icon

Ako zistím, že sa blíži pôrod?

4. apr 2025

Ahojte,
Nakoľko som prvorodička, tak nechcem stresovať hocikedy keď ucitim nejaku bolesť 🤣

adka897
4. apr 2025

Ak by ti odtiekla plodova voda , alebo pravidelne bolestive kontrakcie 😅 neboj sa to spoznas ☺️

deti95060810
4. apr 2025

to sú také bolesti že to určite neprehliadneš...
mne plodová voda ani nikdy doma neodtiekla - až na sále, ale kontrakcie keď budeš mať každých 10 min. tak sa môžeš pomaly pohnúť do nemocnice...
niečo ako keď máš menštr. bolesti....

ariannazara
4. apr 2025

Praskla mi plodová voda ;)

autor
4. apr 2025

Bolesti už mávam ale také mierne by som povedala 😁 no uvidíme

glorikarebeka
4. apr 2025

Aj hnačka býva pred pôrodom

domka222
4. apr 2025

Tú bolesť si nezameníš veru s inou.

kiki68
4. apr 2025

Ti bolesti budu ine, to poznas a ked nepoznas, tak sa da porodit aj doma 😀

deti95060810
4. apr 2025

@kiki68 jasné že dá, ale prvý pôrod trvá väčšinou aj niekoľko hodín. ...
to by bola moc veľká šťastlivka keby to išlo tak rýchlo...

kiki68
4. apr 2025

@deti95060810 ja mam kamosky, co tie bolesti necitili, oki nie kazda to pocituje rovnako. Jedna dosla k parkingu, dalsia aspon na tu ambulanciu 😂 A teraz v porodnici som bola a mali 3 pripady za tyzden, co isli dole k parkingu po babo 😂

lienka.7
4. apr 2025

@autorka ja len ze plodová voda ti vôbec nemusí odtiect. Mne ju oba razy "pichali' až v pôrodnici.
Tak minimálne budeš cítiť kontrakcie a ak áno, je rozumné sa ísť dať pozrieť. Oni ti už povedia, či to je ono, alebo nie. Vôbec sa nemusíš hanbiť, báť... kamoska takto bola 5x, už ju tam všetci poznali 🙈🤣

michaela329
4. apr 2025

Vieš čo, mňa nič nebolelo, len som mala taký iný výtok - taký tmavší (zátka asi) tri dni pred tým, ako mi praskla voda a to už bolo jednoznačné 😳😃 A celá som bola akási nesvoja.

barbora237
4. apr 2025

Pri prvom mi pár dní pred odchádzala zátka a následne mi praskla voda a spustili pravidelne kontrakcie. A pri druhom som mala celý deň kontrakcie,ktoré sa skracovali a spravidelnili na 3 minúty,v nemicke mi už len praskli vodu a na na jedno zatlačenie bol malý von. 😊

autor
4. apr 2025

@barbora237 to si mala super 😁😍 snad aj ja taký Easy pôrod budem mať 🤣 inak si rozmyslím toľko deti čo by som chcela hahahah ( sranda)

svetlonos
4. apr 2025

Kamoska prvotodicka porodila za hodinu od prvej kontrakcie. Sestry sa hej pýtali ci to je 3-4 dieta 😁.
Po prasknuti vody pri druhom som za pol hodinu porodila. Teraz pri treťom- dávali mi lieky (myslím Angusta) na vyvolanie. Začali ráno o 9:00 poslednú som jedla ona 21:00. Hneď som zaspala, o 23:00 sa zobudila. Od pol dvanástej som mala kontrakcie každých 5 minut, za desať minút uz kazdu minútu. Teda od prvej kontrakcie mi tiez trval porod len hodinu. A to som na začiatku myskela, ake to len tske slabé ms kŕče, asi blbo uz ležím. Keby mi to začali doma tak fakt aj doma rodim, s trochou šťastia by možno stihli prísť so sanitkou 😁 Prvy porod mi trvalo 6 hodin. Takze to mas rôzne 🙂.

cukroska
4. apr 2025

Ja som rodila dva krát a vždy odtiekla plodová voda v noci dva týždne prrd pôrodom a bolesti až po vyvolávačkách.To poznáš neboj sa.Kluuud

cukroska
4. apr 2025

@svetlonos Booze to ja keď počujem neverím..šťastná to žena. Mne to pri pri prvom všetci vraveli (hlavne mama).Vraj nebojsa to s teba len tak "vyčľupne"🤣 A prvý telefonátvs mamou bil v znení "nikdy viaaac nerodím"bola to moja smrť...ale najkrásnejšie vzkriesenie 😍
Ja ešte večer som behala po schodoch vyrehotaná,aby sa spustili kontrakcie a spustil pôrod.

kate12
5. apr 2025

To sú "poslíčky" takže pomaly sa to blíži 😊 Ale môže to byť pár dní ešte do pôrodu kľudne aj týždeň 😊