Menšie bábätko v 31. týždni tehotenstva

12. mar 2025

Ahojte dnes som začala 31tt,bola som aj na poradni a doktorka mi vravela že malá je o týždeň menšia má 1500g,ale odhaduje porodnu váhu na 3100g cca,vravela že môže to byt tým že proste bude menšie babatko (niesom vysoká ani ja začínala som pred porodnú váhu 57kg teraz mam +8kg hore), je tu niektorá,ktorá to mala podobne a babatko vyrástlo? Idem aj na USG prietokov snáď bude všetko v poriadku, neviem asi sa potrebujem len uistiť,plus malá nieje ešte dole hlavičkou ale tak vravela že mám cvičiť mačací cvik😄 ale snáď sa otočí veď má času dosť.
A ešte je tu niektorá,komu sa v tomto týždni zmäkčoval krčok? Otvorená niesom len sa zmäkčuje.

nika11103
12. mar 2025

Ahojky týždeň hore dole je uuuuuplne nič a úplne v poriadku ❤️ moja bola raz väčšia o týždeň raz menšia o týždeň , každý prístroj je aj iný , takže vôbec sa netráp máš zdravé prosperujúce bábätko 🙂

ina2405
12. mar 2025

Aj môj syn bol malý niekedy v 37.tt a mal 3650g pri pôrode v 39+8.. Tie merania nebývajú vždy presné. Mne presne odmeral bábo len najskúsenejší lekár v pôrodnici, že sa nemám báť. Aj tak bolo. Hlavné je, aby boli prietoky dobré a placenta funkčná.

autor
12. mar 2025

@nika11103 Ďakujem veľmi krásne veľmi ste ma uistila 🫶 vážim si to,už od rána len nad tým rozmýšľam a modlím sa nech je malá v poriadku.

autor
12. mar 2025

@ina2405 ďakujem za odpoveď,no modlím sa nech je všetko v najlepšom poriadku,lebo som toho počitala po internete veľa,že ak sú prietoky zle moze mat vývojovú vadu,no proste dnes čistá depresia.

ina2405
12. mar 2025

To si vôbec nepripúšťaj, pozri, ste sledovaní a ak by nebolo bábu dobre, tak sa rieši cisársky. Ale to nie na základe jedného merania, kde je bábo LEN o týždeň menšie. To je nič. Ja neviem, načo vôbec takéto mini odchýlky z priemeru matkám hovoria.

sofia1979
12. mar 2025

Na pre točenie má kopec času u mňa tiež malá ešte nebbola pretocena až niekedy v 35tom sa pre točila. No a že je menšia to vôbec nevadí týždeň absolut. Krcok tiež pohoda šetrí sa to je všetko. Šťastné do tehuľkovanie želám

zuzkaa1991
12. mar 2025

Moja od 20 ci od ktorého týždňa zacala byt.mensia od.32tt ci odkedy uz meškala.az 4tyzdne....bola.som pred pôrodom týžden lezat nadopovali glukozou takze vyrastla....ale pri porode mala 2660g 47cm takze pred pôrodom ukončili ze genetika kedze vyzivovana bola spravne v brusku my s manzelom sme.tiez nizki....doteraz je mensia 😇uz ma.7r

simona92101
12. mar 2025

Mne pri dcere primarka tvrdila ze dcera bude malicka,ledva 3kg,aky lahky porod bude.trosku sa sekla,dcera mala cez 4kg a teda take easy to veru nebolo🙂

e1i
12. mar 2025

Dcera sa narodila v 29tt,odhad na sone v dany den bol 1400g,realne o cca 4h neskor mala 1370g. A povedali ze na svoj vek je velka. Tam su velke odchylky hlavne ku koncu. Syn narodeny nacas mal odhad vahy 2t pred porodom 3500g a realne mal tolko ked mal 2t. Narodil sa 3240g, 38+2

lisymbia
12. mar 2025

Buď v kľude, tiež som to mala podobne, dieťa bolo menšie o 10-12 dni stále a dokonca som mala aj zhoršené prietoky a brala som nato lieky. Narodila sa menšia s váhou 2800 a zdravá

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre