Ako postupovať, keď mi začne pôrod?

janka098765
10. jan 2023

Ahojte bola som u lekara a este dake dva tri tyzdne a mala by som rodiť .
Bude to moj prvy porod tak sa chcem dozvedieť z vašej skúsenosti ako postupovať .
Väčšinu času som sama doma . Tak ak mi viete poradiť čo robit ak odtečie plodová voda alebo sa nejak inak začne pôrod . Ako by som mala postupovať? Mam si volat hned sanitku alebo zavolať priateľa s práce a odvezie ma ? Alebo proste nieco robit poraďte mi baby z vašej skúsenosti ktore byvate casto same kym su partneri v praci .

greta2017
10. jan 2023

@janka098765 uvidis podla bolesti. Ak ti len odtecie voda a nebudes mat bolesti volala by som priatela aby prisiel. Pozor! Ak voda zacne odtekat treba ist do porodnice aj ked by si nemala vobec bolesti.
Ak ti porod zacne bolestami...treba si zacat merat ako su casto. Ak budu povedzme cca kazdych 10 a viac minut este nepanikarime a volame priatela....popripade zavolat na 155 a poradit sa co robit.
Ak by ale nastupil porod zhurta ze bolesti kazde 2min, nebodaj krvacanie nejake necakat na priatela a volat sanitku.
Drzim palce😊

zuzinka888
10. jan 2023

Pozri si nejake videa - je ich plno. Od lekariv, poridnych asistentiek.... Ako rozoznat ze rodim... Ja som si to napozerala a bola som kludnejsia. Bala som sa ze nerozoznam ci rodim😂😂. Uz dlho som mala poslickov( myslela som, ze silnych😂). No ked zacal porod- pochopila som co je bolest.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
10. jan 2023

Mne pri 2porodoch voda nepraskla, takze som sa spolahla na seba. Najskor odisla hlienova zatka den pred porodom, takze som bola v strehu. Taktiez sa telo zacalo cistit na wc. Pri tretom mi odisla hlienova zatka a do 10min aj voda, len bolesti nikde. Asi po 2-3hod zacali bolesti. Su rozne moznosti ako sa porod rozbehne.

deti95060810
10. jan 2023

ak si prvorodička tak sa načakáš kým bude pôrod....ja som išla so pôrodnice keď boli bolesti každé 3 min. - ale neodporúčam to...
radšej choď skôr

luciasvob
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miimss
4. feb 2023

@deti95060810 neviem prečo všetci škatuľkuju prvorodičky že musia dlho rodiť... Ja som ako prvorodička rodila dosť krátko. O pol desiatej večer mi praskla voda, o dvanástej som dostala prvú úplne slabú kontrakciu a 4:20 bola malá na svete 🤷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre