icon

Ako je to so sexuálnym životom ženy po pôrode?

mahalo
6. dec 2011

Caute mamicky, rada by som sa od vas dozvedela ako citite milovanie po porode. Od mami som totiz vzdy pocuvala, ze ked raz porodim, tak to uz nikdy nebude ako pred tym. Potvrdite, alebo vyvratite mi toto tvrdenie? Da sa vagina raz do "normalneho" predporodneho stavu, alebo ostane uz na stalo uvolnenejsia? Vopred dakujem za odpovede ;)

Strana
z10
mahalo
autor
7. dec 2011
latvia
7. dec 2011

@mahalo ja som na pravidelnej prehliadke 2 roky po porode mala problem zniest detske haky pri vysetreni....takze hej, zmenilo sa to, ale to som bola posita krizom krazom az na krcek.obcas posilnujem panvove dno, tak ale nikdy to uz nebude ono 😅

adal
7. dec 2011

to všetko idete mazať, veď tu nikto neuráža, neprovokuje, to už fakt nemôžeme napísať svoj názor ?

latvia
7. dec 2011

@adal sa im necuduj ked tu stale niekto pridava podobne komenty ako mas ty, nic v zlom. preco mas stale potrebu do toho este vrtat? ved sa vyjadri k teme, alebo napis adminom ip ak si to chces s nimi vydiskutovat.

adal
7. dec 2011

@latvia nerozumiem do čoho ? a už som ticho 🤐

adal
7. dec 2011

@latvia a mimochodom svoj sex.život nebudem verejne riešiť 😉

cmulinko
7. dec 2011

@mahalo naozaj v tom maju niektore uzivatelky pravdu,ze vsetko zalezi na tom,ako bude porod prebiehat...som si ista,ze je vysledny efekt iny ak zena nebola sita vobec...bola len malo...alebo bola sita az po konecnik...alebo co je este horsie bol sity aj konecnik...ako v mojom pripade...ja som dopadla velmi zle...rodila som vaakumextraktorom a po porode ma davali dokopy viac ako hodinu.....4 mesiace po porode som si myslela,ze krvacam z konecnika kvoli hemoroidom,ked konecne prisli na to,ze hemoroidy nemam...isla som na operaciu konecnika-nasledok komplikacie po porode...dodnes nie som na tom zdravotne tak ako pred tym....ale asi som si nevytrpela dost bolesti,ked som aj po tejto skusenosti isla do tretieho tehotenstva 🙂 ,ale kvoli tymto komplikaciam a operacii konecnika bolo vylucene rodit normalne,takze som dcerku mala planovanym CR.

latvia
7. dec 2011

@adal tak ked nebudes verejne riesit a nemas co k tejto teme povedat tak nechapem preco este stale pises 😕 a potom sa cudujes preco sa tema premazava. ludia si tu maju najst odpovede na danu otazku a nie riesit hadky uzivateliek alebo dodavat zaverecne slovo preco admin vsetko maze....nebudme mimo temu a nic sa mazat nebude

mahalo
autor
7. dec 2011

@cmulinko ach to mi je luto, ze si si to tak vytrpela! PRajem ti vela zdravia a dakujem za tvoju pozornost 🙂
@mahalo dakujem za odpoved a odporucanie 😉

zuzi118
7. dec 2011

@digysa perineal muscles = hradza. A ta je velmi dolezita, to ma gynekologicka pravdu. Ale nesuhlasim, ze je to problem v natiahnuti. Skor vidim problem v stihani a pod.

raffaella
7. dec 2011

@cmulinko mozem sa spytat, v akej polohe si rodila? Lebo moja mama mala podobnu skusenost s takym roztrhanim velkym, rodila klasicky na chrbte. Ja som sa tiez tohto velmi bala, preto som robila aj tehu-jogu, aj masaz hradze,a j som rodila v sede, lebo zevraj najma prirodzena poloha pri tlaceni pomaha tomu predchadzat. Je mi to inak velmi luto, ze to takto dopadlo. Svagrina mala podobnu skusenost, pre nepomer panvy a velkeho synceka jej velmi odporucali cisarak, ale ona nesuhlasila a rodila prirodzene. Skoncilo to tak, ze jej to museli vytlacat, strasne bola potrhana, len sitie zabralo lekarom 2 hodiny 😢 Ona teda rodila klasicky na chrbte, na Kramaroch, ale mala s tym dlho problemy 😢

janka196
7. dec 2011

@raffaella poloha pri porode iste robi svoje. ja som svoje prve dieta-dcerku rodila v skoro sede. na klasickej nemocnicnej posteli, bez vyviazania noh dohora. rodila som bez nastrihu a mala som len malinke potrhanie na tri stehy. maleho som rodila na slovensku na tych porodnych stoloch. skoro v leze. len trosku mi vyzdvihli chrbat. nohy vyviazane hore, nevyhla som sa nastrihu a stichov som mala teda pozehnane :( sili ma asi pol hodinu a bolo to horsie ako samotny porod. ☹ a to bol syncek len o nejakych 140 gramov vacsi ☹

sexu som sa po tom nastrihu bala ako cert kriza. rozdiel citim v tom ze som viac citliva dolu. manzel vravi ze on to citi rovnako ako predtym 🙂

raffaella
7. dec 2011

@janka196 no, tak to je teda zrejme odskusanou pravdou - ta poloha. V sede sa skutocne dobre tlaci, ja som si nohy dala ako mi vyhovovalo a doktroka mi neriadila tlacenie, len mi povedala, ze ak budete citit tlak, tak zatlacte co to da 😀 tak ja som tlacila o zivot 😀 no sitie to mas pravdu - mne davala 2 injekcie proti bolesti, aj tak som to citila uplne zivo. Vtedy by som veru aj epidural prijala 😉
no a ked manzel sa teda nestazuje, tak je aj dobre, my sme s mm na tom rovnako ako vy 😎

cmulinko
7. dec 2011

@raffaella ja som tiez rodila klasicky...syncekova hlavicka sa zasekla a nebolo inej moznosti ako tahat ho von ☹ a ak by syncek pockal iba 1 den,tak sa to nestane...lebo 23.7 som uz bola objednana na planovany CR,lebo sa im zdala byt hlavicka dost velka...no a mne za 😒 no a mne sa spustil porod 22.7 o 4 rano,tak mi bolo povedane,ze super...spustilo sa to samo,tak to skusia normalne...aj som dopadla.

raffaella
7. dec 2011

@cmulinko juj, tak to mi je fakt luto. Viem si predstavit, ake to muselo byt, najma tym ze aj moja mama mala taku skusenost. Tak zelam vsetko dobre, aby si sa tesila z deticiek a vela, vela zdravicka 🙂

cmulinko
7. dec 2011

@raffaella dakujem....vsak ako som uz pisala...ziadna bolest ma neodradila ist do toho znova...po 2 chlapcoch bola tuzba po dievcatku neskutocne velka...a dockali sme sa 🙂

digysa
7. dec 2011

@mahalo ? Aj teraz som si ta vyskusala...poslem Ti link, kde sa mozes dozvediet o roznych fazach natrhnutia a o moznych problemoch a ty mi posles OTAZNIK... 😅 😅 😝 😒 Zaujima ta vlastne, co ti piseme? 😖

@cmulinko wow, to mi je ozaj luto...ty si mala presne poslednu 4-tu fazu natrhnutia a mozem ti povedat, ze niektore pripady sa koncia este horsie ( trubicka so sackom, kde odteka stolica 😔 )...tak hlavu hore. Dufam, ze ten treti porod uz bude bez komplikacii....

cmulinko
7. dec 2011

@digysa myslis kolostomiu?treti porod uz ma skoro 7 mesiacov 🙂 ...dcerka sa mi narodila CR prave kvoli tymto komplikaciam.

mahalo
autor
7. dec 2011

@digysa sme sa iba neporozumeli 😉

mahalo
autor
7. dec 2011

@digysa ten otaznik nebol k tomu linku, ale k tomu co si napisala pod tym linkom 😉 nerozumiem ti, ved som uy reagovala a to ze nereagujem v "dobrom" case..nie som stale pri pc

angua27
8. dec 2011

ahoj,
budem reagovať iba na pôvodnú otázku 😉
rodila som prirodzene, aj keď pôrod bol ukončený vákuumextraktorom. potrhaná som bola riadne a doktorka ma vyšívala hodinu a pol. ale spravila to na jedničku. po 4 rokoch môj nový gynekológ zhodnotil, že vyzerám ako keby som ani nerodila. 🙂
prvé milovanie po pôrode bolo až po troch mesiacoch a bolelo. vtedy mi partner povedal, že je to iné, horšie, že som rozťahaná. tiež som s toho nič nemala. ale časom sa to upravilo. jazvy ma pobolievali pri sexe, ešte skoro dva roky, ale odkedy nebolia, je sex lepší. dokonca mi partner povedal, že som užšia ako pred pôrodom.
keglové cviky odporúčam. 😉

katecameron
8. dec 2011

ja musím povedat ze som porodila tri deticky ale cím viac porodov tym horsie pri prvom pohoda unik mocu 0 pri druhom aj ked porod bol super svalstvo mierne ochabnute zacal unik mocu pri kychaní kaslaní A PO tretom porode hruza a des fakt mam pocit ze jeden chlap je malo aspon dvaja pritom som nikdy nemala viac ako tri stehy z vonku

rolak
8. dec 2011

@mahalo ak už sa zaujímaš o tieto veci,tak by som si na tvojom mieste zabezpečila dobrého pôrodníka,sú takí,ktorí nenastrihávajú a žena sa potrhá minimálne,takže sa ani nešije, v KE je taký MUDr. Dosedla, neviem,ako to robí,ale robí to, fakt. myslím,že to má veľký vplyv na Ďalší sexuálny život... a ja sa s mojou mamou tiež bavím aj o takých veciach, ve´d sme už obe staré kravy,tak načo sa máme hanbiť? 😀

mahalo
autor
9. dec 2011

@rolak dakujem 🙂)) presne takeho doktora chcem najst bud v Ba, aleo v Topolcanoch. Snad a tu taky daky bude 🙂)))

lutsy
9. dec 2011

ja som nasla aj tie cviky, vyzera to celkom ok, ten pocet opakovani ma byt vraj aj 200 denne, tak treba trenovat 🙂
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/614/keg...
ja odporucam pred porodom od dakeho 36 tyzdna malinikovy caj a jest kazdy den lanove semienka uz trochu rozdrtene napr do jogurtu, to vsetko na lahsi porod, drzim paste

lussy211
30. dec 2011

A žienky nepoznáte nejakého dobrého pôrodníka v Ružomberku ktorý tiež používa metódy aby zabránil nástrihu?Alebo aspoń nejakého dobrého pôrodníka?Mám z toho totiž poriadny strach:(

lussy211
9. mar 2012

@lutsy 200?Prepána však ja ledva spravím dva:((

Strana
z10