Ako vybaviť cisársky rez bez indikácie?
prosim vas o pochopenie a respektovanie mojho rozhodnutia, prosim nerobte mi "prednasky", vsetky rizika poznam a toto moje presvedcenie ci rozhodnutie nebolo lahkovazne. dakujem.
Prosim vas mamicky, ktora mate osobnu skusenost niekolko mesiacov dozadu, je mozne sa s niektorym porodnikom na zapadnom Slovensku dohodnut na cisarskom reze aj ked nemam na to indikaciu? samozrejme zaplatim. nechcem nikomu uskodit, nikoho urazit ani zdiskreditovat. myslim to naozaj vazne. prosim vas, ak tu taka je, napiste mi do sukromnej spravy. mam 6 tyzdnov do porodu a moj psychicky stav je velmi vazny. dakujem vam.
v dnešnej dobe su rozne analgetika, ktore pomožu od bolesti, aby sa mamička mohla venovat babatku. Len je pravda, že je to operacia, zasah do tela a boli to. Snad budu vediet lekari doporučit niečo na bolest
presne tak. Takto to bolo aj v minulosti. Len dnešne ženy sa bolesti dost boja, alenže ono po cisarskom reze to boli viac, dlhšie a jazva sa dlhšie hoji.,
podla mna je to najviac vhodne po cisarskom reze, ked musi mamička byt s babatkom, venovat sa mu a nemysliet na to, že je po operacii a boli to
@gab_riella na umrtvenie rany nesdostanes nic.. mysli na to, ze vsetko, co zjes a vypijes, ide do mliecka babatku.. prvy ci druhy den mi dali este cosi silnejsie, tusim to bol Novalgin.. no na dalsie dni max Paralen, Medipyrin a pod.. mna viac ako rez samotny bolelo stahovanie maternice.. absolvovala som to uz 2x a po druhej sekcii som sa dala dokopy ovela rychlejsie, ako pri prvej....
@zabka788 nieje pravda, alebo minimalne je to individualne. Tohto casu mam za sebou uz druhu sekciu, presne 2 tyzdne po. Zotavila som sa super rychlo. Kym zeny po prirodzenom porode este ledva chodili a o sedeni ani nehovorim, ja som sa uz bez problemov starala o babatko. Rana neboli, netaha, akoby mi nikdy nerezali brucho. Na vzdycharni sme boli 4, len mne robili sekciu a ostatne 3 zeny mi chudatka stihli povedat ako mi sekciu zavidia. Takze za mna sekcia aj 10krat ak by bola mozna. Prirodzeny porod nie, dakujem. Ale kto taky chce, nech sa paci, kazdemu to co si praje. Ja som spokojna a stastna.
@malinkaninka 100% súhlas....
@mareri oni vedia, co ti mozu dat..... navyse ja som viac potrebovala lieky od bolesti po, normalnom porode ako po cisarskom.... 😃
Baby neodsudzujte ma som po 4 rokoch znova tehotná. Po 16.5 hodinách brutálnych kontrakcii a 3 hodinového tlačenia my nakoniec povedali že mala ma čelnu polohu takže sekcia. A teraz som v 10 týždni a chcem sekciu mam paničky strach z normálneho pôrodu. Gynekologička sa my v smiala do tváre.. Pôjdete rodiť normálne. Ako si vybavit cissrsky
@zuzanalaura2015 ja som mala sekciu v roku 2012,minuly rok som rodila znova,veľmi som chcela rodiť prirodzene,(VBAC) ,avšak museli mi dať popodpisovat veľa papierov že súhlasím s prirodzeným pôrodom,že si uvedomujem rizika,musela som ísť do rizikovej poradne,na premeranie jazvy atď. Jednoducho im tie papiere nemusíš podpísať ak nechceš rodiť vaginálne. Nakoniec to dopadlo tak že mala bola dost velka,prenášala som, nakoniec som rodila znova sekciou,papiere čo som podpísala predtým roztrhali,a dali mi podpísať že odmietam vaginálny pôrod.
@zuzanalaura2015 sú nemocnice, kde po sekcii sa rodí len sekciou, ak si zo Žiliny tak máš blízko napr. pôrodnica Považská Bystrica kde po sekcii robia sekciu. Pridaj sa do skupiny Pôrodnica Považská Bystrica a tam sa informuj.
@zuzanalaura2015 presne takinformácie ako pise kalkulacka111, su nemocnice kde je po sekcii iba sekcia. Ak mas blizsie do PN, tak odporucam. Tam po sekcii rodit prirodzene nebudes aj keby si ako chcela. 🙂
cisarsky rez boli ovela viac a ovela dlhšie ako prirodzeny porod, tak prečo ho ženy chcu? Nejak tomu nerozumiem. Prečo to tak je? Všetko okolo cisarskeho rezu treba konzultovat s lekarom. Aj indikacie, analgetika a dalšie veci
Ako naozak nechapem zeny co chcu rodit sekciou ja som 5tyzdnou pp akutnej sekcii a zazila som si aj silne kontrakcie.. 1000x lepsie podla mna rodit prirodzene.. do teraz nemam cit v podbrusku rana ma uz aj pri zmene pocasia boli a nehovorim o tom ze som 3tyzdne plakala pri kojeni ked sa mi ta rana stahovala .. asi kazdy to ma inak ale za mna sekcia je 100x vacsi zasah do tela ako prirodzene rodit.. ale vdaka sekcii mi zachranili ideta.. ja som si ju uz pytala kvoli malemu
@essenceee rodila si aj aj, ze vies porovnat?
@shilla23 Mam za sebou 2 sekcie, zazila som si aj kontrakcie, ale som stastna ze som mala sekcie. Ani neviem, nebyt jazvy ze som ich mala. Takze je to individualne, kto ako co znasa. Nikomu jeho rozhodnutie neberiem, je to kazdeho osobna vec.
Ja sim rodila sekciou nutenou dva týždne som prenasala a foslova som sa vobec neotvarala aj napriek tomu ze mi vyvolalali porod furt ho museli zadtavit koli silnym kontrakciam a zatvorenemu krcku takze nic sa nedalo robit bolesti som si uzila sz az a sekcia bola doslova spasenie aj ked som veľmi veľmi chcela rodiť spontánne
@shilla23 tiež ma rana bolela aj boli a to sú už dva mesiace nič príjemné tiež som chcela spontanne nakoniec som ale rada ze to tak dopadlo ako dopadlo
@essenceee keď nerozumieš tak zbytočné nekomentuj😀

ono každy vnima bolest inak. ALe myslím si, že ked chcu, aby mamičk apo porode cisarskym rezom fungovala okolo babatka, tak jej musia dat niečo na umrtvenie jazvy, rany, alebo ako to je?