icon

Ako dlho po sekcii už bolo dieťatko s vami?

buducamama
20. dec 2021

Ahojte, odkedy ste mali pri sebe dieťa po sekcii? Myslím vzhľadom na bolesti, vládali ste sa v pohode točiť okolo bábätka?

lenuska9999
20. dec 2021

@buducamama ja som si pýtala malého hneď na druhy deň. Čiže keď som sa prvý krát postavila z postele, preložili ma na normálnu izbu z pooperačnej a hneď som pýtala malého. Bolesti som mala veľké to áno, ale snažila som sa to rozchodiť. Každý deň to bolo ľahšie. Na tretí deň ma pustili už aj domov so svorkami v bruchu, na druhý deň som prišla len vybrať.

83lenka83
20. dec 2021

@buducamama hneď na druhý deň keď ma postavili na nohy. Treba veľa chodiť, ja som cez deň vobec neležala, chodila som po izbe, stala a sedela na stoličke. Pri prvej sekcii som väčšinu času preležala a bolo to oveľa horšie s bolesťou.

nikpa
20. dec 2021

@buducamama prvé skoro po 48hod. a druhé asi po 13hod. Je to veľmi individuálne.

tara42
20. dec 2021

Ja som mala sekciu o 9:23 ráno, o 5:00 ráno mi už malu priniesli na izbu. A dalo sa to zniesť. Nedala som si ani injekciu od bolesti. Ale ja som mala rychle zotavovanie.

bibimimi
20. dec 2021

Mne ho doniesli hneď ako som sa vyspala aj keď som ležala ... Hneď aj na druhý deň som sa postavila na nohy aj keď s veľkými bolesťami snazila som sa to rozchodiť aby som mohla čím skôr normálne fungovať

ivasteva
20. dec 2021

Myslím ,že je to veľmi individuálne. Ja som bola vďačná,že na prvé dve noci mi malu zobrali, stratila som veľa krvi a fakt som mala veľký problém sama so sebou. Dcérka má teraz 5 rokov a tie dve noci,že so mnou nebola jej nijak neuškodili. 😁 Je to vnímavé , zlaté dievčatko ❤️ kustik treba myslieť aj na seba tie prvé dni. Držím palce

ivasteva
20. dec 2021

@ivasteva cez deň však bola stále pri mne od začiatku. Sama by som vyzadovala,keby to bolo inak a nebodaj by som ju pri sebe nemala. Noci mi však nevadili, potrebovala som nabrať silu. ☺️

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
de_zi
20. dec 2021

Ja som veľmi nevládala. Prvý deň po mi ju nosili len na prisatie, ďalsí deň len od obeda do večera a tretí deň som ju mala mať aj na noc, no požiadala som sestričky, aby si ju vzali. Rovnako aj na štvrtý. Nonstop sa budila a okrem toho ma neustále preháňalo. Nedávala som toľké vstávanie z postele.

krkavcia_mater
20. dec 2021

@buducamama Ja som mala maléhi na JIS.. a teda, neviem si predstavit, že by som v tých bolestiach niečo robila.. Bola som rada, že je v tých najlepších rukách a že žije on aj ja. V nemocnici bol 2 mesiace bezomňa.. Neprijali ma, pre rekonštrukciu..
Ja som za to, aby sa žena mohla rozhodnúť, či chce rooming in alebo nie. Ja som skor za to, vyspat sa po pôrode..

malamatka
22. dec 2021

Mne sa malý narodil o 9 ráno a o pol 11 v ten deň mi ho už aj doniesli

evaplev
22. dec 2021

Prvá sekcia po 12 hodinách druhá po 24. Prvá bola horšia ako druhá ale keď porovnám z prvým pôrodom ktorý bol prirodzene tak sekcie boli lepšie. Nesmieš si moc pripúšťať bolesť treba sa snažiť to čo prekonať je to v pohode keď uvidíš bábo rýchlo ťa to prejde. Držím palce.

buducamama
autor
22. dec 2021

@evaplev dakujem, no to pripustanie… ja by som si rada nepripustala😂 ale to je take intenzivne, az mi je na odpadnutie a aj ked ai sadnem tak predychavam. O malu sa staram opreta rukami o jej postielku a prebalujem a prezliekam ju s utrpenim. Ale dnes som si zacala davat paralen a fakt je to citelne lepsie.

chcemradu
23. dec 2021

@buducamama hneď v ten deň, dve hodiny som ležala, potom mi priniesli bábätko a chodili len kontrolovať. "obsluhovala som ho" len po sediačky, keďže som ešte nemohla veľmi vstať. Ale chcela som ho mať už pri sebe. Aj na noc.

vevesh
23. dec 2021

@buducamama od porodu. Da sa to v pohode, pokial nemal clovek komplikacie a iba sekciu...

henka123123
23. dec 2021

Na druhy den som uz mala nastalo