icon

Ako správne tlačit pri pôrode?

szzuzka
27. máj 2019

Zienky poradte, ako treba tlacit pri porode. Mam tlacit ako......Pri 1. porode som nevedela. nemala som silu. museli maleho vytiahnut s vaccumex. nechcem to zopakovat este raz :( neviem, kde som robila chybu. dakujem

Strana
z2
szzuzka
autor
26. feb 2020

@danianela aku bolest? ja som citila len kontrakcie

seva22
26. feb 2020

@danianela hmm dobrá otázka...ja si vlastne cele "tlačenie" pamätám len hmlisto😄a teda aj bolesť počas neho🤷taka som bola "na mraky" z tych kontrakcií 🤭 z mojej skusenosti viem len skonštatovať, ze nič bolestivejšie ako kontrakcie nepoznám 🙄

danianela
29. feb 2020

@szzuzka nemala si bolestivé kontrakcie? Alebo teda myslela som bolest tam dole ,ako ked sa to babo snaží prepchať vonku :D

danianela
29. feb 2020

@seva22 tak lebo mne ako zacala dr natahovat hrádzu bolo to neprijemne velmi a to som mala epidural ako hovorim cize .... ja som cely pôrod prevrieskala... nemala som ani ze bolesti , ale bolo to strasne neprijemne akoby sa mi zadok oddeľoval od tela bolo to az hororove pre mna ... neviem preco

szzuzka
autor
1. mar 2020

@danianela maleho som vobec necitila dolu, lebo som mala strasne silne kontrakcie a maly sa zasekol rezali, s vacuum extraktorom vytiahli a vobec som to necitila, len potom sitie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

simcatko17
29. mar 2020

@szzuzka ahoj, aký bol nakoniec ten druhy porod? Prvý som mala tiež vakuumextraktorom, v máji mám termín, a mám veľký strach, a najmä ani manžel tam nemôže byt somnou 😔

kiirkee
29. apr 2020

@szzuzka
@simcatko17 ako ste dopadli druhýkrát? Ja som mala rovnakú skúsenost s prvým porodom 2 mesiace dozadu. Som bola úplne paralyzovana bolestou, malý z panvovej časti nesiel. Pričom otváranie šlo jedna radosť 0 do 10 cm so zvladnutelnymi kontrakciami za cca 3 - 4 hodinky. A to som i anibalom cvičila,takze som myslela, že tlačiť viem. Aj som bola na príprave predpôrodnej. Vraj som ale tlačila do hlavy, ale ja som nemala ten pocit(som cítila že zapájam svaly konečníka), akurát s malým moje tlačenie nič nerobilo. Nakoniec vytiahnuty extraktorom. Nastastie je ok, až na menší takmer neviditelny kefalhematom. Rada by som spravila všetko preto, aby druhýkrát (ak sa podarí otehotnieť) to uz takto nebolo.

szzuzka
autor
30. apr 2020

@kiirkee @simcatko17 ahojte. mala som sekciu. 🙂 to bolo nieco krasne ❤️ normalne mam pocit, ze so sekciou by som rodila kazdy rok 🙂

bluka2
30. apr 2020

Pri druhom som nemala pocit, ze by som musela tlačiť. Vyletel nejako sám...ale ktovie, telo samé robilo to čo malo

beronsche
30. apr 2020

@kiirkee Bol ti pred porodom podany oxytocin? Pretoze toto, co opisujes - az paralizujuce bolesti, sa zvykne stavat vtedy, ked su kvoli umelemu oxytocinu kontracie prilis silne a telo matky a dieta este nie su tak celkom pripravene.. Prip. ked je porod prilis riadeny - v zmysle, ze zena skor da na rady personalu, nez signaly vlastneho tela.. Co netvrdim, ze bol tvoj pripad. 😉 v akej polohe si rodila? Niekedy uplne staci zmenit polohu a "zaseknute" dieta lahko vyklzne..

kiirkee
30. apr 2020

@beronsche neviem, ci mi podali aj oxytocin už v 2. dobe, ale otvárala som sa do 10 cm v pohode prirodzene, to boli znesitelne kontrakcie. Ale 2. doba pôrodná trvala vyše hodinu bez progresu. Polohy sa menili počas toho, dali ma na fitloptu i do predklonu krúžit panvou, aby sa malý posunul... Tiež som mala skúšať tlačiť už i vtedy, nepomohlo.

katka1669
15. máj 2020

Čo sa týka používania Anibalu nie každej žene vyhovuje nikto tu nenapísal aký má tvar vyzerá ako hruška podľa mňa je to veľmi neprirodzené a ešte by som podotkla, že nenafuknuty má okolo 17 cm to je podľa mňa dosť veľa aj keď je pravda, že sa dá poskladať, ale stále je dnu palička ktorá tam tiež zavadzia ak cvičenie s anibalom tak s niekym kto Vám s tým pomôže to je môj názor pre mňa osobne to bolo veľmi neprirodzené a pri každom cvičení som pociťovala veľký strach a nie je to najlacnejšia záležitosť a najdôležitejšie je žienky aby ste boli v psychickej pohode počas celého teh a vtedy je aj bábo ten nástrih radšej obetujem údajne to neboli nech je bábätko zdravé budem rada ak sa nebude nik do mňa obuvat je to môj názor a ešte jedna vec je to veľmi veľký zdroj infekcií (aj keď dodržiavate hygienu) a pre tvoju posvu neprirodzene tak si veľmi dobre rozmyslite či Vám to stojí za to mne keby to niekto takto povedal som rada. Lepšia je joga a cviky na panvove dno prajem pekný deň

elizuella
15. máj 2020

@katka1669 Cau, nastrih neboli, to hojenie je potom na "hovno". Chapes, tecu ti tadial ocistky a casto ta rana zahnisa, sadnut si nemozes normalne, o babo sa treba starat. Jazvu citis dlhe mesiace. Niektore zeny roky... je to strihnutie do svalu, ten uz potom nepracuje ako predtym. Niektore zeny maju z toho inkontinenciu... akoze ja by som bola stastna, keby sa mi podarilo porodit bez, bohuzial nebol to moj pripad...

basska_b
15. máj 2020

@szzuzka Inak vakuum sa vraj nepoužíva na vytiahnutie dieťaťa, nie je to nejaký zázračný zvon, ktorý dieťa vycucne von, vraj len pri zlej rotácii hlavy pootočí hlavičku, aby vyšla správne. Určite si pri prvom pôrode robila, čo bolo v tvojich silách. Ale zlá rotácia je sviňa. Ja som mala prvý pôrod sekciou kvôli tomu

kiirkee
15. máj 2020

@basska_b to je z kade to info? Lebo každé video na tu tému poukazuje, že sa na hlavičku pripevni take niečo ako zvon (podtlakom sa pricucne k hlavičke) a lekári následne vedia pomôcť tahanim dieťaťa z pôrodných ciest, tým ze ťahajú to zariadenie von spolu s dieťatkom. Samozrejme snažia sa to robiť počas kontrakcie a ženu co najviac aktivizovať nech tlači i sama, aby sa sila rozložila a nebola koncentrovaná len na hlavičku v mieste pricucnuteho zvonu. <> ., preto casto babatka mávajú modrinku na hlave i kefalhematom pri tejto technike, kedze boli ťahané von s podtlakom na to jedno miesto.

szzuzka
autor
15. máj 2020

@basska_b 😄😄😄 ja zo skusenosti ti viem povedat, ze tahaju babatko von. pripevnia na hlavu a tahaju. ;) ja som uz netlacila vobec a raz- dva bol maly vonku. skoro som odpadla, a som im aj hovorila, ze nevladzem, za chvilu zaspim a to pocas kontrakcie 🤷🏻‍♀️ museli rychlo konat, pan prednosta prisiel rovno nas zachranit 💓

gabca511
9. feb 2021

Moja skusenost s tlacenim pri porode: po tom ako som vyliezla na kozu ma pan primar vyzval aby som zacala tlacit (bola som prvorodicka).. tlacila som ako na velku potrebu do zadku (takto som skusala tlacit asi 5krat), ale babatko nezostupovalo. Neslo mi to.

Nasledne ked som nemala kontrakciu pan primar mi vysvetlil ako mam tlacit: nafuknite brusko ako balon, musite ho mat tvrde ako kamen (zacal mi pichat do brucha ci som napla brucho) a nasledne tlacit do zadku. Takto som zatlacila 2krat a bambulka bola na svete. Ked uz nevladzete treba sa rychlo nadychnut a tlacit hned znova, neoddychovat. Takze moja skusenost je taka, ze tlacit iba do zadku nestaci a musis tlacit zaroven aj do bruska aj do zadku, potom to bola jedna basen. Keby som toto vedela hned na zaciatku tak mam za minutku od vylezenia na kozu porodene. S balonikom som pred porodom necvicila a mala som asi 5 stichov iba zvnutra. Uz na druhy den sa mi porod nezdal taky tazky ako v tu chvilu. Drzim palce a verim ze moja rada pomoze aj inym buducim maminam pri porodeni dietatka.

laurinka789
25. jún 2024

@simona92101 trepes

simona92101
26. jún 2024

@laurinka789 ??? V com konkretne trepem?mam za sebou 3 porody aj predporodny kurz.vsetky 3 deti bez komplikacii porodene do hodiny.

Strana
z2