Ako reagovať na neprimerané názory na cisársky pôrod?
Caute, pred 4 rokmi som porodila svoju dceru cisarskym, odtiekla mi voda ale nic sa nedialo. Mama ma od toho momentu, ako mi odtiekla voda do mn ahucala cez telefon, cez sms, cez messenger, ci s auz nieco deje? Ako som na tom? Proste orltrava. Na druhy den, zacala castejsie, aby som isla za doktorom, aby mi vybrali DECKO. naco cakam? Chcem aby bolo postihnute ako jej kolegovi? Smaozrejme z nervov kontrakcie nikde. Zastavili sa. Musela som byt na telefone, lebo som pisala s manzelom neustale. Ama povzbudzoval ale do toho moj amama non stop, aj ked som ju prosila, aby prestala. Dcera sa mi narodila cisarskym, smaozrejme, a bola na seba moja mama pysna, ZE ONA ZACHRANILA SVOJU VNUCKU, LEBO DO MNA HUCALA, ABY SOM NAVRHLA CISARSKY zazmluvnemu lekarovi.
Po cisarskom som nevedela dojcit, namiesto toho, aby mi ukazala, ma odhovarala, ze ani mna nedojcila, a ci nevidim, ze od mojho mlieka place mala... Prestala som teda z nervov dojcit.
Momentalne je moja sestra tehotna caka ju porod, a podporuje moju sestru typu, ty ju porodis neboj. To je ozahtsny porod, nie jak cisarsky. Tam zena netrpi.
Ja normalne mam take nervy uz, a nie a neda mi pokoj, ze ten cisarsky je nic. Pre Boha, zotavovala som sa mesiac. Mala som strasne bolesti. Alebo ten kto nevytlaci dieta je menejcenna? Alebo kao to je? Prosim Vas dajte mi nejake argumenty, ako s aochranit voci tomi, lebo ja uz nevladzem. Aj ked tam idem na navstevu, mame inak dobry vztah, tak ma taketo pripomienky. Minule mi zapla na youtube cisarsky, ze ved sa mam pozriet, ako sa usmievaju pocas toho. Nic neboli.
Jej ked ale zobrali maternicu plakala od bolesti a nevedela sa 2-3 tyzdne normalne fungovat. Tak ked jej to hovorim, to nie je to iste..... Lebo pri cs iba rezu.
Nikomu nič zlé neprajem, ale týmito slovami si tvoja mama od karmy koleduje o to, že aj jej raz budú musieť ísť operačne do brucha. Aby zistila ako ku.evsky to bolí a ona sa vlastnej dcére za to smiala, že je citlivka. Sekcia je normálne veľká operácia brucha. Keď sa pre niečo iné ide do brucha človek sa normálne dlho zotavuje, pri sekcii funguješ na 110% hneď na druhý deň a princíp operácie je ten istý...
Ty mas dobre drbnutu mater! Starsieho som rodila akutnym cisarskym pre nepokracujuci porod a trpela som jak kon. Druheho som do hodiny od prvej kontrakcie prirodzene ani epidural mi nestihol zabrat ani voda odtiect. Ten prvy porod a tyzdne po nom boli narocne velmi. Po druhom som si sla na druhy den kupit casopis do stanku.
nepisala si tu uz pred nejakym casom? s tym videom o cisarskom sa mi zda, ze som takyto pribeh uz citala.
v prvom rade sa s tym musis vysporiadat ty sama, vo svojej hlave, ja som tiez bola po prvom porode zrutena, ze som nedokazala dieta porodit. po druhom cisarskom moja mama tiez komentovala, ze som nerodila, ale to dieta sa narodilo. je to porod cisarskym rezom, deti sa rodia, neteleportuju sa. mamu nezmenis, nauc sa to spracovat, aby ta to nezranovalo a mame povedz, ano mas pravdu a uz nebude co mat dalej povedat. aj ked mama tohto typu vzdy bude vediet.
Mame povedz dooooobreeee, tak ja som neporodila a už mi daj pokoj. Sestre pošepni neboj, aj keby bol treba cisársky, nie si o nič menejcennejšia ako naša matka - svätá trpiteľka. Hlavné nech je to malé a ty v poriadku 🙏. Tým by som tému uzavrela, žiaden cisársky by som nepozerala a absolútne by som túto tému ignorovala a nereagovala na ňu nijako, resp. ak to začne riešiť, dvihla by som sa a sorry, nie je mi príjemné, že rozoberáš môj PÔROD a robíš tu zo mňa menejcennú a bajbaj.

Tak nvm ja som rodila aj aj a za mna je vyhra jednoznacne -prirodzeny porod.A inak ako reagovat-napisem to nechutne ale ja by som na taku rec odpovedala-aspon nemam vytahanu .....🙄 Ale o ze aspon nie som dole dotrhana.