Ako dlho trval váš prvý pôrod?
Ahojte 😊
ja viem, že okolnosti pôrodu sú rôzne a u každého to je inak, ale chcem sa len tak štatisticky nejak spýtať a informovať sa koľko hodín trval váš prvý pôrod dievčatá 😊
ďakujem za odpovede a príbehy 🫶🏻
Dlhých 38 hodín 😔😫 (v r.2022). Ráno o 2:30 hod.mi začala odtekať plodová voda,šli sme do pôrodnice,nasadili mi penicilín,a že ak do 24 hodín neporodim,tak pôjde cisársky (mala som 41 rokov, prvorodička, cysta v oblasti pôrodnych ciest…).Ešte pred pól nocou som išla prosikat Dr.že mi je strašne zle, že mám kontrakcie (nič som nedokázala zjesť,zvracala som..),že už nevladzem…Nedokázala som sa otvoriť…No miesto toho som dostala nejaku infúziu na ukľudnenie a nech si viem pospat…Čakala som do rana,že čo bude,keďže som bola furt malo otvorena…Ale na vizite takmer žiadna zmena…Akurát ma dali bližšie k pôrodnej sále,nasadili oxytocín a bolo…(mohla som sa trápiť ďalej…a prosikat ďalšieho pôrodníka že chcem cisársky…(mala som k tomu aj vysetrenia). Žiaľ nepochodila som,stali okolo mna piati Dr.no ani jeden mi to nepovolil-nechápem prečo….).Keď som sa na druhý deň okolo 16:20 hod.konečne otvorila na 8 cm,tak ma presunuli na pôrodnú sálu…(epiduralku mi uz pôrodnícka nedoporučovala,lebo že nebudem cítiť ako tlačiť atd.,tak som povedala,že OK…).Dcérka sa narodila o 16:50 za pomocí tlačenia brucha pomocnej sestri, a aby toho nebolo málo,dcerka išla aj s ručičkou pri hlave 🥺Naštastie bola a je zdrava 🥳 Takže samotný pôrod bol pre mna tzv.vykúpením.
Inak ak mozem nevyziadanu radu. Dolezity je pohyb. Prisaham ze kamosky, ktore sa trosicku lutovali (pritom boli zdrave) a iba lezali… rodili dlho. A tazko.
Ja som mala super vzor - moju svagrinu, ktora bola stale v pohybe a jej porody boli rychle. Tak som si povedala, ze budem k tomu pristupovat rovnakocele tehotenstvo som bola v pohybe, vela sme cestovali a fungovali uplne normalne. Tyzden pred terminom som chodila hore dole po schodoch v bytovke, na 8.poschodie a naspat. Doma som robila vsetko, nelezala som. Ak sa pytas preto, ze ides rodit, tak odporucaju sa aj lanove semienka a caj z listov maliny ostruzinovej. Davala som si obe, aj som pouzivala aniball. Verim, ze vsetko to pomohlo tomu, aby bol porod rychly a bezproblemovy. A hlavne je pozitivne nastavenie 🙂. Ja mam na porod naozaj peknu spomienku.
Drzim palce nech je vsetko podla tvojich predstav.
10 hodin
@zushorvath
Ja nechcem nikoho strašiť ani odrádzať…Veru že som sa hýbala, ako som mohla a vedela (bývam v dome, takze roboty je vždy dosť…). A aj čaj zo spomínanej ostruziny som pila…V miestnosti pri pôrodnej sále,som vyskúšala všetko čo mi odporúčali (horúca sprcha, fit lopta, rôzne polohy na podložke,či pri posteli…Všetko s infúziou v ruke,cez kt.mi kvapkal oxytocín…).ale nič nepomáhalo…sama tomu nerozumiem,ale čo už…Každopádne,držím palce aj ja,nech je pôrod rýchly a v pohode 🍀💐
@majulino toto aj môj doktor.V noci som bola 2x za sestričkou na pásoch, že ma bolia kríže natočila a povedala, že to nevyzerá na pôrod.Rano na vizite ma pozrel lekár, že vy ste otvorená choďte rovno na sálu a volajte muža.Ten prišiel zelený ako to rúcho do ktorého ho obliekli.Ja som bola len na pozorovaní rodiť som mala o 3 t.Este si priniesol bagetu a kávu, aby nebol hladný chudáčik.Aj zabudol, kde to položil povedal, že celú noc po pôrode nevedel spat od toľkého vzrušenia a jedol až druhý deň🙂ja som čakala brutálne bolesti boli to len bolesti krížov chvála Bohu, lebo som nechcela iba jednu vec, aby som skákala na fit lopte,vzdychala a chodila hore dole ako bengalsky tiger.Mne to naháňalo hrozu, keď som videla a počula ostatné ženy ako sa trápia.Hlavne, keď som počula ženu vedľa z boxu tie vzdychy, instrumenty a nakoniec akútny ciársky.
@nana8989 to je strašné:(
Ráno o 9tej mi odišla hlien.zátka,začali úplne slabulinké nepravidelné kontrakcie,o 10tej sme išli na kontrolu do nemocnice,nakoľko som 5.deň prenášala …bolo to vopred dohodnuté,že idem na kontrolu…Vyšetrili ma a ….otv.na 4cm,nepravidelne kontrakcie a už som tam zostala,do 15tej ma nechali na vzdycharni,monitorovali ma a ja som všetky tie kontrakcie prespala,doslova…potom prisoel lekár,že mi prasknú vodu,že som na 8cm,tak aj urobili,kym sa rozbehli silne kontrakcie,stihla som sa osprchovať a potom sme šli na sálu,cestou som volala mužovi,to bolo 15:20 cca a o 15:56 bol maly na svete,na 3zatlacenia ❤️
@lulu_lucy tiež si to mala ťažké S tou epi sa veľmi líšia názory lekarov mne ju dopichli pred vytlacenim druhý x nič som necítila lekár mi hovoril kedy tlačiť.Pre mňa bola ta epi veľká psychická opora.Som si myslela, že to tlačenie na brucho sa už nemôže robiť pred 15 r to bola bežná prax ani neviem koľko sestričiek mi stlacalo brucho, ale pomohlo.Ja som mala ešte aj medikov co prišli nakuknúť asi 10🙂ja som mala najväčší šok, že lekár prišiel až na koniec naivne som si myslela, že tam bude viac a viac kontrolovať.Este, že muž je výrečný a cely čas vtipkoval so sestrickami, tak som veľmi nemala čas sa báť.
Prvý pôrod trval 23 hodín (druhý 6 hodín)
Od prvej bolesti ...9.5h
ahoj, prvy syn od prvej kontrakcie po koniec sitia 4,5 hodiny
druhy syn 3,5 hodiny. Obaja s epi.
prvy vyvolavany od prijmu 18 hodin, druhy 8.
Cca 5h od prvej kontrakcie. O 23tej prva a pol piatej bol na svete maly. Velmi rychlo to slo.
Prvý 18 hodin, druhý skoro 4 dni
Od odtečenia plodovej vody 8,5h.
4h
V noci po 3tej som dostala prvé kontrakcie a v úplnej pohode sa drobec vypýtal na svet o 12.45hod ❤️😊
7 hod
18 hodín
Prvá kontrakcia pondelok ráno cca o 8:00 a dieťa sa narodilo v utorok o 14 :28 😎
3,5 hodiny
Od prvej kontrakcie
10.00 kontrola, 10.30 už prijatá (nečakane praskla voda na kontrole o deň skôr 😀) a 13.25 uz po všetkom
Večer o 22 mi začala odtekať voda, porodila som až ďalší večer 21:55 po vyvolavani akútnym cisárskym 😬
22 hodín
Ak rátam samotný pôrod a nie slabé kontrakcie ,epi ,oxitocin a pod veci tak asi 10minut oba pôrody. Prvý ale trval časovo dlhšie 18hodin kým došlo k samotnému pôrodu nakoľko som sa otvárala veľmi pomaličky. Druhý pôrod bol ale oveľa rýchlejší časovo do samotného pôrodu cca 7 hodín ale musím dodať že v oboch prípadoch mi odtiekla plodová voda a dlhy čas bez žiadnych kontrakcií , ale teda po odteceni vody sa odporúča ísť hneď do nemocnice
Prvý od začiatku kontrakcií 5h 20min.
3hodiny od prichodu do nemocnice a bolesti nepravidelne predtym asi 12 hod.doma
7.45hod praskla plodová voda, 18.29 hod sa maličký narodil 🙂

@werony_n podobne
Brutal