Ako ste vedeli, že sa otvárate?
Ahojte maminky mozete my povedat ako ste sa citili ked ste sa zacali otvarat? Bolesti akee a kde yte mali. Mna dnes aci cca 5x mezi nohami tak zabolelo najprv to bol taky divny pocit a teraz to uz neviem ani pomenovat som v 38tt. Dakujem za rady
@magic08 aha lebo uz aj asi pred tyzdnom sa my to stalo ale nie tak casto ako dnes :D . Tak som mimo :/ a v krizoch neviem ci budem nieco citit boliama strasne uz od 6 mesiaca tehotenstva :( a v noci jak ma bolelo zo spodu vsetko nevedela som sa ani otocit na druhu stranu tak preto som myslela ze uz ku niecomu ide
mna boleli krize a maly sa dost mrvil v brusku....
Fu ja som na konci 35 tyzdna mali sa mrvy ostosest.Ked to roby tak ma strasne rozbolia krize a picha tam dole.Vo stvrtok idem do poradne tak som strasne zvedava. 🙂 Auz veeeeeelmi nedockava uz ho chcem drzat v naruci 😀
@matta1 ahoj ja sa otváram pomaličky a ani o tom neviem, ale malý keď sa hýbe a mrví čo je skoro stále, tak tiež cítim takú bolesť a niekedy aj tlak tam dole. To je už len bábo veľmi veľké a tlačí dole na mechúr, krček, a všetko ostatné. Niekedy sa až strhnem, lebo ma až pichne... A neboj keď sa budeš otvárať nemusíš to vedieť, ale keď už budeš rodiť, zaiste na to prídeš 🙂 Ja mám zatiaľ len poslíčkov, ale už netrpezlivo očakávam tie pravé kontrakcie. Neviem či detičky pred pôrodom to cítia, že sú také nepokojné 😀 Lebo aj môj malý sa vrtí skoro v jednom kuse. 🙂
Ja som si teraz lahla s dcerkou do postele lebo este na to vsetko sme v noci dostali larynchitidu:( tak sme mespali no ne a ne sa otocit z praveho boku na chrbat bolesti zo spodu otrasne a z chrbata na lavy bok hruza toto som ja pri mojich dvoch dievcatkach nemala mozno to bude predsa ten chlapcek :D
@monika1308 ani ja sa neviem dockst kedy pride ten den D :D
@ninarigova ani ja sa neviem dockat kedy to pride ten den D :D
pokazil sa nam vytah tak som sla pesi ,rano tvrdlo brucho ako kamen potom odisla plodova voda a potom pravidelne kontrakcie somar som sa sprchovala teplou vodou co mi tak pomohlo ze som skoro porodila po ceste do nemocnice

@matta1 otvaranie krcka sposobuju kontrakcie, ti citis bud v krizoch alebo v podbrusku, pocit ako na mrchu... to co si citila "medzi nohami" je podla mna len to, ze sa babo posuva nizsie do porodnych ciest a pravdepodobne zalacilo na nejaky nerv...