Ako to chodí po sekcii?
Ahojte, ako to prebieha? Tie co ste mali sekciu v Po s starej porodnici? Co nasleduje po zasiti? Mam z toho trosku stres, prvé som rodila normálne, teraz musí byť sekcia a neviem si predstaviť co ma čaká, aká je starostlivosť po nej, čo sa deje, čo mám čakať, či budem na všetko sama.. Ako ste to zvládli? Kedy ste začínali chodiť? V čom sestričky pomôžu? Bude nás na izbe ako hadov? .Ako to teraz chodí? 🤪
@nellka21 dr sa nema co urazat - co sme na pieskovisku? mas volbu lekara, porodnika, nemocnice.. vobec si z toho nerob hlavu a neobmedzuj sa kvoli nej. Prvorada si ty a tvoje babatko, nie jej urazene ego! tu predsa neide o fazulky, v hre su dva zivoty a je to v tvojich rukach.. zatial..
vstavanie po sekcii je ine ako po akejkolvek operacii - lebo teraz ta zenie fakt, ze tu na teba caka tvoje drobatko. A jemu nevysvetlis, ze mas bolave brusko ❤ ja musim povedat, ze po spinalke som sa zotavila ovela lepsie ako po celkovej anesteze, ale mozno to bolo aj tym, ze pri celkovej som sa zobudila do sialenej bolesti a dlho predlho trvalo, kym mi nejaka sestra laskavo nieco pichla (v starej porodnici). Pri spinalke (v SL) mi anesteziologicka pichla este pred vyprchanim anestezy akysi "blok" - tak sa to vola - picha sa to do brusnej steny - dr.kontroluje stav cez uzv.. vdaka tomu som vobec necitila bolest v reze po vyprchani anestezy, fakt super vec 😉
No dievčatá, bola som v poradni, otázka sekcie skončila tak, že operácie pupocnej kily nemá vplyv a ani nie je dôvodom na cisársky a pokiaľ sa malý otočí do správnej polohy tak budem rodit normálne.. No nie som s týmto názorom stotoznena.. Fakt sa platí 240e za to ze by som pripadne chcela sekciu podľa svojho zvazenia? Ci ako sa k tomu dopracovať? Nechcem aby sa mi to znovu dotrhalo a musela ísť na operáciu znova 😨
@nellka21 noo, ono je to tak, že vybavenie sekcie nestoji 240 e...mozno zazmluvnenie porodnika... a poviem ti...ked som tam ležala, tiez mala jedna na izbe KP a izbova ju chcela nechať prirodzené,že je to tiež krásna poloha na prirodzený pôrod...ale vravím,izbova dr., nie primárka... do pôrodu sa bábo ešte otočiť môže.... úprimne, kym asi nedas niekomu kesku,tak sa musis len spoľahnúť na to ze rozhodnu podľa tvojich predstáv...ale či to tak bude... stará porodnica tlačí do prirodzených pôrodov...
Idem ráno ešte na konzultáciu s jedným dr tak som zvedavá ci ho vôbec nájdem a co sa dozviem od neho..
@nellka21 a presne pre tento pristup som sla do SL - to nebolo stastie, ako si mi napisala vyssie, to bolo nase rozhodnutie. A to som bola aj za Dzurillom, aj za Kyselym. Pre nich akoby nic nebol problem. Mala som cakat. Na co vlastne? Az zacnem rodit a potom bum Akutna sekcia? Stvalo ma, ze sa im chodim doprosovat ako taka chudera. V SL na mna nechapavo pozerali - ze z akeho dovodu Vam nechceli urobit sekciu? Aj primar, aj zastupca sa vyjadrili, ze prirodzene by ma rodit nenechali.....
@slavka030 ja som sa aj otvorene opytala, ze kolko a bolo mi povedane, ze to budeme riesit neskor (bola som v 37tt a maly mi tak tlacil na krcok, ze som sa bala kazdym jeho pohybom, ze zacnem rodit - ja by som to psychicky nedala 😞 ked cele tehotenstvo fungujes v rezime sekcia a odrazu ta chcu nechat tlacit.. To boli moje najstrasnejsie chvile 😞 zvlast, ked sekcia sa planuje cca 10-14 dni pred, bola som uz na hrane terminu)
@nikaeli ver tomu, že by si to dala...stalo sa mi to pri prvom pôrode. Celé tehu som všade chodila s papiermi od neurologa, že v žiadnom prípade vzhľadom k diagnóze neodporúča prirodzený pôrod...A bum v monobloku zobral primár papier do ruky keď som mala už kontrakcie kazde 2 min že žiadna sekcia...taký zdrap.. na salu a rodime...mohla som dopadnúť veľmi veľmi zle...Ale dala som to...Celé tehu som bola nastavené na sekciu a bum...
@slavka030 len ja uz mam 3x rezane brucho. Neskutocne som sa bala ☹ zo stresov som uz mala zlcnikove zachvaty a pan doktor mi povedal, ze nemam jest fazulu. Viackrat som tam nesla. Na druhy den sme sli do SL - to bola streda - a maly bol v pondelok na svete. Mozno keby mali iny pristup, taky povzbudivy, energicky,.. Ale takto? Fakt som si pripadala jak chudera a este im za to platit do vrecka?
@nellka21 drzim prsty 🙂
Jemine baby jeden deň sa ukludnit že to snáď pôjde ako ma a potom si prečítam toto 🤪.. Možno sa karta obráti a budú pristupovať normálne k tomu.. Ešte len v pondelok mam ísť na to ctg a zhodnoti mi to, uvidím ako sa zachova atď... A hej, to vlastne som sa ani ich nepýtala, keď sa natočí ctg zhodnocuju to hneď? Stačí mi za tým počkať, či ako? Lebo mne to správu treba na druhý deň do poradne k mojej Dr...
sekcia v Trencine

@nikaeli zatiaľ je KP.. Zajtra mam poradňu tak som zvedavá co sa dozviem.. Moja Dr je urazena lebo som šla na odporúčanie chirurga za iným Dr, tak neviem vôbec ako dopadnem.. Ci mi tu sekciu urobia.. Alebo mi to skomplikuju a bude prirodzený pôrod.. To by som nechcela riskovať aby mi to znova nepotrhalo stehy, čoho sa obáva aj chirurg. Dúfam že to dáme obaja v pohode 😊