Aký dôvod ste mali na sekciu?
Prve tehotenstvo som mala sekciou a druhe by som sa tomu rada vyhnut - koli comu vsetkemu doktor odporuca sekciu?
Ahoj, pri prvom sa dcerka "zasekla" tak som isla akutne na sekciu a pri druhej dcerke som sa velmi bala, aby sa to nezopakovalo tak mi moj lekar "odporucal" aby som v nemocnici vravela ze ma boli jazva a z toho dovodu som isla aj na druhu sekciu.
Akutna sekcia
Oba porody nespravna poloha babetka otocenie koncom panvovym
Prvy porod spontanne, druhy porod akutno-planovana sekcia z dovodu vcestnej placenty, ktora sa mi odlucila.
Prve akutna sekcia v 31 tt druhe po 12 tyzdnoch udrziavania v nemocnici planovana sekcia a nakoniec z toho o den skor autna sekcia v 37 tt rozdiel medzi nimi skoro 10 rokov..od zaciatku druheho tehu mi povedal dr ze to pojde iba sekcoiu ..ze rodit prirodzene ma nenecha.. to este ani netusil ake komplikovane to tehu bude..
dôvodom bola obava, že by si malý mohol zlomiť nožičku pri prirodzenom pôrode, mal ju tak nešťastne uloženú a na sone im vyšlo, že bude aj dosť veľký, tak nechceli riskovať a spravili dobre - nožička bola naozaj vykrivená a "vyrovnala" sa sama cca do mesiaca, našťastie sa to zaobišlo bez zlomeniny
prva sekcia kvoli tomu ze dcerka bola KP, pri druhom ma nechali rodit prirodzene no po 12hod. to skoncilo sc. Nastastie
Moja sekcia bola pre nepravidelné ozvy plodu po 2 hodinách kontrakcíi a snahy porodiť prirodzene, takže som nemala možnosť myslieť na to čo je lepšie...dcérka prežila bez akýchkoľvek následkov lebo hneď ako ozvy utíchali som bola na stole do 10 minút spinálom keďže lekárka vyhodnotila sekciu ako akútnu.
zla poloha - koniec panvový, avsak chceli ma nechat odrodit prirodzene, až na moju žiadosť urobili sekciu
Ja som rodila sekciou kvoli vysokemu krvnemu tlaku.
@paviell toto iste som mala aj ja .
Sekcia-moje zdravotné dôvody.
mala bola tiez KP a aj sa mi zle hojila rana snad po 6 mesiacoch ma bolela teraz som po 1.5 roku znova tehotna a citala som ze po sekcii sa potom v dalsom tehu sleduje zena viac aj koli tej jazve no snad to bude ok
Dievčatá, môže lekár považovať za indikáciu k cisárskemu rezu aj skolióza a cysta (edometrická) na vaječníku? Neviem sa zbaviť pocitu, že skolióza by mi mohla dať riadne zabrať...
@majca1581 tento druh co mam ja, nemizne 😯 jedine chirurgicky 😢 takze dakujem, bude lepsie, ked sa zacnrm psychicky pripravovat na rozrezane brusko 😯 a tiez mam termin v aprili 😀 prajem krasny zvysok tehu 😙
@elly111 a mala si riadnu endomericku cystu? Este sme to s doktorom netozoberali, ale myslim, ze koli tomuto pojdem pod noz, lebo naco by robil potom sj tak laparoskopiu 😉 a rodila si normalne? K ortopedovi pojdem o mesiac, som zvdava, co povie
dakujem za odpoved !!! 😉
ach baby.. ja ked toto tu citam... az si prajem, aj neprajem mat nejaky dovod na sekciu... dcerku som porodila prirodzene,. ale porod bol aj je doteraz pre mna nocnou morou... po 30tich hodinach- som bola na 9 prstov otvorena. Dcerka sa mi zasekla, bola na moju panvu privelka, navyse- netusila som, ze moja zlomena kostrc moze robit neplechu. ani ma nenapadlo povedat dr. ze som soi pred par rokmi zlomila kostrc dovnutra... nikomu neprajem tu bolest. Epidural som si vymodlila, ale na lamanie kosti nezabera- potvrdene... nakoneic mi ju dve sestry doslova vytlacili z brucha, vyletela rychlostou blesku- to vysplechnutie si pamatam dodnes... potrhala som saku konecniku, dr. mi ani nechcela povedat, kolko stehov mam- ale sila ma asi hodinu, aj to nadavala. Dva mesiace som doslova nesedela. Vobec. k tomu hemeroidy... proste hroza a des.... Strasne sa bojim druheho porodu, napriek tomu druhe dietatko chceme. Aj som otehotnela, ale uz od prveho pozitovneho tehu testu som sa rozklepala, a myslim si, ze moje telo takto baby strachom vypudilo... neviem, ako sa toho zbavit...
Inak som za prirodzeny porod, pokial zena nema komplikacie.... musi byt uzasny...
@figurka1985 tak po takom zazitku co si pisala by som nikdy uz normalne rodit nesla..... a to som za prirodzeny porod.. ja mam jedneho normalne, jedneho cisarom prave preto, ze hrozilo cosi podobne ako tebe. mala som zjazvenie na krcku, uplne tuhe a vobec nepovolovalo. viaceri lekari mi povedali, ze by to bol komplikovany porod a hrozi zaseknutie babatka a budu musiet krcok strihat a mozno brat aj maternicu atd. takze som sla cisarom a bol pokoj..
..Ja som mala prvy porod "prirodzeny" no bol tam zasah kliestami pre nepostupujuci porod=vysledok dieta s DMO, epilepsia, ochrnuta prava strana. ... druhy porod po 7 rokoch... myslela som ze dam prirodzene...aj keby som mozno fyzicky mohla...psychicky "vdaka" uzasnemu pristupu pri prvom urcite nie... no zbytocne som sa rozhodovala... v nemocke kde som sla rodit mi oznamili ze ked je prve dieta poskodene porodom dalsi porod vedu automaticky sekciou... A ja som bola aj rada.... pre mna bola sekcia po mojej prvej skusenosti ako prechadzka ruzovou zahradou (maleho no hned po zasiti aj prilozili -takze aj kojenie super...)
No keby nemalo prve dieta nasledky tak by som sa dala n.a. prirodzeny urcite.. (aj ked uz s velkym respektom..)
@figurka1985 Máš pravdu-prirodzený pôrod ak nemáš komplikácie je super, ja som pri druhom stále verila, že to pôjde prirodzene - dcérka bola KP alebo priečne, stále som si hovorila ešte sa otočí, prípadne po odtečení plodovej vody (ako sa to stalo kamarátke), prípadne porodím aj KP...Ale lekár pred pôrodom zistil, prečo sa vlastne neotočila-prepadnutý pupočník-čiže akútna sekcia.....Ale hlavne že všetko dobre dopadlo. Ale za mňa-100x radšej normálny prirodzený pôrod ako sekcia...
@vierkau och.. to je mi strasne luto.. ked si predstavim, ze klieste uz mali v ruke aj pri mojom porode, az ma pot oblieva. ☹ strasne ma to mrzi...
Ja sa liecim na vysoký tlak a momentálne som v 13tt. A môj gyn. povedal že asik pôjdem cisársky a ked som bola na 3d tak mi zase povedali že vysoký tlak nieje dôvod na cisársky ak sa ho darí liekmi udržiavať v norme. Prvý som mala spontánne, ten išiel super. Ale je pravda že veľmi sa bojim cisárskeho lebo mala som komplikácie so žlčník om ale zase na druhej strane teraz sa bojim aj O bábo aj O seba. Kvôli tomu že koľko veci bolo V telKe že počas pôrodu je praskla cievka v mozgu a pod. Vecí. :(. Som na vaskach čo A ako. Aj to sa bojim že čím vyššie štádium tým môže byť viac komplikácií. :(

Prvá sekcia - preeklampsia a nepripravené pôrodné cesty, druhá sekcia - vysokorizikova gravidita - stav po sekcii a hroziaca ruptura maternice kvôli veľmi tenkému dolnému segmentu, stav po amniocenteze, hydronefroza oboch obliciek, stav po liečbe urosepsy, hyperkoagulacny stav, stredné tazka normochromna anemia. .