icon

Ako dlho trvá do pôrodu v 40. týždni?

moni554
2. jún 2026

Ahojte, chcem sa opýtať, či to mala niektorá z vás podobne. Som v 40. týždni tehotenstva, otvorená na 1,5 cm, krčok sa už zmäkčuje a hlavička bábätka nalieha na vchod do pôrodných ciest.
Ak ste to takto niektorá mali a pamätáte si, zaujímalo by ma, po koľkých dňoch ste potom porodili.
Áno, viem, že každá sme iná a každý pôrod je iný, takže mi to nemusíte pripomínať. 😊 Len ma zaujíma, ako to bolo u vás.

veroni2
2. jún 2026

@moni554 do tyzdna plus minus. Ono sa to vie zmenit zo dna na den .. prisli kontrakcie a potom neutichali. Bol aj termin na vyvolavacku, ale babo to stihlo o den skor🙂

jeennyv
2. jún 2026

@moni554 kamoska bola tak rano vo svojej porodnici na kontrolu, ze este len 1 cm…ze nic… nacdruhy den porodila

anonym_0e04e5
2. jún 2026

u mňa 4 dni po termíne

anonym_646720
2. jún 2026

ja som isla z nezreleho 2 cm krcka na otvorenie 6 cm v priebehu 2 dni 😀

anonym_137b5c
2. jún 2026

Ja som si chodila veselo tyzden otvorena na 4cm…

anonym_7a6e4c
2. jún 2026

pri poslednom som prišla do pôrodnice otvorená na 9 cm.

michaela329
2. jún 2026

Ja v stredu na kontrole nič, všetko tvrdé a uzatvorené - v nedeľu odtiekla voda a v pondelok som porodila a volala gynekológovi, že na ďalšiu poradňu teda neprídem 😏 Takže toto je naozaj veľmi individuálne.

moni554
autor
2. jún 2026
@jeennyv

@moni554 kamoska bola tak rano vo svojej porodnici na kontrolu, ze este len 1 cm…ze nic… nacdruhy den porodila

@jeennyv ja som mala kontorolu včera, včera som mala aj termín išla som na kontrolu s tým, že som dúfala, že ma pošlú už na príjem, žiaľ ma poslali domov 😅 necítim ešte, že by to malo prísť až na to, že včera ráno som mala tlakové bolesti v krížoch, tak dúfam, že do piatku porodim na vtedy mám ďalšiu kontorlu, že ak by som dovtedy neporodila.

anonym_f97299
2. jún 2026

Pri prvom v ten deň keď som mala poradňu ráno tak povedali že ešte nič a večer o cca 17 tej som šla,pri druhom po poradni že to vyzerá už na pôrod ale ešte nič somnou nebolo tak na cca tretí štvrtý deň

kiki68
Včera o 08:13
@moni554

@jeennyv ja som mala kontorolu včera, včera som mala aj termín išla som na kontrolu s tým, že som dúfala, že ma pošlú už na príjem, žiaľ ma poslali domov 😅 necítim ešte, že by to malo prísť až na to, že včera ráno som mala tlakové bolesti v krížoch, tak dúfam, že do piatku porodim na vtedy mám ďalšiu kontorlu, že ak by som dovtedy neporodila.

@moni554 ved mas este par dni cas, daj tomu cas. Ja som porodila vzdy do par hodin. Prvy raz vyvolavali, ale hens to zabralo a rychlo to islo a druhy raz este rychlejsie samo od seba pred terminom. Bolo to velmi rychle a necakane. To us nevies kedy sa to naozaj spusti

moni554
autor
Včera o 11:44
@kiki68

@moni554 ved mas este par dni cas, daj tomu cas. Ja som porodila vzdy do par hodin. Prvy raz vyvolavali, ale hens to zabralo a rychlo to islo a druhy raz este rychlejsie samo od seba pred terminom. Bolo to velmi rychle a necakane. To us nevies kedy sa to naozaj spusti

@kiki68 veď jasne nemám inú možnosť len čakať 😄 len by som bola rada keby to už prišlo čím skôr keďže mám 3 ročného syna, priateľ aj moja mamina pracujú v zahraničí mamina si teraz dala voľno aby mohla byt so synom doma, lebo priateľovi voľno nedali, takže sa bojím toho že ma to chytí keď mamina už bude v práci a nebudem mať kde nechať syna.

kiki68
Dnes o 08:32
@moni554

@kiki68 veď jasne nemám inú možnosť len čakať 😄 len by som bola rada keby to už prišlo čím skôr keďže mám 3 ročného syna, priateľ aj moja mamina pracujú v zahraničí mamina si teraz dala voľno aby mohla byt so synom doma, lebo priateľovi voľno nedali, takže sa bojím toho že ma to chytí keď mamina už bude v práci a nebudem mať kde nechať syna.

@moni554 Mali sme situaciu,dva dni pred porodom dosla svokra na dva tyzdne s tym, ye to uz porodim. Na ten dalsi den ako dosla sme vecer utekali do nemocky 😂 Mame doma este dalsie dieta v tom case necelych 5 rokov mal maly. Muz nemal cas, stale bol v nemocke na neonatologii a vybavoval