Ako prebieha pôrod mŕtveho dieťaťa?
Som v 18t.tehotenstva a babetku prestalo bit srdiečko ☹ doktorka mi povedala že ak sa porod nespusti do dvoch dni sam musim ist do nemocnice a tam vyvolaju porod.Ako to prebieha ake lieky alebo injekcie vam podaju?rodi sa na sale alebo izbe?ukazali vam vašich anielikov ? Museli vam robit aj kyretaž?popripade dali pozostatky dietatke aby ste ho mohli pochovat?Som zufala je to moj najhorši den v mojom živote.Za každu odpoved vam dakujem. ☹
Vela siil 😔
@evicka530 to mi je luto, zazila som pred dvoma rokmi to iste . porodila som v 39 tt dcerku, tiez som ju potrebovala vidiet, a privinut si ju, mala som ju pri sebe / na sebe dost dlho . v tych chvilach som si spomenula na xy videi koujucich po internete, kde ukazovali zazraky ako ababtka ozili, ked matka plakala a podobne a ja som tak plakala a dufala, ze sa to stane aj nam.
a k porodu. vyvolavali mi ho 2.5 dna, na treti den som konecne dostala silne kontrakcie a sla som rodit, bol to uz hranicny den, kedy sa zvazovala sekcia,ktora vsak prinasala so sebou viac rizik ako pri sekcii so zivim dietatkom. , napr sepsa, embolia a pod.
Joj to musi byt velmi ťažké nieco. Myslim na teba aby si to vsetko zvládla
mne sa to nastastie nestalo, musi to byt strasne... iba som chcela napisat hned k tomu prvemu komentu - je to prave naopak - je lepsie, ked to dieta vidis, ale v nasom zdravotnictve sa to oficialne nerobi. v amerike je to naopak, su tam dokonca organizacie, ktore s babatkami robia na pamiatku fotky, ako keby bolo zive. ta fotografia je nielen pamiatka, ale aj jedna z veci, ktora napomaha sa s tym vyrovnat. mam to trochu nastudovane, lebo som o tom pisala diplomovku. celkovo poznat/vidiet a pochovat niekoho tak blizkeho v rodine je velmi dolezite. vzdy si spomeniem na dokument o tom, ako matky hladaju cely zvysok zivota v pusti atakama svojich synov, ktori boli obetou pinochetovho rezimu (tam sa zbavovali tiel). to bolo nieco take smutne, ze len ked si na to spomeniem, tak mi je doplacu.
V 16tt prestalo babatku bit srdiecko, dva dni mi davali infuzky na kontrakcie a lieky na bolest, prebehlo vsetko standardne, rodila som na porodnej sale, babatko mi neukazali, rychlo ho brali prec, kyretaz vraj v mojom pripade nebola potrebna, na co bol moj obvodny doktor velmi nahnevany, vraj som tam mala zvysky a hrozil mi vraj zapal maternice, co sa nastastie nestalo, nebudem klamat, prve mesiace boli strasne, po tyzdni som hned nastupila do prace, a dobre som urobila, prisla som na ine myslienky, a dnes mam 5 mesacneho zdraveho syna, hlavne potom som si dala urobit rozne vysetrenia a zistilo sa, ze mam problem s krvou a musela som si dalsie tehotenstvo picha fraxiparin
Tiez som si tym presla. Minuly rok v july som rodila v 23tt syna. A teraz som v 15tt. Tiez som sa vrlmi bala opat otehotniet a ked som zistila ze som v tom prerevala som crly den. Stale som neni s tym uplnr vyrovnana, alr verim ze uz to bude ok. Tak vam zelam mile damy aby ste to dali znovu 🙂 lebo odkladat to tiez neni dobre si myslim 🙂 sme predsa silne zeny :*
Baby, aj keď rodíte napr. v 18.tt a berú to ešte ako potrat, máte právo na svoje dieťa! Dokonca si ho môžete zobrať a pochovať! Treba sa dohodnúť vopred... a niekedy žiaľ aj trošku bojovať s nimi. Ale zo zákona máte právo a rozlúčku ❤
Smutne pribehy...
No ine som chcela. Vacsiou vzdy ked dietatku v zaciatku tehotenstva prestane byt srdiecko su za tym problemy s krvou. V tehotenstve sa zvysuje zrazanlivost a tie zhluky trombocytov zvyku upchat pupocnu snuru a tak sa k babatku nedostavu ziviny, a odumrie. V mladosti som prekonala, teda skor prechodila dve plucne embolie, az pri tej druhej prisli na to ze je to embolia. Absolvovala som mnozstvo vysetreni, a tiez aj genetiku a nakoniec sa zistilo ze to mam dedicne - lepivost krvnych dosticiek. Tak som si pichala fraxiparin, neskor som presla na anopyrin, ktory beriem stale. Docentka na hematologii v MT mi povedala ze je dobre ze sa na to prislo, lebo ked by som sa rozhodla mat babatko, tak urcite by umrelo este v brusku, lebo ta zrazanlivost by sa aj tak zvysila este viac ako som ju mala. Ked som zistila ze som tehotna, hned som bezala na hematologiu a k anopyrinu som vyfasovala aj fraxiparin a pichala ho cele tehotenstvo a este aj nejaky mesiac po porode. Narodila sa mi zdrava dcera a rok po nej zdravy syn. No pichala som si oba tehotenstva.
Je velka skoda, ze testy na zvysenu zrazanlivost sa nerobia pri beznom rozbore krvi. Zabranilo by sa tak mnohym potratom, ale tiez emboliam, infakrtom a mozgovym prihodam...
Ja chapem,preco trvaju na prirodzenom porode. Lenze si myslim,ze je rozdiel rodit dieta v 10tt,20tt a 40tt,hlavne co sa velkosti tyka. Ja som musela tlacit dve hodiny,na celej tvari mam popraskane zilky,dole mam minimalne cicmansku vysivku a po tomto porode o dalsi momentalne zaujem nemam ani nahodou... Ale nehadam sa,oni su odbornici. Len pre mna osobne to bolo peklo.
Cr
Veru..ja som tak rodila v 24tt velmi tazko som to znasala ale viem ze vzdy som mala a aj stale mam v hlave výčitky preco som si svojho maleho nevzala,aspon na chvíľku ho pomojkat,pobozkat..prečo som o tuto moZnost nebojovala,iba ho hodili ako odpad do vedra,ani som ho nevidela..babatko malinke.
Ja Momentálne ležím v nemocnici. Som v 34 týždni tehotenstva. Ráno som normálne šla na poradňu. Doktorka len priložila sono a hneď vylakane na mňa ci cítim pohyby. Vravím ze kopance sa už ukludnili akurát že teraz sa nása Agatka skôr začala durit. Bohužiaľ to už týždeň nieje durenie ale plávanie mŕtveho telicka v placente. Takže už mám v sebe 2 vyvolavacky. A čakám co sa bude diať. Bábätko je už týždeň mŕtve a vraj sa už vomne tak trošku rozkladá čiže doktori mi absolútne neodporúčaju vidieť malinku. Vyvolávacky začínajú trochu účinkovať ale na noc už asi nič somnou nespravia. :(
@lisiatko1906 je mi to veľmi ľúto. Budem na vás myslieť a posielam veľa veľa síl
Boze to sa vsetko tak tazko cita...babule prajem kazdej jednej vela sil nech sa s tym dokazete nejak zmierit....neviem si predstavit tu bolest
@lisiatko1906 je mi to strašne ľúto, ja síce rodila v 24tt ale mŕtvy bol už vyše dvoch týždňoch a tiež so ho nechcela ani vidieť a neľutujem toho, aspoň nemám takú spomienku, viem ze kopa žien chce vidieť, ja nechcela bolo to pre mňa ľahšie žiadne nočné mory žiadna tvar priradené k spomienke teraz mam zdravé babo a to je tváričku ktorú si chcem pamätať
@lisiatko1906 posielam vela sil ❤
@lisiatko1906 na to sa nedá nič napísať 😢😟. Prajem veľa síl.
ked nieco taketo citam, vzdy ma napadne, preco neurobia sekciu...
Mama by to prespala, ziaden stres, zbytocna bolest. Samozrejme, aj sekcia je narocna, ale v takychto pripadoch by to podla mna bolo lepsie
Vela sil zelam
@katkalubkova keďsa to stalo nám v 23 tt, tiež som si priala sekciu... našťastie to nespravili, v tej chvíli človek nechápe prečo ale vďaka tomu som mohla o 4 mesiace zase otehotniet, ak by robili sekciu tak by som minimálne rok-rok a pol nemohla... a to mi porod v tom 23 tt vyvolávali cely dlhy tyzden, kým to povolilo... takze áno bolo by to jednoduchšie na psychiku a bolesť ale potom by to bolo horšie, fakt si neviem predstaviť aby som ešte nebola tehu a nečakala svoje vytúžene babetko
aaha, tak to mi nedoslo. Pritom som mala dva cisarske. Tak teda naozaj je to prirodzene " lepsie"
Ked sa mi narodilo tretie dietatko, mlada sestricka mi na novorodeneckom hovori, ze ma dve deti a velmi by chcela tretie... Pytam sa jej, kde je problem, ved je mlada... A odpovedala mi, ze videla toho uz prilis vela na to, aby nabrala odvahu... Ked to citam, rozumiem...
@lisiatko1906 je mi to strašne ľúto.moja mamka to tiež zažila a keď mne zistili,že moja malá má málo kyslíka tak som si len priala,aby som nemusela porodiť mŕtve dieťa ,ako mamka.Malú mi zachránili no boríme sa s vážnymi diagnózami už 4roky.Narodila sa v 34tt s cistami na mozgu a zväčšenou mozgovou komorou.
@lisiatko1906 😢je mi to ľúto...prajem veľa síl❤
@lisiatko1906 vela sil prajem, mrzi ma co sa ti stalo. ja som porodila mrtvu derku v 39 tt . 3 dni mi vyvolavali porod :-/ . malicku som videla, ca hodinu som ju mala na sebe, hladkala som si ju a prosila o zazrak,a j napriek tomu, ze bola 3 dni mrtva, bola krasna, akoby len spala. moj maly anjelik,
bolo tu spomenute, preoc nerobia cisarsky, ja som ho nechcela to za prve, a za dalsie, pri cisarskom reze s mrtvym dietatom je vacsia pravdepodobonst komplikacii ako pri klasickom porode, napr aj embolia, otrava krvy a pod .
aj ked to vyvolavanie uz trva dlhsie,a lebo dietatko ej dlhsie mrtve, volia menszie zlo a idu k cisarskemu rezu.
porodila som bez zasitia, fyzicky som bola ok v podstate hned po porode, ziadna rana, ziadna bolest. comu som aj bola rada. a potom som chcela dalsie babatko . teda najskro som si hovorila ze uz nikdy,a le lekari maju ine skusenosti.. proste presne na rocne vyrocie smrti nasho anjelika som zistila, ze som znovu tehu . ktovie ako by to bolo po cisarskom.
@katkalubkova
@zafir01 ako som si to čítala, až mi prebehli zimomriavky po tele 😟. Aj tebe veľa síl.
Tak zenusky. Už to mame za sebou. Fyzicky som ok. Aj keď veľa krvacam. Psychicky je to horšie. Vyvolávacky účinkovali celú noc. Čiže som celú noc kričala a plakala na izbe. Ráno o 6 do 7 mi dali niečo na ukludnenie aby som si aspoň na chvíľu poslala a od 8 sme sa pustili do toho. Keďže mam znížené trombocidy tak epidural zamietli. Ale dali mi aspoň rajsky plyn coz ale nemal neake extra pomoc. Porodila som behom pol hodiny za co ďakuje uzasnemu personálu nemocnice. Lenže potom začali komplikácie - nemohli sme vytiahnuť placentu. Tlačili na bruško pol hodiny no potom ma radšej rychlo uspali ale aj tam chvála Bohu úžasný doktor všetko dal do poriadku. Ani ma neroztrhlo ani nič. Takže fyzická stránka sa zahojí rýchlo . Ďakujem vám všetkým.

@tatianaba skore zotavenie zelam a hlavne vela sil zvladnut to.