icon

Ako prirodzene vyvolať pôrod pri prenášaní?

zdenkavaskova
6. mar 2025

Dobrý deň, prosím vás poraďte mi. Dnes som 39+4. Včera na poradni mi dali nasledujú kontrolu 13.3. a to bude monitor a ak neporodím tak až 17.3 mám nástup plus indukcie pôrodu. Som prenášačka hemofílie a tehotenstvo mám bez komplikácie len akurát posledné 2 týždne mi nonstop vo dne v noci tŕpnu ruky ale až tak, že nemôžem hocičo niekedy chytiť a udržať. Ja by som si ten pôrod najlepšie sama vyvolala i keď viem, že najlepšie je, keď sa bábätko vypýta samo ale už nevládzem. Ako si to mám vyvolať? Som liečená na hypertenziu a hypothyreózu. Ďakujem pekne.

kiki68
6. mar 2025

@zdenkavaskova no a nemozu vyvolat hned? Ved in povedz o tom a ze nech vyvolaju. Neni dovod to tahat cez 40tt ked mas nejake problemy. Mne ponukli ked som sa tam vratila, ze mi je zas blbo, tak mi to Sami navrhli. Ze ci chcem vyvolat

michaela789
6. mar 2025

Z poznámok z predporodneho kurzu:

1. Nechránený pohlavný styk (spermie obsahujú prostaglandín)
2. Bylinná naparovacia zmes (materina dúška, maliník, levanduľa, nechtikový kvet) - dá sa kúpiť hotová
3. Čaj (maliník, alechemilka, žihľava, myší chvost)
4. Rebozo masáž (vyžaduje asistenciu odborníka, duly, fyzioterapeuta)
5. Teplé sprchy a obklady
6. Horúci nálev (škorica, zázvor, klinčeky)
7. Hamiltonov hmat (vykonáva výlučne lekár - môže byť nepríjemný až bolestivý)

lucia13022023
6. mar 2025

Ja som skúšala všetko, nepomohlo nič.
Schody, sex, na parky, teplé kúpele, tancovanie, skákanie, fit lopta, malinnik.. V tvojom prípade by som asi požiadala dr, bude to vykúpenie.

dskjhfdlkdjhl
6. mar 2025

Tiez som vyskusala vsetky babske rady a nic nepomohlo.

diewcatqoo
6. mar 2025

Nenavrhli ti hamiltona na poradni?

svetlonos
6. mar 2025

@zdenkavaskova
prvý mi vyvolávali presne v 40 tt v termíne. Bola som fit, uplne zatvorená, noc nepomohli jedine vyvolavacka. Teraz v 39+0 uz idú vyvolávať. Mame presný deň dohnuty. Ja som nedala uz aj v 38 ale to nechceli. Nechápem načo ta trápia. Povedz o tých rukách a skus sa s nimi dohodnúť. Pokial to u niekoho ide prirodzene, super. Ake čakať do toho 40tt, načo?
Ale záleží asi aj, ci uz mas aspom zmeknuty ten krcok. Ono zas pokial je všetko ešte uplne oevne, môže to byť aj kontraproduktívne a viac bolestive.
Na tvojom mieste by som sa vyhla ale tej tabletke vaginálne na vyvolanie. Ta pre mba bola masaker.

zdenkavaskova
autor
7. mar 2025

Skúšala som všetko a aj som povedala o tých rukách na poradni a nič. Prvý pôrod som mala sekciu pretože mi 4 dní vyvolávali tabletkami aj injekciou a maly vôbec nezostupoval a stále zatvorená. Teraz som zatvorená znova jak na zámky. Už som zúfalá.

adeladulova
22. mar 2025

Ahoj uz je všetko okej? 😊 ako sa nakoniec podarilo?

zdenkavaskova
autor
23. mar 2025

Tak nakoniec som v stredu na poradni povedala o tých rukách a vo štvrtok na príjem tak som 13.3. porodila zdravú dcéru Zaru 🙂

kiki68
23. mar 2025

@zdenkavaskova gratulujem

adeladulova
24. mar 2025

@zdenkavaskova super gratulujem, veľa zdravíčka 🫶❤️