Aký je pocit postaviť sa po cisárskom reze?
Čaká ma cisársky rez. Na veľa miestach čítam, že práve prvé vstávanie je tá najťažšia časť. Ja mám, žiaľ, dosť nízky prah bolesti, ale nejako to budem musieť zvládnuť...
Keďže mi zostáva už len pár dní, premýšľam už asi nad všetkým. Posledný mesiac je pre mňa často dosť bolestivé už aj vstávanie z postele alebo otáčanie sa, hlavne keď sa mi chce aj cikať. Nie je to síce taká bolesť, že by som sa z nej išla zblázniť, ale občas zo mňa nejaké to „au“ vyjde. 😀
Preto by som sa chcela opýtať hlavne tých, ktoré to mali podobne a už počas tehotenstva bolo pre ne vstávanie ťažké a bolestivé: koľkokrát horšie je približne prvé vstávanie po cisárskom reze v porovnaní s týmto? 😅
Bolo to nepríjemne. Ale horšie bolo, keď som si chcela odkašlať alebo keď sa mi chcelo kychnuť.🙂 Zvladneš to, pomôžu ti vstať a potom sa už dostaneš do toho ako sa pomaly postaviť aj sama. Držím palce a nech všetko dopadne pre teba a dieťatko na výbornú.🙂
Tak ti poviem. Vsetko stoji a pada na tvojom psychickom nastaveni. Ak do toho pojdes s tym, ze uz teraz vies, ze budes len aukat a ochkat, tak to budes mat tazke. Ak to toho pojdes s tym, ze OK jeden den v mojom zivote bude trochu blby, tak to pojde vyrazne lepsie.
Dam ti radu. Mam za sebou 2 sekcie. Nepouzivaj trojuholnik nad postelou. Vzdy vstavaj bokom cez laket. Nohy dole z poste a dvihnut sa cez laket.
Najdolezitejsia rada. Musis veeela chodit. Akokolvek sa ti to zda cudne. Na sekciu ti pomoze iba ju rozchodit. Drzim prst.
@beata_k úplne súhlasím...presne psychické nastavenie je najdôležitejšie...mám za sebou 2 sekcie a teda tá prvá bola fakt, že pre mňa hrozná lebo som to brala ako nejaké zlyhanie, vôbec som nečakala, že skončím s akútnou sekciou a naozaj som bola z toho hotová... pri druhom som si povedala, že čo má byť bude a aj ak to bude ďalšia sekcia tak sa svet nezrúti a s týmto úplne iným nastavením som išla do nemocnice a teda bola to znovu akútna sekcia, ale úplne v pohode.... sama som sa prvý krát postavila, až sa sestrička čudovala a naozaj do pár dní som bola fit....aj muž mi povedal, že ako je to možné, že to tak dobre zvládam lebo po prvom som bola ako zombík 😁...takže moja rada je POZITÍVNE MYSLENIE, aj keď viem, že pri prvom je to ťažké, keď nevieš čo ťa čaká....držím prsty 😉
Ďakujem všetkým za úprimné odpovede aj za povzbudivé slová!
Už len dva dni. Držte mi palce 🥹❤️

Ahoj, neboj, nadopujú ťa liekmi, vkuse nam vymienali infuzie. Najhorsie na postaveni bolo tocenie a divny tlak v hlave. Inak to nebolo nic hrozne co sa bolesti týka. Ale teda ja som dopredu na to vobec nemyslela ze to bude boliet a pod. Po porode som sa snazila fakt vela chodit aby som to rozchodila a islo to. Hlavne sa netreba opustit ze to boli a hotovo. Chodit chodit aj cez bolest a kazdou hodinou bude lepsie 😊