Aký je postup v nemocnici po odtečení plodovej vody?
Je tu kopec tem o plodovej vode, ale mna by zaujimalo, aky je postup, ked pridem do porodnice s tym, ze mi odteka, pripadne odtiekla voda, v termine. Zatial bez kontrakcii. Dava sa vyvolavacka? Caka sa? Alebo este nieco ine? Dakujem za reakcie 🙂
mne odtiekla voda ešte v 35.tt. Našťastie sa pomaly dotvárala a odtekala. Otvorená som bola len na 1prst. Bola som v nemocnici pod dohľadom. Ešte 4 dni sme čakali, ale keď kontrakcie neprichádzali, dostala som na 5.deň čípok na otváranie... No a nemyslím si, že by bol pôrod nejaký "suchý" a horší 🙂 a to som bola bez vody 4 dni 😉. - rodila som v ČR.
Takže ak je po odtečení pv všetko v poriadku (maminka aj mimi), tak by sa malo čakať na nástup kontrakcií tak dlho ako sa dá. Počula som od spolubývajúcej, že jej sestra bola s odtečenou pv ešte mesiac v nemocnici... (ak odtečie príliš skoro,a mimi má dobré ozvy a prietoky čaká sa nech ešte priberie a dozreje.Voda sa dotvára, takže úplne nasuch tam nie je 😉 ). No u nás v SR sa o prirodzenom priebehu pôrodu asi ani nedá hovoriť... ☹ väčšinou napichajú vyvolávačky hned na príjme aj ked netreba a žena má kontrakcie. 😠
No tak mne odtiekla voda v piatok ráno o 5:30, o 7:00 som už bola na príjme...kým mi vypisovali papiere, zo mňa šlo hektolitre vody a to celý boží deň...čakalo sa celý deň, celú noc, no keďže kontrkacie neprichádzali, tak asi o 9:00 v sobotu mi dalí čípok na vyvolanie...začala som sa síce otvárať, ale kontrakcie žiadne...tak mi spravili klystír, šla som do sprchy a napichli mi katéter na epidurálku...medzitým mi dali ešte antibiotiká do žily...veľmi pomaličky sa to začalo rozbiehať asi okolo 12:00, lenže po každej dávke epidurálky sa to spoplo až tak, že mi museli dať druhý čípok a ešte aj oxytocín...tiež som celý čas ležala napojená na ctg vo vzdychárni...až kdesi čosi o 16:25 sa malá narodila...
@zitaje Mne odtiekla voda pri 1 .a 3. pôrode. Pri oboch mi dali vyvolávačku. Pri 1. pôrode mi nezabrala, tak sa čakalo, kedy prídu kontrakcie. Ak by neprišli do 24 hodín, museli by vyvolať pôrod. Ale prišli po 23 hodinách a dostala som antibiotika kôli infekcii, aby sa bábo pri pôrode cez pôrodné cesty nenakazilo infekciou.
Pri 3. pôrode mi zabrala vyvolávačka a malý sa narodil 6 hodín po odtečení vody. Vtedy nemusia byť antibiotiká, keď sa pôrod rozbehne.
na prijme najprv naliala nejaku latku na vlozku, aby zistila, ze ci to je plodova voda, potom ma napojili na monitor, vysetrili, spravili ultrazvuk a supli na izbu na rizikove, kedze ziadne kontrakcie som nemala a tam som kukala do blba 🙂 Asi po 6tich hodinach ma znova dali na monitor, vysetrili, vtedy som uz nastastie kontrakcie zacinala citit,... 2x by som urcite ostala doma do nastupu kontrakcii, lebo ziadnu moznu infekciu nikto (okrem mna) neriesil a urcite mam doma 100x cistejsie ako na nemocnicnom WC alebo sprche :-/
Ja osobne by som rozhodne nečakala doma na kontrakcie...nikdy nevieš, čo sa môže stať o pár minút, nieto ešte hodín...tam nejde len o infekciu...dieťa sa môže začať dusiť napr. ...radšej by som pobudla o pár hodín dlhšie v tej nemocnici, kde som pod dohľadom, ako doma...
@zitaje mne odtiekla polodova voda doma, len tak bez kontrakcii o cca. 22-tej hodine, o jedenastej som mala prijem v porodnici, na pasoch skoro ziadne kontrakcie, lekarka si myslela, ze budem rodit az nadranom, pri prvom dietati som mala o dost vacsie bolesti a tu vlastne nic, ziadne tvrdnutie brucha, iba som citila take ,,tlaky", ze uz potrebujem tlacit, tak som zavolala sestricku, ta nechapala, lebo na monitore svietili malinke cisla, aj to nie uplne pravidelne, malinka sa narodila 00:40, to znamena 1 h. a 40 min. po prichode do nemocnice 🙂 ale podla vsetkeho by teda cakali aj do rana 😀 takze ak si prave v tejto situacii, necakala by som, aj ja som najskor ostala uplne v soku, ked som cakala v podstate to, co pri prvom,ale aj tak som sa snazila rychlo dobalit a ist do nemocnice.
Mne nemuseli ani skusat ci je to plodova voda, mala som jej viac aj na sone, takze tiekla doma, tiekla tam a este aj pocas porodu 🙂 neboj, zvladnes to, ale hlavne uz tam chod
@syrik no tak to by neboli zistili ani oni, kedze som len tak lezala na izbe, na prijme som bola o 5tej a dosli ma skontrolovat az na obed
sa som tiez takto prisla do porodnice.a cakali kontrolovali ma , potom mi davali kvapky na vyvolanie , ale nic nepomohlo aj tak sme isli na cisarak ale az po 28hodinach a to som uz aj mala kontrakcie ale neotvarala som sa.
@zitaje mne voda odtiekla o pol noci, o1nej sme prisli do porodnice tam ma dali na monitor, a potom bolo treba cakat kedy dsa to same rozbehne... az po 13 hodinach t.j. o 13tej na obed druheho dna mi dali vyvolavacku to som dostala kontrakcie a porodila som az o 17:15... takze som si toho odtrpelo kedze celu noc nespala a cakala ze co bude a stale nic a potom som nevladala rodit a kontrakcie prezivat od unavy... ale urcite ked odtecie voda musis ist do porodnice aby ta mali aj s dietatkom pod kontrolou... drzim palce...lespsie je urcite dostat hned kontrakcie a potom voda
@zitaje AHoj, mne odtiekla voda ráno o 7mej. prišli sme do nemocnice cca 8hod. Popozerali ma aj malú. Neotvárala som sa. Kontrakcie mi nastúpili okolo 14tej.. každých 7 min. Postupne sa to stupňovalo. Dr. mi vravel, že nemôže nič robiť a treba čakať kým sa to spustí samé a začnem sa otvárať. Ak sa neotvorím (už nepamäatám presne ale tuším do 24hod musíš porodiť) tak idem na vyvolávačku prpadne sekciu. Ale že musia najskôr prirodzene skúšať. Rodila som 27 hodín a to skontrakciami 3 min. bohužial som sa ani neotvorila. Nič sa nezmenilo ani o mm ☹ Napichli ma.. ale z vyvolávačky som sa len pozvracala tak šup na sekciu. Bolo to pre mňa vykúpenie, keďže som bola hladná a unavná a bola mi veľká zima. Nevládala som si ani prdnúť a nie to ešte rodiť 😀 Aspoň pri mne teda bolo, že treba počkať čo sa bude diať. Príroda má prednosť ak nie sú komplikácie. a samozrejme ma stále monitorovali. 😉
Len tak pre zaujimavost pisem, ze som este v ten den popoludni o piatej porodila 😀 (kuk prvy prispevok na tejto strane).
Doobeda poradna, popoludni porod 🙂
Ahojte. Prosim vas mate niekto skusenosti s odtekanim plodovej vody ale uplne malicko. Zistili mi to vcera na gyne a hned ma poslali na porodnicu a povedali ze mam cakat kym pridu bolesti.Ta voda odteka tak pomaly ze to vobec necitim ani neviem ci mi to odteka. A bolesti nič.. Neviem co mam ocakavat :( budem cakat dalej? Alebo ma poslu znovu na gynu?? Alebo mi mozu pomoct ze ta voda by odtekala rychlejsie?? Mate skusenosti?? Dakujem

@obcansr bodaj by sa mi kontrakcie rozbehli... ved to by bolo idealne, lenze sa nic nedeje...
Nakoniec som ostala doma, dnes som mala poradnu, tak vraj to nie je jednoznacne voda, alebo jej je malinko, vacsinou skor zatka a hlien. Takze ma poslali aj tak domov...
Ale vdaka baby za vsetky reakcie 🙂