Ako sa rýchlo zotaviť po cisárskom reze?
Ahojte ženy ,viem je tu veľa tém na danú problematiku ,ale zaujma ma ako sa čo najskôr zotaviť po cisarskom reze.
ako sa chces zotavovat? priamo po zakroku? ci neskor? ak si priamo po zakroku tak to chce cas je to brusna operacia a uplne zotavenie po nej trva cca 2 tyzdne
Hlavne sa treba cimskor zacat hybat, to je zaklad.
Tazko povedat, kazda znasa ten zakrok inak, ja musim povedat, ze som uz ten den chodila k malemu cez dve chodby na detsku JIS-ku a do miestnosti pre matky odsavat mlieko kazde tri hodiny, ale mna to nejako velmi nebolelo...vstavala som cez bok, davala si pozor, islo to...jasne chodila som ako chroma tava, ale druhy den bolo lepsie a treti den uz fajn...co bolo na zabitie bolo travenie, kym sa mi rozhybali creva preslo par dni, par krat som si musela dat klistir 🙄 Kazdopadne pocuvaj svoje telo a vsetko opatrnne, ale hyb sa...
V nemocnici ťa postavia a donútia chodiť a ty musíš spolupracovať, ináč to bude ťažké. Mne dali aj deti hneď na izbu, len čo som si vedela sadnúť. Tak som ani nemala čas myslieť na bolesť. Mne veľmi pomohlo psychicky, že som mala nadštandardnú izbu, sama, sprcha hocikedy, návštevy celý deň.
Poviem ti moju osobnú skúsenosť. Rodila som cisárskym rezom pred dvoma rokmi. Na pôrodnej sále mi hrozilo podanie úplnej anestézie keďže mi to nezaberalo. Už boli zo mňa zúfalé pôrodné sestričky. Tak keď sa to podarilo tak začali rezať. Po určitom čase mi tam prišlo zle tak že mi museli podať kyslík. Potom to prešlo keď mi malého ukázali. Keď už bolo po všetkom bolo mi fajn. Previezli ma na zotavovnu kde ma sledovali. Tam bolo všetko v poriadku. Na druhý deň som sa musela postaviť to bolo neskutočne. Strašne to bolelo. A to že keď som sa mala ja postaviť sama to bol strašný boj. A hlavne keď som si ľahla malý začal plakať a ja znova postaviť potom ľahnúť. Skoro mi hrozila aj infúzia krvi mala som anemiu. Domov keď som prišla som dostala vysoké teploty. Užívala som prípravku ktore mi pomohli a aj krémy. A ešte takú zmes som si davala do polievky. Toto všetko a domáce prostredie má z toho dostali. Nie každý ma na to príjemné spomienky.
@kacena4 nie čítala som že sú silikónové naplaste alebo že treba jazvu masírovať alebo piť colu proste niečo čo pomôže aby sa mi dalo fungovať čo najskôr kvôli babatku
Baby to ako mám vstávať viem .,mám za sebou dve sekcie pýtam sa na vychytávky napríklad niaky pád na brucho alebo náplasť na jazvu na lepšie hojenie ,pitie niečoho čo ulavi bolesti
Rychle zotavenie je subor x veci...prva a asi u mna najpodstatnejsia vec je fyzicky stav pred a pocas tehotenstva, je rozdiel ked ti cez ranu visi brusisko alebo male bruško (vnimala som obrovsky rozdiel medzi prvou a druhou sekciou), potom praca doktora (po prvej som mala aj po 5 rokoch v mieste rezu tlaky a trhanie, druhou mi to doktor "opravil")...stahujuci pas je super vec, ale az trosku neskor, ked sa mi maternica stahovala a vsetko sa vracalo na svoje miesto ja osobne som to nezniesla, to uvidíš ako na tom budeš ty. Z čajov fenikel alebo harmanček, pomahaju s travenim a nebude ťa nafukovat, co sposobuje aditivny diskomfort. Dalej žihľava co je detox a krvotvorba. Treba jest jedla bohate na železo a bielkoviny, klucovy vitamin je C a pomaha aj kolagen k hojeniu ran. Nezabudat na vodu, to je aj pre kojenie aj pre regeneraciu dolezite. Po zahojeni cca 6tyzdnov, jemne tlakove masaze jazvy, jazva je krajsia a necitit zrasty. A ako pisu baby - pohyb, kolko len ide.

Ako myslíš čo najskôr? Ja som na druhý deň ráno vstala a poobede som už pomaličky chodila. Na další deň som začala chodiť od rana a tretí, štvrtý deň už bolo ok 😇