Ako je to s cikaním počas pôrodu?
Mamicky ako je to s cikanim pocas porodu? dost sa toho obavam, kedze teraz chodim cikat fakt strasne casto, ako to prebehne cez porod, ked sa tam zdrzim dlhsie??? ved tlacit aj zadrzovat moc sa asi ani neda...?
Ked budes kvicat alebo relativne po tichu predychavat kontrakcie, to bude to posledne, co ta bude trapit...
urcite sa tym netreba trapit,poviem moju skusenost,neviem ci islo zo mna nieco,bo od polnoci som nejedla ani nepila,rano mi dali vyvolavacku a mala sa narodila az o 17:15 a to som vobec nemohla jest ani pit mi nedovolili.len nevlhcit usta.a ked som uz isla tlacit ked to na mna prisla,tak sestricka mi hovori,hlavne nic nerieste a tlacte,to nevadi ked sa pocikate al. pokakate.
a viem ze aj svagrinej sa stalo ze okakala maleho,bo jej nestihli dat klistir :D ale su na to zvyknuti a netreba sa za to hanbit
ja som odbehla na wc po klystiri a dost, už ma z lehara nepustili celu noc az do rana, nakoniec som rodila cisarom , tak nevjem, ale segre sa pri prvom prihodilo, ze ocurkala doktorku , mali z toho srandu. Kedze rodila v Grecku a moc nerozumela co doktorka hovori,len pochytila ze ju stracaju / vela krvacala/ tak jej to bolo fuk. Hlavne, ze sa dietatko narodilo v poradku a su zdravi obaja.
🙂
Ja som bola cikat tesne pred epi a ked to zacalo, tak ti je uz vsetko jedno, cikas, kakas 🙂) len nech uz je koniec 🙂) Tiez som mala z toho obavy, ale ti doktori toho uz videli.. Takze pohoda..
ja som bola na WC tiež po klystíre aj na malej aj veľkej. a potom cez porodné bolesti som na cikanie ani nemyslela. rodila som 12 hodín a bez cikania. ale za to po prode ked mi podlozili tú veľkú misku, nevedela som sa docikať 🙂
@danusskaaa ja som 90%porodu presedela na vecku. 😀 bez sprandy.fakt hned od zaciatku.ako som si lahinala tak vo mne nieco ruplo a hned som potrebovala ist na velku. a prisli bolesti.no ja som bola tak strasena okolim,ze ako strasne porod boli,ze ked to skutocne prislo,tak som si myslela,ze mam nepeknu behacku a co som to ja pojedla 😀 fakt nic strasne 😉 ked som sa behom 2 hodin vyprazdnila asi 7-10x,tak som muzovi povedala nech ideme radsej do nemocnice nech pozru maleho.sestra mi oznamila,ze to behacka nebude,ze ja rodim. a opytala sa ma,ci mi odtiekla voda.ja ze neviem,vsak som bola cely cas na vecku a kedze som este nerodila,tak ani neviem ako odtecenie plodovky vyzrea a vtedy bac,priamo u nej v abmbulancii na dlazku 😀 ja som sa hned ospravedlnovala a ona len mavla rukou,ze je to cire,ze to je dobre a neriesila 😀 .potom ma dali na ctg a hned odtial som na vecko utekala.z vecka na kozu,ze na kolko som otvorena a z kozy zas chytro na vecko. a potom som uz rodit sla 😀 fakt drvivu vacinu porodu som bola na vecku,a vies co? nic lepsie sa stat nemohlo!moje telo oddychovalo,lebo som vlastne sedela ,no gravitacia pracovala a maly sa tlacil krasne dole 🙂 cele to bolo nekomolikovane a rychle a na moje velikanske prekvapenie to vobec tak strasne nebolelo ako mi to opisovali. a to mna boli uplne vsetko.aj porezanie sa na papieri riesim ako uhryznutie zralokom 😀 takze fakt sa niet coho bat 🙂 vecko ti len pomoze 🙂
a mimochodom po porode chceli aby som sa vycikala,no ja som uz nemala co ,tak ma nacievkovali a to mi sposobilo na cas problem s udrzanim mocu.ale po case sa to dalo doporiadku 🙂
pocas porodu som nepila a to je velka chyba.pery som mala velmi suche az sa mi z toho po porode herpes spravil co je sakra zle pri novorodeniatku 😖 .jasne,ze nemozes pit hektolitre,no vlhcit pery a male dusky mozes 🙂
a klistir nestihli pri tlaceni mi trosken vyslo,lenze to lekar utrel a islo sa dalej.nik to neriesil.s tym sa stretavaju denne.a ani ja som to neriesila a vobec som nemala nejaky zly pocit z toho. 😉
Ja som pri pôrode tretej dcérky myslela že mi treba na malú, kým som došla k toalete tak som ju skoro porodila. Len tak tak som došla na pôrodný stôl 😀 😀 Mala som tlaky nie na konečník ale na pipinu 😕 😕 No ale cikať mi dovolila ísť 😀 😀

Ahoj 😀 súhlasím z babami toto ťa ozaj trápiť nemusí 😉 je to prirodzená vec..teraz chodíš často lebo ta bábätko tlačí na mechúr 🙂 aj tri kvapky sú ako pol litra teraz haha..potom to už bude dobré 🙂 ja som sa tuším aj po...keď som sa otvárala už ma z kozy nepustili..šlo to jednoducho spolu z plodovou vodou..hm..ale nič sestrička má po ruke vždy fľašku z vodou ak niečo tak trocha poleje a ide sa ďalej 😀 veľa šťastia prajeme.