icon

Ako prebiehal váš pôrod po viac ako 10 rokoch?

lili246
24. sep 2025

Ahoj prvý pôrod som mala pomaly prenášala som dokedy sa dalo 🙂 ako ste to baby mali po takom dlhom čase bol pôrod lepší alebo to iste? …porodila ste niektorá aj predčasne alebo aj sama od seba ? 😃 alebo znova môžem prenášať tak dlho počula som že ak prvé sa prenáša tak už aj ostatné tak budú kvôli silnému krčku čo mi príde blbosť určite sa ten krčok mení 🤭

gypsomilka
24. sep 2025

Nemam sice 10r odstup no 1 som prenasala a mala vyvolavacky. 2 som od 1 kontakcie mala za do 2 hodin vonku aj s balenim a cestou do porodnice,prijmom atd.
Kamoska napr ma 15 r rozdiel a 3 porody a mala 1 krat normal na termin, 2 prenasala,3 po tych 15 rokoch normal na termin. To co si pocula si myslim ze nie je pravda.

staromodna
24. sep 2025

Toto je zbytočné riešiť. Niekto ma prvý pôrod ako z lusku a niekto nemá taký ani 5.porod. Ťažko povedať, ale zbytočne sa týmto riadiť netreba. Treba sa pripraviť na to, že to bude dobre a zbytočne sa nestresovat a obzvlášť neprijmat strachy iných Lebo ona to mala tak a tamta tak. Každý porod je odlišný a mam novinku, ano, pôrod jednoducho boli, ale stojí to za to

anonym_8a354e
24. sep 2025

Ja som rodila po15tich rokoch a teda oba boli asi skoro rovnaké.oba pôrody pár dní pred termínom

anonym_0047f4
24. sep 2025

@lili246 môj po 12 rokoch výborne, 1. cisársky a druhy tiež. No napr. moja mama brata porodila v 8.mesiaci a mňa zas prenášala.

majulino
24. sep 2025

Nemám síce rozdiel 10 rokov ale iba 7 a teda, ledva som došla do pôrodnice.
6:30 som sa zobudila na to, že sa mi sníva, že mám kontrakcie (bolo to v deň termínu pôrodu), vstala som išla na wc a urobiť si čaj. Prišla ďalšia kontrakcia. Kým som dokončila raňajky pre seba, manžela a dve deti, prišla ďalšia. Tak som zobudila manžela, deti, skontrolovala si veci v kufri. Pozaplietala dcére vlásky a isla do sprchy. Vyšla som s tým, že ešte chvíľu počkám ale už sa interval skrátil na každe, necelé dve minúty. Išli sme do pôrodnice. Príchod cez rampu 8:30 malý bol na svete 8:55. Keď sme čakali na výťah držala som si ruky medzi nohami 🤣 ďalší 4 robotníci(rekonštrukcia v nemocnici) nám pomáhali privolavat výťah, lebo som myslela, že porodim na chodbe na prízemí. Vyšla som hore, prezliekla si šaty, napichli kanilu(ozvy už nestihli) a rodila som. Na 3 zatlačenie bol syn vonku. Z detského ledva dobehol dr.
Čo ma zarazilo, že po mne navrieskala sestricka, že do nemocnice sa chodí, keď máš kontrakcie každých 10 minút. Tak jen vravím, že som sa zobudila, už keď boli každé 4 minúty a že ani pri prvom som nešla tak skoro.
Ešte sme uvažovali aj o 4 dieťati, ale vzhľadom na rýchle pôrody 🤣 som manželovi povedala, či budeme riskovať, že porodim doma
Prvý hodinu, druhý 50 minút, tretí 25 minút. Každý rátam od prechodu cez rampu v nemocnici
Inak od prvej kontrakcie každý pôrod v rozmedzí 2-2,5 hodiny

anonym_85b61e
24. sep 2025
@majulino

6:30 som sa zobudila na to, že sa mi sníva, že mám kontrakcie (bolo to v deň termínu pôrodu), vstala som išla na wc a urobiť si čaj. Prišla ďalšia kontrakcia. Kým som dokončila raňajky pre seba, manžela a dve deti, prišla ďalšia. Tak som zobudila manžela, deti, skontrolovala si veci v kufri. Pozaplietala dcére vlásky a isla do sprchy. Vyšla som s tým, že ešte chvíľu počkám ale už sa interval skrátil na každe, necelé dve minúty. Išli sme do pôrodnice. Príchod cez rampu 8:30 malý bol na svete 8:55. Keď sme čakali na výťah držala som si ruky medzi nohami 🤣 ďalší 4 robotníci(rekonštrukcia v nemocnici) nám pomáhali privolavat výťah, lebo som myslela, že porodim na chodbe na prízemí. Vyšla som hore, prezliekla si šaty, napichli kanilu(ozvy už nestihli) a rodila som. Na 3 zatlačenie bol syn vonku. Z detského ledva dobehol dr.
Čo ma zarazilo, že po mne navrieskala sestricka, že do nemocnice sa chodí, keď máš kontrakcie každých 10 minút. Tak jen vravím, že som sa zobudila, už keď boli každé 4 minúty a že ani pri prvom som nešla tak skoro.
Ešte sme uvažovali aj o 4 dieťati, ale vzhľadom na rýchle pôrody 🤣 som manželovi povedala, či budeme riskovať, že porodim doma
Prvý hodinu, druhý 50 minút, tretí 25 minút. Každý rátam od prechodu cez rampu v nemocnici

@majulino to skoro ako ja. Prvý porod mi trval cca dve hodiny od prvej kontrakcie a druhý presne ako ty. Snívalo sa mi, že rodim, na to má zobudil syn, že je hladny. Bolo niečo po siedmej ráno. Cítila som len tlak na kríze, tak som sa rýchlo obliekla a cesta do pôrodnice 15 minút bola večnosť. Prišla som, ani som sa nestihla prezliecť ani nič a dcéra sa narodila priamo na prijme. Teraz čakám tretie a reálne sa bojím, že to nemám šancu stihnúť, ak bude ako predtým. No bude to 14 rokov rozdiel

kiki68
24. sep 2025

Ja som mala prvy vyvolavany a uz cez termin. Druhy sice iba po 5 rokoch ( ale uz teda dlhsia doba) a v 38tt velmi rychly. Za 3,5 hod bolo vybavene.

kiki68
24. sep 2025
@majulino

@majulino hahaha😂😂😂 ja z nicoho 2 min a dalsie 2 min kontrakcie 🤷‍♀️ Zapla som tu appku ta zacala blikat „ Go immediately to the hospital „ 😀🤷‍♀️