icon

Ako prebieha pôrod sekciou a čo očakávať?

29. jan 2024

Ahojte baby. Tie , čo ste rodili sekciou , naozaj to je tak zlé a bolestive ako všade píšu a komentuju? Ja mam naplanovanu na štvrtok a riadne mi zviera brucho od stresu a strachu 😱 Pôjdem do celkovej. Prosím , čo od toho očakávať? Ako to prebieha ? Po koľkých hodinach vas staviali na nohy? Po akej dlhej dobe ste boli fit?
Všetky rady sem prosííííím 🙏🙏🙏

Strana
z2
avanka
30. jan 2024

@lienka.7 keď sa rozhybes,starosť o dieťa je už pohoda. Neboli to až tak velmi.
Vieš, to máš individuálne, poznám ženy, ktoré neboli schopné sa po pôrode postarať o seba a obskakovali ich a máš ženy, ktoré týždeň po sekcii fungujú normálne s bábätkom a starším 2,5 ročným dieťaťom vrátane starostlivosti o domácnosť. Je to o nastavení sa.
Mne nepomáhal nikto,starší 2 ročný syn mi už nespaval, manžel robil na 4 zmeny.. proste musíš,tak to neriešiš😘

rybkoava
30. jan 2024

Mám za sebou urgentný cisársky, pri uvoľnení plodovej zatky ma poslal lekár domov, že k pôrodu môže prísť až o pár dní. Behom pár hodín som nakoniec skončila s urgentným cisárskym ( v žiadnom prípade nesmiem rodiť normálne kvôli operáciám chrbtice). Cisársky bol nič proti tomu stresu, že okolo mňa všetci lietali, aby ho urobili čo najskôr. V noci mi ho urobili a na druhý deň ma postavili. Ja som lieky od bolesti nepotrebovala, ale ak by áno kľudne by som si ich zobrala. Kríže má pobolievali ešte pár dní dní, ale skôr z tých kontrakcií a chodila som trochu prikrčená. Doma mi trochu pomohol manžel, ale kedže robil na smeny, tak som bola viac menej na všetko sama. Teraz som opäť tehotná a vôbec to neriešim. Treba používať zdravý rozum a myslieť pozitívne. Bola som minulý týždeň aj na odbere plodovej vody, prečítala som si hrozné diskusie a vypočula strašne príbehy. Nakoniec som si povedala dosť. Išla som tam vyrovnaná a maximálnym kľudom. Presne také to aj bolo.

zuzika87
30. jan 2024

Ja som ležala 10 týždňov na rizikovom v nemocnici, videla som toľko žien po sekcii, plakať, kričať (hlavne teda na manželov ze ich zabijú 🙈) zvraciat, ze som sa toho desila a ani nepripúšťala žeby som tak rodila, žiaľ k akútnej sekcii došlo aj u mňa v celkovej anesteze, ale pamätám si ako ma zobudili na sále a sestra sa ma pýtala ci viem kto je, po 10 týždňoch v nemocnici som každú sestru poznala aj po slepiacky, jedine co ma veľmi bolelo bolo prenášanie z operačného stola na posteľ... Potom už na Jiske paráda, lekári sa smiali lebo som sa 2 hodiny po sekcii pýtala kedy môžem ísť na WC a kedy sa môžem postaviť, celý deň mi tiekli infúzie, malú mi primárka detského oddelenia odfotila hneď ako ju vybrali a umyvali lebo vedeli ze som mala veľmi zle Výsledky na Downov syndróm a rastep, tak druhé slová po otázke ci viem kto je sestrička boli že máte krásnu, zdravú dcéru a ma všetko ako ma mať, ja som už večer ležala na boku, a nad ranom ma sestra postavila, to bolo akoby sa mi všetky organy posunuli, ale najhoršie bolo keď som sa videla bledá jak stena, kruhy pod očami, na druhý deň som už mala malú celý čas pri sebe lebo sa mi spustila laktacia, ja som mala ale stále v hlave ze aj cez bolesť musím byť tu pre ňu. O 6 dní po sekcii som už kocikovala.. Nemysli na zlé veci Každý bolesť znášame ináč nemôže to byť tak ako ti vraví xx žien, a všetko prejde keď toho malinke ho krásneho človiečika prvý krát uvidíš... Drzim palceky❤️

snowflakenel
30. jan 2024

@zuzika87 pekna, pozitivna skusenost. 🙂

Strana
z2