Ako zvládnuť strach z blížiaceho sa pôrodu?
Čoskoro ma čaká pôrod. A mám z neho veľký strach. Vlastne odkedy som sá o tom dozvedela som verila tomu, že budem mať cisársky. Ale v žiadnej nemocnici mi ho nechcú urobiť. Som v stave že sa chcem kvôli tomu strachu radšej zabiť ako rodiť
@eleanor2510 ako s partnerom ja problém nemám, on je starostlivý, stará sa teraz o mňa aj o staršie dieťa. Čo sa týka toho je všetko v poriadku. My sa máme radi. Len je veľmi tvrdohlavý a vôbec nesúhlasil ani s jednou ani s druhou Nemocnicou.
@barborachors otehotnela som neplánovane aj keď sme sa chránili. Kvôli tomu som mala nechať zabiť zdravé dieťa?
@kiki68 čo sa týka toho pôrodu o tom sa už baviť nechce. On rozhodol že pôjdem normálne rodiť a do tej nemocnice kde som bola prvýkrát a tým to je už pre neho táto téma uzatvorena. Aj včera sme mali veľkú hádku keď som zase navrhla že chcem ísť do sace. So Šacou ani Spisskou v žiadnom pripade nesuhlasi. A som na neho odkázaná aj čo sa dopravy týka. On po nás nepríde do Spišskej. Takže vážne by mi ostávalo ísť taxíkom alebo vlakom, sama s novorodencom a kufrom.
No si si spravila deti s kus ...
Nejdem sa ani vyjadrovat
Niesi pre neho nic a ani tvoje potreby 🥲
@maryetta nebojím sa preto že ustupujem iným. Po náročnom prvom pôrode som si povedala že moje dieťa bude jedináčik. Alebo keď už sa náhodou pritrafí, vybavím si cisársky za každú cenu. Aj som ho mohla mať nebyť môjho tvrdohlavého chlapa pre ktorého je cisársky obrovské zlo. A pritom dobre vedel aké problémy som mala po prvom pôrode. On vlastne rozhodol v takej dôležitej veci za mňa
@lienka.7 tak ešte raz, otehotnela som aj napriek ochrane. Čo som mala robiť? Ísť na potrat a zabiť zdravé dieťa len kvôli strachu z pôrodu? Alebo sa rozísť s otcom deti kvôli jeho tvrdohlavej povahe a že rozhodol za mňa že pôjdem rodiť prirodzene do nemocnice kde prvýkrát a že nesúhlasí s cisárskym? A si predstav že tokofobia existuje a ja ju mám, je to normálny strach z pôrodu. A áno, mám ju od začiatku tehotenstva a od začiatku riešim ako by som si mohla vybaviť sekciu. A áno,mohla som ju mať, ale kvôli nemu ju nebudem maty
Vsak si myslim ze lekar sam uzna cisarsky keby to priliehalo situacii aj keby nie dopredu. Clovek od bolesti moze upadnut do soku a nevnima ale tak asi to az take nie je zeby ta drali z koze. Tie tazke momenty aj tak posunu porod a mas nieco za sebou
@autorka tvoj problém nie je, že si otehotnela, ale s kým si otehotnela...
Si po sebe ešte raz precitaj, co si napísala..."On vlastne rozhodol v takej dôležitej veci za mňa"... "On rozhodol že pôjdem normálne rodiť a do tej nemocnice kde som bola prvýkrát a tým to je už pre neho táto téma uzatvorena"....
Ešte stále ti to nedochádza???
@autorka prepac, ale mne staci veta "on rozhodol" ako a kam pojdes rodit. Takto sa milujuci a starostlivy partner nespráva. Ty si tyrana zena, len to nechces vidiet, lebo aj psychicke tyranie je tyranie. Ale tebe niet rady ani pomoci. Tak trp, len sem uz prosim ta prestan vypisovat, ked nechces pocut pravdu. Iba ty sama môžeš niečo urobit so svojim zivotom, ked si sprosta, tak trp a nechaj sa vydierat od pripeceneho partnera, ktory je "starostlivy".
On rozhodol?!
Ani nahodou. Ja som rozhodola. A isla som pri druhom porode 100km. A pri stvrtom porode ma viezol 300km do porodnice tam kde ja som chcela.
Takze viac menej ano. Trpis lebo si ustupila muzovi ktory rozhodol za teba. A tvoja psychika je v prdeli.
Prajem ti pohodovy porod. Ale keby sa to zvrtlo na psychiku akoze co? Bude robit “cirkus”? Lebo sekcia?
Sama mam 4 porody. Aj sekciu. Aj prirodzeny. Aj komplikovany kde sa rozhodlo v poslednej minute tak ver ze strach z porodu bol tiez obrovsky.
Akoze sorry, ale to je naozaj cisty idiot, on rozhodne za Teba, ze pre neho je nieco zlo. Akoze uz zacinam chapat preco v tej porodnici, kde som rodila sa chovali k muzom ako k handram. Tam to dali kazdemu chlapovi vyzrat. Podla mna vedia preco. Presne ked vidia tieto typy. Sorry, ale muz nie je porodnik, neporodi ani plysaka, nevie ake je to po porode. Ja sa len divim, ze preco s nim vobec chces zostat. Ja by som isla s tym dietatom totiz z porodnice sama a opacnym smerom. Toto nie je partner za mna. Ako Ty s nim mas deti, tak budes rodit ako on chce. Mne je Ta normalne luto. Uplne vazne, ked si predstavim, ze co prezivas
@kiki68 presne lepšie by som to asi nenapisala , ona si asi neuvedomuje akého chlapa ma .
Ja som v 7 mesiaci tehotenstva od začiatku sme spolu s mužom riešili kam rodit aby to bolo pre mňa najvhodnejšie . Vybrali sme nemocnicu ktorá je 150km od miesta bydliska , muž pracuje v Nemecku všetko si prispôsobuje tak aby so mnou mohol chodiť na kontroly a voziť ma ja si neviem predstaviť že by mi niečo zakazoval prikazoval ohľadom pôrodu . Je to tak hnusne sebectvo toho chlapa že mne sa zastavuje rozum fakt . Ja by som si to od neho nedala 🙈aj mne je to ľúto a vôbec nechápem že niečo také sa ešte deje
Ženy, ale ona s tým truľom dobrovoľne žije. Dobrovoľne mali styk. A autorka musela rátať s tým, že môže ostať tehotná. Už teraz musí len porodiť a potom odporúčam, psychológa. @autorka aby si si začala vážiť samu seba, aby si sa sama rozhodla čo chceš. Neexistuje, že on rozhodne o tom, kam pôjdeš rodiť. Keď ho neposlúchneš tak čo? Čaká ťa trest? Alebo? Postaví sa na hlavu? Bude trucovať? Nepríde za tebou? Lebo ak na všetky tieto otázky odpovieš áno, znamená to, že nemáš doma chlapa ale padavku.
@dota6 k psychologovi ona nepojde, ona nebude s cudzim clovekom rozoberat svoje problemy, psychologom ani psychiatrom ona neveri. Toto je totiz minimálne jej piata diskusia, takze uz vieme. Najnovsie k tomu psychologovi nepojde uz len preto, ze chlap zakazal, nebude mat predsa papier, ze je na hlavu!
@beata_k v prvom rade sa musi ona zastat sama seba. Pomoc od druhych mozes prijat len vtedy, ked chces, ona nechce
@eleanor2510 hlavne, že dá na svojho muža :D lebo po jeho radách a odporúčaniach je priamo nebesky šťastná. Keby len trocha vedela aká sloboda a radosť ju čaká, dávno sedí niekde na terapii.
@beata_k ano, to beriem, ze ju treba nakopnut, asi nikoho takeho v okoli nema, preto napísala na konika. Tu jej 30 aj viac zien napísalo, ze správanie jej chlapa nie je v poriadku, ale ona stale opakuje svoje, zastava sa ho, aky je starostlivy a vsetko. Cize 30 zien na koniku je podla nej mimo? Ako sa jej daju otvorit oci, ked nechce pocuvat? Chce radu, ale ked sa jej nepaci, tak nic neurobi?
@eleanor2510 ona tu pise uz po 150ty raz. Dokonca chcela ist z vychodu rodit do cz a vracat sa taxikom po sekcii. Dostala tolko rad ze knihu by mohla vydat. Ani jednu nepocuvla ani jedna nevyhovuje
Cize kazdy dalsi koment uplne zbytocny
Prepáč , ale rodit ideš ty ,alebo tvoj muz ? To je snáď toto na tebe ..ry si mas vybrať podľa toho kde sa budeš cítiť dobre ,podls toho ako tto ty citis a nie,ako ti to muz rozkaze
Toto není ani starostlivý ani žiadny iný normálny chlap ,prepáč...co ti ma byt oporou ,tak ta viac depta ....a tuším to vieš,toto není nech je pokoj v rodine ustupim ....
Co sa tyka porodu . Zvládneš to . Druhý môže byt krásny rýchly...hlavne sa ho neboj ..skus si pustiť nejaké meditácie, skus naparku na zmakcenie pôrodných ciest atď...držím ti palce

@lienka.7 neviem, vela zien otehotnie z tuzby po dietati. Ako niektore mozno zistia naozaj rastom brucha, ze je zle. Vies, niekomu to nepride pekne, ale skor ako scenky z votrelca. Ja tie zeny nesudim v tomto smere. Mne samej by stacil maly tuk psychicky a neviem ako by som reagovala.