Ako sa postaviť po cisárskom?
ahojte žienky prosim vas tie ktore ste mali sekciu ako ste sa potom postavili?? ja vždy používam brušne svaly najmä počas tehu som sa inak nevedela postaviť len sa tak vzoprieť....bojim sa aby sa mi niečo nestalo s ranou a aby som si nezhoršila bolesť ☹
ja som sa zvalila vzdy na bok a potom som sa rukami odtlacala kym som az nesedela
@lenka22115 ahoj aj mne to islo velmi tazko este niekolko tyzdnov...ale ja som si nasla sposob taky ze som si lahla na bok a chytila o postielku a vytiahla som sa...ten kto tvrdi ze uz na treti den behal,tak tomu neverim,aj ked som si vedoma ze sme kazdy iny,ale je to rana a urcite to kazdeho boli...kto tvrdi opak - neverim mu...
@lenka22115 rana boli dlho,vstava sa tazko,ale ked budes musiet vstat k babatku rychlo prides nato ako to najmenej boli 🙂 a pri chodzi dost pomaha,ked si pridrzis brucho rukami,akoby si si ho niesla.
@lenka22115 Každá si nájde svoj spôsob. Ale ako tu písalo pár maminiek. Dať sa na bok a pomocou rúk sa dvíhať. Ja som mala dva cisárske a zvládla som to. Aj Vy to zvládnete 🙂
@cemi tak to ti nezavidim...ja som bola v celkovej anest.a ja som vracala,ale to je zevraj bezne...mna hlava nebolela,len sa pamatam ze som sa nevedala postavit (este v nemocke) a uz chceli aby som sa prechadzala...na sekciu,a vsetko okolo toho nemam dobre spomienky(ale kto ma,ze ano) ale urcite to stalo za to ked mi priniesol manzel maleho...bolo to krasne...
@lenka22115 neboj sa, spôsob si nájdeš hneď,keď ti prinesú bábo 🙂, ale najlepšie je vstávať cez bok, držím palce 😵
Ahoj, nemusis sa nicoho bat, ja som mala dve sekcie a este v porodnici som utekala za doktorkou cez pol chodby a zohla som sa po spadnute papiere. Moje telo si nevedelo poradit s prirodzenym porodom, ale zato po sekcii som sa velmi rychlo zotavila. Ja som asi stavana iba na sekcie 🙂. Vstavala som tiez tak, ze som si lahla na bok a vytlacila som sa rukami a v noci mi manzel podaval babo, aby som nemusela zbytocne vstavat. Kazda ma ine telo a ako bude reagovat zistis az po porode. Hlavne nech su babatka zdrave. 🙂
@mata1001 tak mňa robili v pondelok a v stredu mal môj prvý syn isť v tej istej nemosnici na operáciu predkožky...a či veríš alebo nie kvôli nemu som sa už v utorok dvíhala na nohy za pomoci super sestričiek ktoré vo zvolene sú a začínala som pomaly chodiť aby som s ním mohla v stredu byť na pooperačnej izbe ked sa bude preberať...
Záleží od toho aký druh sekcie ti budú robiť.Neviem či ideš pod celkovú alebo ti podajú spinálku.Pri celkovej som vstala už v ten deň,ale pri spinály musíš ležať dobrých 24 hodín.Pri ležaní po spinály dávaj pozor na hlavu,ked nemusíš tak ju nedvíhaj vôbec.Ja mám za sebou 2 sekcie,ale po spinály ma brutálne bolela hlava. ☹ No nebolý každú mamičku,ako povedali mne 1 z 10 a ja som bola tá 1.Najlepšie sa vstáva ked sa otočíš na bok,nohy spustíš z postele dole a rukami sa dvýhaš.Pri chôdzi maj vzpriamenú hlavu a rukami si pridrž bruško,je to dobré ked ho pridržaš aj pri kýchnutí alebo zakašlaní.Veľa šťastia. 😉
@mata1001 suhlasim tiez som bola v celkovej prvy porod normalny druhy sekcia a hrozne nieco neda sa sprvym ani len porovnat aj ked ako pises ked som uvidela malinku vsetka bolest bola prec ale prve postavenie bolo krute a aj ked som uz rok po stale citim jazvu aj ked ma mala buche citim bolest
@zuzanajamriskova mne robil sekciu v stredu a vo stvrtok prisla rehabilitacna sestra a hovori mi:tak mamicka pomaly vstante..a ja kukam na nu ako puk ze co chce,ved som sa celych 24hodin ani len nepohla na posteli len aby ma to nebolelo a ona pride s takou vetou.no skoro som odpadla.ale zvladla som si len sadnut.mozno ja som jedina medzi vami padavka ale tak co uz.ja som to prezivala takto....
@lenka22115 Lenka, neboj, prides na to, co ti bude vyhovovat... Ja som sa bala aj kychnut 😀 Vzdy som sa pomalicky pretocila z chrbta na bok, oprela sa o tu ruku, na ktoru starnu som si chcela sadnut a druhou som sa akoby vytiahla (na posteli mi viselo madlo,ci ako sa to vola) a bolo to jednoduchsie... a to len prvy den, druhy uz bude lepsie .-) a treti uz vstanes v pohode. Priprav sa, ze to bude boliet, ako napr. zub, ale ked male zaplace a ty vies, ze musis vstat, nebudes na to az tak mysliet.. 🙂 Zvladnes to, neboj
@lenka22115 ahoj ja mám dva cisaráky za sebou 🙂 dvíhaj sa tak ako ti baby radia na bok , potom sa opri o lakeť a druhou rukou sa odtláčaj aby si sa zdvihla..v nemocnici je to fajn lebo aspon mi sme mali tie popruh nad sebou toho sa chytíš a vytiahneš...dom aje to horšie...ja som doma radšej spala v takom polosede...aby som sa lepšie zdvihla...a je dobre si už v porodnici obliecť nejaké sťahovacie nohavičky tie čo sú až vysoko do pása...veľa to pomôže...ono na tom vlastne najviac bolí to že tá ovisnutá koža ti ťahá tie stehy smerom nadol a to je nepríjemné...ja som ich prvý krát nemala ale poučila som sa a druhý krát už nechýbali...a ked ma previezli z jyski tak som nenosila košelu ale tieto nohavičky a na to legíny obtiahnuté aby som to ešte viac spevnila...najhoršie je vztať potom je to už fajn...takže ja ti odporučám čo najviac chodiť a hýbať sa....dúfam že som poradila aspon niečo...a ešte som zabudla...ak sa nemudeš cítiť dobre nie je hamba povedať sestričke aby ti dala niečo od bolesti alebo aby ti napríklad malé prvú alebo druhú noc nedoniesli ...dôležité je aby si sa ty dala čo najskôr do poriadku a oddýchla si drobca už potom budeš mať celý život 🙂 a dlho si neoddýchneš :D
Pred postavenim odporucam napit sa, mne sa kvoli nizkemu tlaku velmi tocilo v hlave, bolo to dost tazke, ale kazdy to zvlada inac,postavit sa cez bok, ....jazvu citim pri zmenach pocasia, som skoro 2 roky po sekcii.drzim palce a prajem vsetko dobre)))
Ja som tiež rodila sekciou a už na druhý deň som bola na nohách. Ale ako píšu dievčata tak prídeš nato ako sa najlepšie postaviť. Ale cez bok je to najlepšie.
@mata1001 nie si jedina, ja tiez som bola uplne mimo, bolest, hormony, atd. ja som ani dieta poriadne nechcela. doniesli mi ho ukazat ked som sa zobudila a ja som im povedala aha OK pekny mozte si ho zobrat. 🙂
@lenka22115 ťažko ale postavíš, všetky sme sa postavili 😉 ako píšu baby prevaliť sa na bok a vytlačiť rukami hore, sama prídeš na to čo je pre teba dobré. Prvý deň ti vstávanie môže trvať aj 10 minút ale s každým postavením je to len lepšie. Hlavne to treba rozchodiť. Ja som už na tretí deň ani lieky proti bolesti nebrala, netvrdím že nebolelo, ale dalo sa to v pohode vydržať 😉 vidím že budeš mať dvojčatá takže o to menej času zaoberať sa sama sebou 😅
@mamainprogress 🙂 ze ok pekny,mozte si ho zobrat 🙂 hihi hihi som sa zasmiala 😀 😀 😀 😀 chudatenko male- ale jasne ja ta chapem...
Ahoj, ja som po dvoch sekciach, posledny pred 9 mesiacmi..pri prvom som nevedela co robit, pri druhom, hoci bol tiez neplanovany, uz som bola mudrejsia, rob presne tak ako radia kocky, najprv sa daj nabok a postupne sa snaz sadnut si. mne pomohlo, ze som prvych 24hodin bola nechana na pokoji (po prvom cisarskom ma postavili nasilu na nohy po osmich hodinach) a to som sa snazila po par hodinach cvicit najprv prstami na nohach, potom lytkami az nakoniec celymi nohami a uplne fajn sa mi vstalo. na ranu je vyborny lubovnikovy olej, ktory napomaha liecit ranu do hlbky a takisto ti ju pekne zahoji..drzim palce..
mňa nechali v kľude ležať niečo cez 12hodín, potom prišla sestrička a cvičila s nami trochu ( dve sme ležali na izbe po sekcii)....trochu to pomohlo, a keďže tá druhá baba mala sekciu skôr, tak ju postavili skôr na nohy, tak som trochu odkukala....povie ti, že žiadna sláva....nechali ma prejsť za posteľ a museli ma položiť späť na postel, totiž som sa zložila 😒
na druhý deň už ráno do sprchy a šup za malou, bola v inkubátore ( 26+5tt)....tak som sa nejak premohla, hlavné je to rozchodiť čo najskôr aby sa ti nevytvorili vzrasty, čo je asi najhoršie....ja som behom chvíli behala....
najlepšia bola jedna pani tmavšej pleti 😖 tá sa na druhý deň normálne posadila, bez pomoci rúk, no skoro ma vystrelo....
to prve vstavanie je naozaj veeelmi tazke, kym som lezala, nic ma nebolelo, ale ked som uz vstala, myslela som, ze zomriem... ale to bol len taky prvotny sok, potom to bolo cim dalej, tym lepsie 🙂 prvy den som vstavala s pomocou tej hrazdy, co mi visela nad postelou, ale dalsi den ma uz dali z pooperacky na normalnu izbu a tam to bolo horsie... ale sposob som si nasla, poriadne som sa zaprela o postel, prehodila nohy na bok a pomaly som sa (asi na desiaty raz) vytiahla. postupne sa to zlepsovalo, kazdym dnom viac a viac a o par dni som ani nevedela, ze som mala rozrezane brucho 😉 ako pise marcelka, najlepsie je to rozchodit, urcite budes pri tom pocitovat bolesti, ale nelezat. jasne, ze je to bolest, ale nic take, co by sa nedalo vydrzat a pri dvoch malych bambulkach na to aj zabudnes 😉 drzim palce, nech to dobre dopadne 🙂
prvé vstávanie je hrozné, mala som pocit, že sa to skrátka nedá, trvalo mi to asi pol hodiny, kým som sa dostala na nohy. Mne to šlo najlepšie tak, že z polohy na boku som sa snažila rukami čo najviac vytlačiť hore. A keďže som nízka, zistila som, že pri "zoskoku" z nemocničnej postele je dobre držať si brucho, inak to dosť bolelo.
@mata1001 ja som "behala". Chodila som na druhy den a na treti som si postojacky v umyvadle umyvala vlasy. Rana zabolela akurat po vycikani, ked sa vyprazdnil mechur a maternica padla dole. Mas pravdu, kazdy sme iny. Pritom ja som "fajnova", ked ma boli hlava dam si liek. Ale vtedy som sa skratka nastavila tak ze musim fungovat.
my sme mali v nemocnici na pooperacke stolceky pred postelou.. som vysoka az moc,ale veru bez neho zist prve dni z postel bolo umenie.. Najhorsie bolo cez bok sa vytlacit do sedu a potom z toho sedu dat nohy na zem :(
Ale nastastie po 7 dnoch to uz islo lepsie 🙂

Ťažko, ale neboj, každá si potom našla nejaký spôsob a aj Ty si nájdeš 😉