AKo prebieha pôrod na Kramároch?

abcdefghi12
20. nov 2019

Zdravím 🙂 baby prosím vás o informácie 🙂 2.januára máme termín a chystáme sa rodiť na Kramároch. Keďže som prvorodička a všetky diskusie ohľadom pôrodnice Kramáre sú staršie ako 2 až 3 roky chcela by som nejaké sviežejšie info 🙂 ako napríklad ako to prebieha na Kramároch čo sa týka pôrodu (kam ísť ked začnem rodiť, kde budeme kým sa presunieme na pôrodnu sálu, pôrodne boxy, ako to je po pôrode so ženou aj s dieťaťom atď.) ďalej veci do pôrodnice čo vám trebalo k pôrodu resp. na pôrodnu sálu a čo na izbu pre vás aj pre dieťa. Zoznam je na stránke pôrodnice ale chýbajú mi tam napríklad veci ako popôrodne nohavičky a také užitočné veci preto vás prosím ak mate nejaké typy a rady čo si so sebou vziať budem vám vďačná 🙂 a posledná otázka je ako to je s otcom pri pôrode či musíme absolvovať nejaký kurz alebo to nie je potrebné a kedy sa platí nadštandardná izba či pred alebo po pôrode. Viem že existuje aj prepôrodna príprava ale vzhľadom na to že mi to môj zdrav. stav neumožňuje nie je možné tam ísť preto som zvolila túto cestu. Za všetky cenné informácie, rady a tipy vám vopred ďakujem 🙂

lolinko
20. nov 2019

Fuji..trochu veľa otázok a úplne zbytočných. Ale chápem ťa, každý chce vedieť čo najviac čo je dobre.
Ja som rodila na Kramaroch pred 7 rokmi a pred 6 mesiacmi 😂
Takže ak chces aby bol otecko pri pôrode musíte absolvovať kurz (k tomu ti nepoviem viac, lebo som ho nemala a nemala som ani predporodny kurz)
Budeš chodiť do nemocnice kde sú ambulancie do poradne, tam ti všetko vysvetlia a mne aspoň vždy aj milo odpovedali.
Keď ti môžem poradiť urob si aj pred pôrodom súhlas na epidural, nikdy nevies. A ak ho nebudesat, dodatočné sa nedá.
Priamo ohľadom nemocnice...
Zbal si naozaj to najnutnejšie pre seba...papuče, nočnú košeľu, zupan, kozmetiku (šampón, mydlo, kefku, hrebeň...) môžeš aj ponožky, príbor, pohár, priestoru toaletný papier, odsávačku..
Pre bábo toho nepotrebuješ veľa, plienky, dudlik, capicku, môžeš veci na prezlečenie, ale aj oni tam majú a sú celkom pekne. Ostatné dostaneš, na tých pár dní čo tam budeš po pôrode. A ak by aj náhodou niečo chýbalo môže manžel hocikedy počas dňa priniesť.
Sestričky a aj doktori veľmi milý a ľudský (aspoň ja som mala asi šťastie), akurát po pôrode na šestonedelí či ako sa to tam vola, sú sestričky trošku hnustne ale robia to pre tvoje dobro. To som ja pochopila až neskôr. (Napr. aby si sa nezľakla, ja som rodila sekciou, prvý deň po sekcii boli milý a ochotný ale už potom ma nechali aj vytrapit, nechali ma nech sama vstanem z postele, nech sama prejdem po chodbe...áno stále bolí somnou ale pomohli až keď videli )
Ohľadom nadštandartu ti nepoviem, lebo ja som nebola ale viem sa ma to pýtala sestrička pred pôrodom a aj po.
K pôrodu potrebuješ akurát tak seba 😂
A čo sa týka vložiek a podloziek, boli vždy pripravené a po ruke či na chodbe alebo na wc a mohla si si zobrať.
Ak som niečo zabudla,buď má doplní iná mamička alebo sa pýtaj

slavuska1506
27. nov 2019

@abcdefghi12
Ahoj, rodila som pred mesiacom.
Pri prichode ides na Urgentny prijem (cez tu rampu pri Geriatrii), este tam dole sa prezlecies a odvedu ta na izbu tam, kde su aj porodne boxy. Su to normalne izby s 3 postelami. Mozes sa prechadzat, chodit sprchovat, je tam aj fit lopta k dispozicii. Ked budes dostatocne otvorena, spravia klistir a daju EPI, ak budes chciet. V tomto momente uz mozes volat muza (skor ho tam nepustia). Moj pripravu nemal a nebol problem. Cely cas ta monitoruju, aj ozvy babatka. Budes potrebovat nocnu koselu, doklady (teho knizku atd), slapky vhodne do sprchy (zabky), uterak, zupan, zide sa aj hroznovy cukor a mineralka, vreckovky, nabijacka na mobil. Psychicky mna zachranil MP3 prehravac. Dve hodinky vas nechaju s babatkom a tatiom na boxe, potom ta presunu na izbu a ak budes chciet male na izbe, za cca 4 hodiny ti ho/ju tam dovezu. Neviem, ako je to s platenim. Ked som bola ja, nieco tam prerabali, takze som isla automaticky na nadstandard a zadarmo.
Na predporodnej priprave som bola, ale nejak mi to k nicomu ani nebolo... Posielam moj zoznam. Je tam toho vela, ale ja radsej viac veci, ako by mi malo nieco chybat. A este odporucam susene slivky, tie mi pomohli k prvej stolici (makko a bezpolestne), nemusela som pytat cipky.

slavuska1506
27. nov 2019

@abcdefghi12 a tych vloziek mi bolo treba viac, ale daju ti aj v porodnici. Podloziek si zober aj 10. Ponozky som ani nevyuzila, mali sme tam horko. Nocne kosele som potrebovala 4

abcdefghi12
autor
27. nov 2019

Ďakujem vám veľmi pekne 🤗

chocolate_cake
30. nov 2019

Ja som tam rodila pred 8 rokmi, muz bol so mnou pocas porodu a ziadny kurz sme neabsolvovali. Len bolo treba zaplatit asi 30 Eur, to si uz presne nepamatam.

admontis
12. apr 2020

Mňa čaká pôrod na Kramároch teraz v lete. ( len kvôli zdravotnému stavu drobca, inak by sme rodili doma vo Zv)
Celkom sa bojím, aj priebehu aj neznámeho prostredia.

@slavuska1506 ďakujeme za zoznam, je super!

iwwwka
20. máj 2020

@admontis bola si spokojna?vsetko dobre dopadlo?

admontis
20. máj 2020

@iwwwka ešte ma to len čaká teraz v lete. a teba kedy?

iwwwka
20. máj 2020

@admontis aj mna v auguste ,aj si sa teda rozhodla pre kramare?

admontis
20. máj 2020

@iwwwka tak sa tam možno v auguste vidíme 🙂
Ja si vyberať akosi nemôžem. Bolo mi povedané, že musím odrodit na Kramároch, aby vedeli dieťatku hneď po narodení pomôcť a zoperovať ho.

Na Kramároch som bola max v lekárni v rámci skoliaceho miesta. No co sa týka prostredia, vybavenia, personálu atď som trochu nesvoja, že čo čakať.
No čítala som dobré referencie, resp k zlým som sa veľmi nedostala. Zvládli to tam iné, zvládneme to aj my!

christin33
4. júl 2020

@admontis kedy máš termín?😇lebo ja tiež na august a idem na kramare

admontis
4. júl 2020

@christin33 termín mám 15.8 🙂. no už tam budem podľa všetkého o čosi skorej hospitalizovaná. Uvidím :P
a ty?

christin33
4. júl 2020

@admontis 17.8. Ale tak uvidíme kedy sa malinká vypýta lebo už mi pomaly odchadza hlienova zatka ale zatial je to v pohode

admontis
4. júl 2020

@christin33 To sa ti už začalo diať? No veď sa veru uvidí. Bude dobre 🙂
Myslím, že nám to vyjde a vidíme sa 🙂

christin33
4. júl 2020

@admontis hej hej budeme potom písať 😇

admontis
6. júl 2020

@christin33 platí 😉 zatiaľ sa drz! 🌷

christin33
6. júl 2020

@admontis aj ty☺️

abcdefghi12
autor
22. júl 2020

Milé žienky, tak po vyše pol roku po tejto otazke vám pridávam moju skúsenosť s pôrodom na Kramároch. Do pôrodnice sme prišli presne o polnoci na Silvestra. Aj napriek tomu, že bol práve Nový rok a mali aj kopu iných prípadov som nemala pocit, že sa nam nikto nevenuje. Uz na centrálnom príjme boli všetci veľmi milý povzbudili nás keďže sme tam prišli vyplašený ako prvák do školy pocedali nám čo a ako pomohli ukázali. Presunuli smr sa na pôrodnu sálu kde som žiaľ ostala sama partnera nepustili. Ráno keď sa už konečne zacali kontrakcie ma chodili pravidelne kontrolovať, monitorovať bábo pýtali sa či všrtko v pohode. Nemala som vopred vybavenú epidurálku frajerka som myslela že to nemôže byť až také zlé no po 10tich hodinách kontrakcií prišla lekárka ktorá nás nakoniec aj odrodila s návrhom že sa skúsi opýtať či by sa nedala dodatočne pichnúť epi aj keď som nebola na príprave. Anesteziológ bol veľmi ochotný milý zavtipkoval, epi sa vybavila a začali najkrajšie chvíle. Ani som nevedela ako a 6 hodín po vpichnutí epi bol drobec medzi nami. Dodnes som vďačná všetkým lekárom sestričkám aj dokonca upratovačkám ktoré nie len pri pôrode ale aj pri pobyte v nemocnici boli zhovievavý tolerantný ľudský všetci vždy pomohli poradili odpovedali na všetky otázky. Z pôrodu mám ten najkrajší zážitok a z pobytu v nemocnici tiež. Takže pri ďalšom pôrode by som neváhala ani sekúndu s výberom nemocnice. Samozrejme záležibvšetko na vás čo očakávate, ak očakávate nejaký extra komfort a pozornosť tak nebude dobrá žiadna nemocnica ak vám ide o yo aby sa vaše dieťa narodilo zdravé a v zdraví ste spolu odišli domou rozhodne odporúčam Kramáre, aj kvôli novorodeneckému centru kde dokážu v akomkoľvek prípade bábätku pomôcť ale aj kvôli personálu a kvalite služieb 🔝🔝🔝 držím všetkým palce aby ste to v pohode a zdraví zvládli a tešili sa zo svojích pokladov pretože nič nie je viac 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre