icon

Ako si vybaviť sekciu?

barbora56
1. mar 2023

Zdravím ženu viem že sa to tu nehodí ale neviem si už poradiť mám hrozný strach z pôrodu.... Neviem na koho sa obrátiť aby ma vypísali na sekciu lekárka moja vraj nemôže ak je všetko v poriadku a je malý otočený hlavičkou dole ... Neviete mi poradiť ?

Strana
z4
lyci
3. mar 2023

@portret7 ved som napisala prirodzeny bez komplikacii je lepsi ako sekcia bez zdravotneho dovodu. dolezite je vybrat si nemocku, kde spravia sekciu hned ako prirodzeny nejde dobre, uplne staci aj to, ze porod ide prilis pomaly (to som ja nespravila, lebo som nevedela, blby ruzinov). sekcia len tak bezdovodne za mna nie. kazde otvorenie tela ma dozivotne nasledky mensie alebo vacsie. napr. uz len v podobe vnutornych jaziev, ktore oslabuju povodnu funkciu organov. ano, da sa s tym zit bez problemov, ale lepsie nemat. a neviem ci niekto cita vyskumy, ale pomaly kazda choroba je spojena s narusenym mikrobiomom a proste ked dieta prejde cez porodne cesty ma vacsiu sancu na lepsi mikrobiom a menej chorob. plus je vacsia sanca, ze prve mlieko dostane materske a nie umele a bude skor s matkou. som plne za sekcie, ale odovodnene a jasne, ze svet sa nezruti, ak sa spravi sekcia. zas netreba tie prirodzene porody silit a zbytocne riskovat

miniminka
3. mar 2023

@yanni áno mala, dali mi možnosť výberu

toiba
3. mar 2023

@basska_b ja som na nic nepýtala 🙂, napisla som iba, co je spravne rozhodnutie a nie co si iny predstavuju o spravnom rozhodnuti. ak dojde pocas porodu nedajboze k odlupnutiu placenty a umrtiu plodu, tak si bude cely zivot vycitat, ze preco nebojovala o cisarsky rez... pisem o extremnom pripade, nahody su, bohuzial porody su aj o umrti... ak niekto nieco citi, tak nech si ide za svojim pocitom... prehovarat niekoho nasilim je blbost, kazdy si je strojcom svojho stastia 🙂. myslim ze zi a nechaj zit ostatnych je mudra veta 🙂. som zdravotnik, viem o rizikach prirodzeneho porodu a aj o rizikach sekcii, ale verim intuicii cloveka a este, ked ma cloveka panicky strach, tak nemusi vobec pocas prirodzeneho porodu spolupracovat... co potom? potom to ma riesit porodnik s kliestami a vakumextraktorom a prvorodicka si uzije,, nadherny'' porod 🙂, hlavne prirofzene samozrejme 😀... co tam povity zeny, jej panvove dno... zena musi prezit vsetko a kaslat na jej potreby 🙂 ci myslis to inak? tu autorku nepozna nikzo z nas, preco jej vnucovat nieco? vies jej dovody? nevies nic, ale ohanas sa tu len prirofzenym porodom a preco ano a preco nie cisarsky rez... myslim, ze pre autorku trosku zbytocne, pyta sa na nieco ine, toto jej urcite vysvetlovala uz jej gynekologicka a odbornejsie 🙂

cali2016
3. mar 2023

@barbora56 Zazmluvnenim lekara je mozne si vybavit sekciu.Ja som to tak mala.Podla mna by malo byt rozhodnutie na zene, ako chce rodit.

toiba
3. mar 2023

@basska_b inak pardon, napisla som skor ako som precitala tvoj cely komentár, napisala si tie vyhody celkom slusne.

yanni
3. mar 2023

@miniminka vidis, ale to treba napisat. Lebo tu su obcas ienky, ktore si nevedia spocitat dva a dva. Cize ano, pri celkovej ti do chrbta nic nepichaju. Celkova ma ale nevyhodu ze drichmes, vsetko prespis a dieta vidíš neviem kedy. Ja som vsetko vnimala, deti mi dali este na sale a mala som ich od prvej sekundy pri sebe. Ty, ked si sa preberala zo spanu sipovej ruzenky, tak ja uz som behala

guliver19
3. mar 2023

@beata_k si mimi ako jarny sneh. Porod je fyziologicka prirodzena vec, tehotenstvo nie je choroba. Ked sa nebala otehotniet nema da bat porodu a bodka. A ked sa boji nech chodi na sedenia

miniminka
3. mar 2023

@yanni každý ako jemu pasuje. Ja som so sekciou spokojná, nič mi neušlo, všetko som dobehla. Bolesť hrozna nebola, keď ma presúvali na bežnú izbu o 2 poschodie vyssie v pohode som vyšla po svojich s katetrom v ruke. Spokojná usmiata. Ja sekciu nepresadzuje len, poukazujem že každý znáša veci inak. Niekto trpí počas prirodzeného pôrodu niekoľko hodín a niekto po sekcii. Autorka má panicky strach z pôrodu vaginálneho a teda psychika vie byť u niekoho väčšia sviňa ako pooperačné bolest

lalala94
3. mar 2023

@guliver19 😂😂😂 Nemá sa báť pôrodu a bodka! Lebo to povedala anonymná guliver19 z Modrého koníka, tak to tak jednoducho bude. Bodka! 😅

toiba
3. mar 2023

@guliver19 jeeej ty si vystudovana psychologicka? psychiatricka? to je super 🙂

beata_k
3. mar 2023

@guliver19 Pobavila si a bodka 😄

rivini
3. mar 2023

@aliaray1 ja som rodila sekciou a nic z toho som takto nezazila. O osmej rano pichnuty spinal (nebolelo to), 8:15 bolo dieta na svete. Dve hodiny po operacii som uz sedela a prikladala si drobca, o 6 hodin po operacii som vstala, osprchovala sa za pomoci sestricky a odvtedy uz normalne fungovala. Dieta bolo cely cas pri mne. 2 tyzdne po operacii som uz nevedela, ze nieco bolo. Moja sekcia nebola „vybavena“, mala som indikaciu (priecna poloha), no ak by som so mohla vybrat, za mna to bolo fajn. A s kojenim a liekmi je to tiez hlupost-existuju analgetika, aj velmi ucinne, ktore mozu brat kojace matky. Tie lieky proti bolesti neberies vecne. Ja som ich potrebovala asi tri dni, kojenie sa naozaj rozbieha az na taky ten treti den po porode. Cize za mna by som sekciu nezatracovala. Su aj zeny, ktore po prirodzenych porodoch dopadnu kadejako a zo skusenosti v okoli boli moje kamosky po vaginalnych porodoch dlhsie na liekoch, vyplachoch a neviem cim este. Cize tak, ako moze mat zena smolu pri sekcii, moze ju mat aj pri vaginalnom porode.

yanni
3. mar 2023

@miniminka precitaj si este raz moje komentare. Ved ja nemam nic proti sekcii. mam sama dve a to bolo to najlepsie, co som mohla s porodmi zazit. Len ty si pisala, prakticky ako odpověď na nejaky koment, ze sa picha do chrbta, ze tebe nepichali: len si sa nadychala. Musis ale napisat, preco ti nepichali. Lebo si bola v celkovej. Vies, MK sa rokmi stal ako poradna pre neschopnych. Tu musis casto vysvetlovat aj to, co je kazdemu normalne mysliacemu uplne jasne. Mne pichli, a super. Deti som mala hned a stale pri sebe a běhala som prakticky hned. O dva dni som isla domov po svojich. Ziadne lezanie donekonecna. Ale ja som vsetky deti rodila v zahranici. Na Slovensku je to ako 100 rokov za opicami. Nic sa neda, nic sa nemoze, ak nedas uplatok, tak nic nebude atd. Na SK nemoze ist muz k porodu, alebo si musi priplatit, k cisarovi uz vobec nie. Moj muz bol cely cas so mnou v OP a dokonca aj s detmi bondingoval. Ano s tymi "cisarskymi", co na SK by asi vypukla 3tia svetova, keby toto vedeli, ze je to mozne a uplne normalne.

miniminka
3. mar 2023

@yanni nie, nechap má zle, ja neútočim na teba,ja sa len snažím poukázať hlavne na jednotlivca že každý inak zvláda bolesti predporodne a aj po sekcii. Ja osobne to porovnať nemôžem keď som mala len sekcie ale viem si zas predstaviť čo dokáže psychika takže ak autorka zvažuje vybavenie sekcie tak ju v tom chcem len podporiť ak to cíti ako lepšie riešenie pretože u mňa sekcia teda bola výborná ( a aj nevyhnutná). Aby sa nenechala odhovoriť zas len za zaklade tých žien čo mali len vaginálny pôrod.

miriter
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4