Ako dlho trval váš prvý pôrod?
Ahojte 😊
ja viem, že okolnosti pôrodu sú rôzne a u každého to je inak, ale chcem sa len tak štatisticky nejak spýtať a informovať sa koľko hodín trval váš prvý pôrod dievčatá 😊
ďakujem za odpovede a príbehy 🫶🏻
Od chvíle ako som bola na sále pôrod trval 21 dlhých hodín ale bola to ta najkrajšia vwc v mojom zivote❤️
od prvých slabých bolestí do porodenia prvého syna - 15 hodín
ale bolesti také že fakt bolesti som mala cca 3 hodiny posledné
Zlepšim ti štatistiku- 10min ale to už bolo len tlačenie, žiadne bolesti nič. Sen každej prvorodičky 🙂( keby som nezačala mierne krvácať ani neviem ze rodim-zostala by som doma)
prvý 4,5 hodiný druhý 1,15 bez pravidelných kontrakcií ani som nevedela ze rodím.
začiatok pôrodu podľa lekára o 21,00 , necítila som ale nič, bolesti som nemala takmer žiadne, tie prišli až po polnoci, malý sa narodil o 2,25 čiže cca 5,5hodiny celý pôrod
Ráno o 7 ma pozrel doktor, že mám ísť rovno na sálu dali oxytocín, pichli vodu a o 10:40 bola na svete.Ja som bola otvorená, ale nemala kontrakcie.Potom som dostala 2x epi a na 3 zatlačenie bola vonku. V noci ma boleli kríze a odišla mi hlienova zátka.Moje predstavy o pôrode boli sto násobne horšie ako realita
18 hodin. Rátam od vtedy, ako som mala kontrakcie po 15-20 minútach. Masaker bol posledné 2 hodiny.
4h... mala sa narodila do ruk anesteziologicke, co ma mala uspat na cisarsky... kontrakcie s toho len 2h, 4h pred mi praskla voda...
2 hodiny. Ani epi nestihli. O polnoci mi zacali slabe kontrakcie. Nevedela som ze uz budem rodit (dr mi totiz v ten den na poradni povedal ze sa este neotvaram, tak ze o tyzden nech pridem znova). Cize som sa 2-3 hod sprchovala, bolo mi dobre v teplej vode. Potom vravim muzovi ze asi pojdeme do porodnice. O 5 sme teda isli. Nechali ma cakat na chodbe 2 hodky. 7:30 na vzdycharen, este mi bolo veselo a potom zacali pravidelnejsie kontrakcie, ale nic hrozne. O 2 hod bol maly na svete. Na sale som bola len chvilu. Na 2 zatlacenia bol vonku. Nepripustaj si a necitaj nic negativne. Drzim palce
O 3 v noci mi odtiekla plodová voda a slečna prišla na svet o 20.13, takže cca 17 hodín
ráno o pol 6 tej prvé kontrakcie, plodová voda neodtiekla to urobil potom doktor a večer o 11tej bol na svete
V sobotu o 12:00 začali slabé pravidelné kontrakcie, o pol noci mi odtiekla voda. Celú nedeľu som len čakala kedy sa otvorím. V pondelok ráno o šiestej konečne otvorená na 10cm, porodila som až 13:10 vexom. Bolo to hneď na začiatku covidiveho šialenstva, ja som bola v karanténe takže nebol nikto ochotný urobiť mi sekciu.
O ôsmej ráno prijem,bez kontrakcii, vyvolávacka ,cca o 13 tej začali bolestivé kontrakcie ,17:21 sa asi na tri zatlačenia narodila dcérka..prvý porod ok, druhý najlepší do hodiny od prvej kontrakcie a tretí najhorší, najbolestivejsi ale do dvoch hodín od prvej kontrakcie
Môj od prvej kontrakcie, po samotný porod presne 3 dni. V pondelok ráno začali kontrakcie v stredu ráno som porodila.

Prišla som o 8:50, urobili monitor, keďže som mala len blbý pocit. O 9:00 oxytocín, o 10:20 epi, o 13:30 ďalšie a o 13:50 som porodila vysmiata ako lečo 😀