania krčka nastupuje pôrod?

sunny_g
6. mar 2018

Ahojte žienky, ako prvorodičku ma zaujíma zopár vecí, v ktorých sa trošku motám a všeobecne sa naštudovať nedajú, preto vás týmto prosím o vaše skúsenosti.

Po nedávnom styku s manželom sa mi začal skracovať krčok (kontrola pohmatom + silné kŕče/ pichanie v podbrušku) a zaujíma ma, ako dlho trvá od začiatku skracovania, kým nastúpi, alebo by mohol nastúpiť pôrod resp. ako bolo u vás?

Ďalej ma zaujíma, ako dlho pred pôrodom vám začalo klesať bruško?

Falošné kontrakcie už nás chytajú, zvyčajne každú hodinu niektoré dni a potom zase nič.

Ďakujem veľmi pekne za vaše rady 🙂

shades3
6. mar 2018

ahoj, no ja som krcok vobec neriesila, jedno rano v 39tt som sa zobudila a vedela som, ze v ten den rodim - uplne divne som sa citila, ale cakala som na kontrakcie pravidelne a tie aj postupne pocas dna dosli, plus som behala na wecko - telo sa cistilo.. plodovka mi neodisla, az ked ju prepichla hebamme potom v nemocke.. isla som tam, ked som mala kazdych 5min kontrakcie - prilis neskoro 🙂 mne ani nenapadlo si kontrolovat krcok, len teraz v tomto tehu panikarim, aby sa nezacal nahodou skracovat.. :P a ani brusko som si nevsimala.. sranda :P

misinka0611
6. mar 2018

Toto je velmi individuálne. Každá ti napíše svoj “ príbeh” ale u teba to tak vôbec nemusi byt 🙂 mne sa krčok začal skracovať 4 týždne pred TP a nakoniec som prenášala 8 dni ( museli mi pichnúť plodovu vodu ) bola som v ten den otvorená na 6cm.! 🙂 Falošné kontrakcie som mala 1x týžden pred porodom hodinu a potom nic ano tuk 🙂 Brucho mi kleslo tiez asi 2 týždne pred porodom.

katka708
6. mar 2018

Veru je to asi veľmi individuálne. Mne sa skracoval od 24t. Aj som na PN bola. Lekár strasil skorsim pôrodom. A nakoniec som rodila deň pred termínom. A to som už dva týždne predtým robila dlhé prechádzky, manželské aktivity 😝 a i.

sunny_g
autor
6. mar 2018

Dakujem baby, aj toto mi pomohlo. Mna totiz vcera chytali krce ako silne kramy a sprevadzane behanim na WC. Najprv boli kazdu hodinu, potom kazdu pol hodinu a potom to uplne preslo, tak sa v tom snazim zorientovat

deti95060810
6. mar 2018

dávaš moc odborné otázky na ktoré s presnosťou neodpovie ani lekár, pretože je to veľmi individuálne u každej žienky...😉

sunny_g
autor
6. mar 2018

Preto sa pýtam, ako bolo 7 vás a či niečo podobné prebiehalo aj u iných zienok. Určite nečakám presnú odpoveď ;)

ankare
6. mar 2018

Mne sa začal skracovat krcok a otvárala som sa asi od 30.tt. bola som aj v nemocke, potom doma. Mala som setriaci rezim. Rodila som 10 dní po TP.
Drž sa!!!

sunny_g
autor
6. mar 2018

@ankare veľká vďaka 🙂

lulu369
6. mar 2018

@sunny_g ja mám za sebou 3 pôrody. No ani pri jednom sa s krkom u mňa nič nedialo až v prvej dobe pôrodnej ale to bolo všetko čo mali moje pôrody rovnaké, inak bol každý iný😉

ajnka
6. mar 2018

"Behanie na wc" ma chytilo asi 3 tyzdne pred porodom, tak som mala stresy, lebo manzel bol prave odcestovany, no najskor to bolo z nejakeho jedla🙂 cca tyzden pred porodom krcok drzal a mala som sa zacat viac hybat, sexovat atd, nech to pohneme. Tyzden na to na poradni mi dr povedal, ze uz to bude coskoro (odisla mi aj hlienova zatka) a do druheho dna sa dcera narodila. Den pred TP. Brucho som mala dole od cca 30 tyzdna. Druhy porod - krcok sa skracoval snad aj vyse mesiaca, brucho takisto dolu, dr ma pripravovala na skorsi porod a rodila som 2 dni po TP. Ale pri druhom je myslim normalne,ze sa krcok skracuje skor. Ale kazdopadne, ked som zacala mat silnejsie bolesti ak obvykle, tak do tych 3 dni som rodila. Ale ako pise kazda, je to velmi individualne.

lulu369
6. mar 2018

....má byť s krčkom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre