Ako zvládnuť strach z blížiaceho sa pôrodu?
Čoskoro ma čaká pôrod. A mám z neho veľký strach. Vlastne odkedy som sá o tom dozvedela som verila tomu, že budem mať cisársky. Ale v žiadnej nemocnici mi ho nechcú urobiť. Som v stave že sa chcem kvôli tomu strachu radšej zabiť ako rodiť
Tak takého partnera, by som prosím pekne, do zadku kopala.
@really8 som slabo priebojna, neviem komunikovať, so všetkým čo ľudia navrhnú radšej súhlasím...
@danyelia prvé dieťa prišlo neplánovane, vlastne aj to druhé. Pri prvom som neriešila strach, keďže som nevedela do čoho idem a chcela som rodiť prirodzene, v žiadnom prípade som nechcela cisársky. Pôrod bol hrozný, ťažký a preto mám z neho traumu. Čo som mala robiť keď som druhýkrát nečakane otehotnela? Len kvôli strachu z pôrodu si nemyslím že patrím na psychiatriu. Určite nie som jediná na svete ktorá má z toho strach
Ako nehnevaj sa na mňa ale teraz je už neskoro na strach , prečo si to nezačala riešiť skôr ? Ja idem do Šace na sekciu , nemajú s tým najmenší problém dokonca sam prednosta mi povedal že veľakrát sa pýtajú žien či sa cítia na prirodzený porod alebo nie .
Ja som mala prvý porod prirodzený veľmi tazky kde mi išlo o život aj môjmu synovi boli to fakt sekundy a povedala som si že viac takto rodit nechcem , a vôbec to nieje o tom , že som nejaká cukrová bábika čo sa všetkého boji . Žena ktorá to nezazila nepochopí
Ale ako píšem vyššie mala si to riešiť od zaciatku tehotenstva a uberať sa tým smerom
Je mi velmi smutno ako niektore zlahcujete nieci strach. Ak je to naozaj az takyto ze myslis na smrt, urcite vyhladaj odbornu pomoc nie je to hanba! Cim skor tym lepsie
A vam ostatnym ktore nikdy nezazili silnu uzkost ci daky panicky strach z niecoho zelam, aby ste to nikdy nezazili a nemuseli citat odveci komentare ako ste z cukru a mate sa vzochopit, to je to posledne co clovek potrebuje pocut.
Už ti nič iné nezostáva.len to prežiť.
Ja som prvý pôrod mala hrozný, nikdy viac som nechcela rodiť.
Potom som otehotnela, že však telo si pamätá, zvládnem,už budem vedieť.
U mňa väčší strach, lebo som vedela do čoho idem.
A hádaj čo?druhý pôrod na hovno, hrozný.
aj také príbehy su.
Hrozne zážitky moje pôrody.nikdy viac.
Už ale nevycuvaš.už to len musíš dať.
Napíš po pôrode ,ako si to dala
Autorka, ved si v poslednej teme pisala, ze je to vyriesene, mas vybaveny cisarsky...to si nas oklamala? A neist rodit do sace kvoli partnerovej ex, kde mozes mat svoj vysnivany cisarsky, je tiez poriadna hlupost...
Naposledy si pisala na konci dlhej predlhej diskusie, ze si si vybavila cisarsky v Spisskej Novej Vsi. Co sa zmenilo?
No nevm teda ale ak si mala prvy porod tak priserny ze mas az stavy na zabitie z druheho, preco si ostala tehotna
autorka zdá sa, je veľmi submisívna, snaží sa každému vyhovieť a nikto nikdy nepočúva jej potreby. Táto žena, potrebuje nakopnúť a hneď po pôrode ako prvého svojho patrnera a nakopnúť svoj život a trocha za seba bojovať. Ona pritakáva celý život. Chce byť za dobre s každým, taká spokojná osoba navonok a vnútri to vrie od strachu, nepochopenia atď. Tu nie je miesto na posudzovanie prečo ostala tehotná, aj mňa napadol potrat ako naj riešenie. Lenže už je neskoro na tieto otázky. Už len na ňu musíme myslieť, držať jej prsty aj na nohách a dostať jej do hlavy myšlienku, že psychiater a fóbie sú realita, s ktorou psychiater pomôže. Nie je to stigma. Človek, ktorý navštívi psychiatria nie je magor. Je to človek, ktorý ma problém a adekvátne ho rieši s odborníkom na to určeným. No more stigma. Ženy buďme podporujúce, tokofóbia je reálna. Skúste trocha empatie, nie je to fráza, skúste sa naozaj vcítiť.
Tak to ma mrzí, ale to že prvý pôrod bol ťažký, vôbec neznamená, že taký musí byť aj druhý. Ty sa vlastne zbytočne bojíš dopredu niečoho, čo ani vôbec nastať nemusí. Čo ak ten druhý pôrod bude rýchly a jednoduchý? A Ty sa trápiš zbytočne. S bežným strachom sa pracovať dá, vo vlastnej hlave. Ak máš myšlienky na smrť (ak si to s tým zabitím myslela vážne, nie len obrazne) tak je na mieste pomoc odborníka na psychiku, to ale nebolo myslené ako urážka. V prvom rade si nájdi dobrého pôrodníka, ktorému budeš dôverovať a skús ten strach prekonať, držím Ti palce...
@sisa_s
@eleanor2510 kvôli tomu že som chcela ísť do Šace alebo Spišskej sme mali s partnerom veľkú hádku, že som radšej ustúpila a rozhodla sa rodiť tam kde prvýkrát
@firma2211 chcela som ísť ku psychiatričke, chcela som odporúčanie aby mi dala na to, že mám strach z pôrodu,aj som to povedala partnerovi a na to mi povedal, že budem mať doživotne v lekárskom zázname že som chorá na hlavu a navštevujem psychiatra. Tak som radšej nešla. V septembri som začala riešiť cisársky v Spišskej alebo v Šaci, ani v jednej nemajú problém ho urobiť, no ale kvôli tomu sme sa veľmi pohádali a má prehovoril na nemocnicu kde som bola prvýkrát. A že určite mám rodiť prirodzene, že je to to najlepšie pre dieťa
@beata_k ja som proste taká, radšej ustúpim len aby dobre bolo a nikto sa na mňa nehneval
@beata_k viem že by som s tým mala niečo robiť a neustupovat každému
Ako prepac, ale naco ti je taky partner? V predoslej diskusii si ho strasne obhajovala, ale takehoto cloveka vo svojom zivote a vo svojom rozpoložení fakt nepotrebujes. Proste si mas trvat na svojom a neustupit v takych zasadnych veciach, si matka, preboha, ked sa nevies postavit za seba, postav sa za svoje deti!!!
@kiki68 tie bloky si v hlave vytvárajú same ženy, aj čítaním rôznych for a blogov. Každý porod je iný, každý jeden, nedá sa porovnávať ani zovseobecnovat. A "vydupavat" si CR lebo ty chceš, je proste nezmysel.
A tým, že si v hlave budeš sama vytvárať bloky, tým si situáciu ani trosku nezlepsis. Porod CR je vážna operácia, je to veľká operácia brucha, nie je o tom , vsak mi rozrezte brucho a decko mi vyberte. 🤦♀️
Strach je uplne prirodzený, porod je náročná "procedura", nie je to nič príjemné, ano, a aj boli. Co vsak môžem pre zmenu urobit (okrem naháňania psychiatra kvôli vymyslenemu potvrdeniu) je ísť na predporodny kurz, nájsť a zazmluvnit si lekara ci PA (ale jasne, naco budem vyhadzovať zbytocne peniaze, vsak "niekto" ma odrodi) a pripravovať sa na porod. A nakoniec necitat doslova bludy, co tu niektoré vypisujú.
Mýty, aký je CR super, pohodovy, je niečo podobné ako "kojace sekty" z Mamily a potom tu človek číta nezmysly typu nie som žena, lebo nekojim 🤦♀️
@lienka.7 toto niekomu s fobiou pomoze? Tazko. Toto ma dobre pobavilo. Ako mi pomoze predporodny kurz, ked mam uz zatixovany nejaky neprirodzeny strach. Nepomoze to velmi. A je to presne tak, ze rozrezu brucho a vyberu dieta a idealne to brucho zasiju. Ako nic viac, ked to niekto tak velmi chce, nech to ma. Ked niekoho napr tak strasne desi poskodenie vaginy. Nie je to lahsia cesta porodu, ale nez ma ta zena potom cely zivot prenasat nieco na to dieta, tak radsej nech jej rozrezu brucho a basta. Totiz casto z takej many byva uplne desivy typ rodica, co chce ochranit svoje dieta, lebo nechce prejst teoreticky dalsim porodom, alebo naopak to dieta doslova tyra ako svoj projekt. Ja som toto zial videla a vela tych matiek priznalo, ze ich iracionalne spravanie je dosledkom tohto strachu. Ludia robia so strachu strasne veci, nakolko clovek si vie z nejakeho patologickeho strachu dokonca aj sam amputovat koncatinu bez narkozy. Zjavne nas mozog vie byt nepriatel.
Akoze to si nechas chlapom skakat po hlave? On to decko rodit nebude. Maximalne tam bude stat a pozerat ako sova. Nic menej, nic viac. Ten chlap tam moze hocico kecat, stlacat ruku, ale nebude mat bolesti. Rob podla seba. Ked teda chces rodit prirodzene, tak to skus. Ale rob to kvoli sebe a nie chlapovi.
ale netrep, ze sa chces zabiť..... keby si sa tak strašne bála, tak by si netehotnila alebo sla na potrat. Ty si sa rozhodla inak tak znasaj nasledky. Si tehotna uz dlho tak snáď si si zvykla na tento stav. Normálne porodis a hotovo. Ja nechápem zeny co idu do tehotenstva a potom hystercia.
Prepac ale-trapis sa hlavne preto lebo ustupujes druhym.
Az nechapem. Ja som tiez taka bola. Kym sa mi narodilo prve dieta. Este aj pri prvom porode som mala hlavu-ze robte co chcete ja budem “ticho”. Ale ako sa maly narodil to pominulo. Nie proste. Stojim si za svojim.
Prvy som mala tiez narocny. Dlhy. Komplikovany. Cca pol roka som sa len trapila a citila totalne neschopna. Bola akutna sekcia. To som ti uz asi aj pisala. Bala som sa sekcie tak velmi ze moja hlava a moje telo absolutne nespolupracovalona porod.
Dalsie tri porody uplne brutal. Krasne nadherne uzasne. Prirodzene 🙂
Proste uplne som sa v hlave inac nastavila. Psychika robi vela.
Prajem ti hlavne pohodu. Klud. A malo by ti to dopriat aj okolie.
@kiki68 je treba rozlišovať medzi normalnym strachom a teda fobiou, prepáč. Pokial mam teda taku strašnú fobiu, tak potom asi neotehotniem. Ci? Plus mam asi o tom v karte aj záznam, fobiu "nedostanem" len tak mesiac, dva, tri ci koľko pred pôrodom. Je to len vymyslanie ci stresovanie pred pôrodom.
Táto pani podľa jej prispevkov nema žiadne fóbie, ona skôr nema svoj názor, resp. si ho nevie povedať a zastať.