Aký ste mali druhý pôrod?
Aký pôrod ste mali? rodila som vecer a celych 10h som mala 3min.interv.a museli my nastrihovat krcok.
no moja skusenost je ze syna som rodila od 17 co mi praskla voda od 20 silne kontrakcie ale akosi sa nie nie otvorit az rano o 3,10 sa narodil sekciou po velkom trapeni....a dceru som porodila rano o 8nastup do nemocnice(na druhy den mi mali robit sekciu) dr.zistil ze som otvorena uz na 4 cm od pol 13 kontrakcie prepichnutie vody a mala bola o 14,15 na svete takze druhy porod super...🙂 🙂
hm ľahšie.. každý pôrod je iný pretože aj organizmus matky sa mení. Ja som prvý pôrod mala nepríjemný - ale v celku v pohode, druhý bol strašne rýchly 4kg syn vyšiel na dva zatlačenia bez nastrihávania bez potrhania všetko úplne v pohode. No a pri treťom som si to vyžrala mala som vraj extremne silné kontrakcie a vôbe som nebola otvorená. Doktorka mi potom povedala že si mysleli,že to vraj neprežijeme a to som mala tehotenstvo bez komplikácii proste nič sa dopredu nedalo vedieť.
uplne iny...kazdy porod je asi iny...kedze druhy bol len po roku, bez vyvolavacky...v nadherne jarne rano...kraasny!!!! zatial najkrajsi den v mojom zivote 😉 a to som sa druheho porodu bala prave preto, lebo som cca vedela, co ma caka 🙂
svoju ulohu zohrava vselico....podla mna aj pocasie, nalada dr., rodicky...komplikacie, medikamenty...sa to neda zovseobecnit
prvy som mala tiež taký zdĺhavejší a druhy bol naozaj lepší, rýchlejší aj keď bolesť je to asi rovnaká, už to vedomie že vieš do čoho ideš a čo ťa asi čaká ťa na to tak pripraví, že to lepšie znášaš ;) druhé dieťa po prasknutí plodovej vody som porodila do troch hodín a z toho prvá hodinka bola skoro bez bolestí. Zato tie zvyšné dve som si jej užila! no boli to naozaj LEN 2 hodiny. Bez nástrihu hrádze a len s dvoma stehmi 😉... no a tie popôrodné kŕče pri zavinovaní maternice boli naozaj viac cítiť 😠 hlavne pri kojení som dostávala šialené kŕče.
ahoj, ja mám po dvoch pôrodoch. Pri prvom som mala dlho bolesti ale pôrod bol rýchly 5min a vcelku OK a na druhý som sa tešila lebo mi každý hovoril že druhý pôrod je ľahší ale ked ma prijali na oddelenie tak doktor ma hneď uzemnil že je to hlúposť 😅 a nakoniec ten pôrod skončil troška ťažšie, ale nebolo to hrozné. Malý mal len väčšiu hlavičku 😀 ale akékoľvek bolesti sa rýchlo stratia ked uvidíš svoje babetko 🙂 🙂 🙂 ja si myslím že čím je žena staršia tým je to horšie lebo aj naše telo starne s nami ☹
prvy som mala omnoho dlhsi ako ty s mensimi intervalmi, ale mala bola na jedno zatlacenie vonku. druhy bol o 2/3 kratsi, ale zato sa mi tazsie tlacilo. ale stoji to za to.
Mne ani pri jednom neodisla voda, pvy porod od prvej kontrakcie trval 10h, ale vcelku ok, aj ked mi dali umely oxytocin, pustili vodu, mala som epiduralku...druhy porod trval od prvej kontrakcie dokopy 3h a to mal maly 4,4kg, je pravda, ze som sa dost potrhala, ale bol to prirodzeny porod, bez akychkolvek zasahov, bez EDA, oxytocinu, vodu pustili minutu pred tlacenim, dieta 2h na mne, nechali dotepat pupocnik, po 75min sa prisal a ani nezaplakal, len na vsetkych pozeral dookolo a po papani krasne zaspal. NO nadhera a uz sa tesim raz na treti!
Uzasny, jednoduchy, rychly, 2.5 hodiny od prvej slabuckej kontrakcie po poslednu, takmer sme nestihli do porodnice. Ziaden klistir, ziaden nastrih, dietatko hned na prsnik a dalsi den domov 🙂 Uplna idylka s nasim 2.5 kg batozkom 😵 Tento porod ma uistil o tom, ze chcem este dalsie babo 🙂 Uz len ukecat manzela 😀
prvy porod trval 7hodin, s epi, vyvolavany a druhy celkovo 3 hodiny, prva hodina take slabe kontrakcie, potom kazde 4 minuty a hrozna bolest len asi poslednych 15 minut, nemohla som uverit ze som tak rychlo porodila, v porodnici som bola len necelu hodinu. podla mna tiez zalezi na psychike a je dobre pozitivne prijimat tu bolest a nebranit sa jej,mysliet na to ako sa babatko posuva ako mu to pomaha. takze pozitivne mysliet a nestracat zmysel pre humor, to sa mi osvedcilo 🙂
podobne prvy porod s Epi cca 7 hodin ale bolesti som mala aj par hodin predtym len som netusila ze su to kontrakcie pobehala som obchody popolievala zahradu tak to ani neratam a druhy porod bol sialene rychly a kratky nic som necitila a otvorila som sa na 5 ked mi praskla voda v sekunde som dostala sialene kontrakcie a otvorila som sa na 10 a zacala tlacit takze do 30 minut bolo po vsetkom aj s otvorenim aj s vytlacenim 😉
ja som mala druhy horsi ale to preto ze bol vyvolavany 😠 😠 😠 jedina vyhoda vyvolavania ze bol rychly. ale boli v tom aj ine veci ktore tu nechcem rozoberat, cize suhlasim s tym ze vsetko zavisi od teba ako sa hlavne psychicky naladis.ja som pri druhom mala aj desnu poporodnu depku ked sme prisli domov. napriek tomu druhe materstvo si ovela viac vychutnavam a nelutujem ani sekundu ze som sa na druhe dala. kludne by som si to zopakovala. za ten pocit vidiet vytuzene dieta, podrzat ho prvy krat v naruci, poobdivovat ake je nadherne a dokonale. to stoji za to!!!!!!!
prvy porod 14hodin a s epi. druhy som ani nevedela ze rodim upozornili ma az na poradni ze som na 4cm otvorena. takze od prvotneho soku 3hodiny. kontrakcie a bolesti tak 1,5hodiny a bez epi bez nastrihu bez sitia.
prvy porod od 13 hod do 22:45 hod. s epi (tazsie sa mi hojila hradza, ale bolesti pri porode ziadne, kedze som dostala velmi silnu epi), druhy rychlejsi od cca 11:00 hod do 14 hod, mozno trosku viac bolesti pri tlaceni (slabsia epi), ale ovela rychlejsie zotavenie. Po porode som uz po 4 hodinach v pohode chodila bez pocitu na odpadnutie
ja to vnimam takto:milion porodov ale vzdy ten isty vysledok 🙂
vynimka potrvdzuje pravidlo- ale moj druhy porod bol ovela tazsi ako prvy, pri prvom porode som mala intenzivne bolesti cca 3 hodiny ,potom som 3 krat potlacila a babatko bolo vonku,zas pri druhom porode uz to nebolo take jednoduche -"a vedela som do coho idem" 🙂 -ale to nestaci,to nie je zaruka ze 2 porod bude lahsi lebo kazdy porod je iny.!!mala som strasne bolesti 5 hodin ,ale Leuske sa nechcelo von,uz som bola na koze a tlacila som o 106...a vtedy sa rozhodol moj mily gyndos ze spravi sekciu!lebo som uz mala take bolesti ze som bola uplne mimo-no bolo to strasne!
prvy kratky s nastrihom a neskutočne bolestivym šitim na živo,,druhy dlhši bolesti ovela horšie ale bez nastrihu a bez šitia aj tak hodnotim že druhy bol lepši radšej rodiť 10krat ako raz byť šita
ja osm mala oba velmi rýchle, prvý bol nečakaný, druhý ako tak planovaný.prvý bez nastrihu, vlastne sa nič nestíhalo, ale malá ma roztrhla ako sa dalo na 9 štichov,ktoré sa mi hojili 9 týždnov, bolesti začali hned po odtečení vody a malá hned letela von. druhý bol bez nanstirhu, takže pohodičkááá,po vyvolačkach bolesti trvali asi 15 minut a hned na stol a po par zatlačeniach bol malý vonku. len panva nenormálne bolela, ale po oboch som bola v pohode vlastne do pár hodín.
ahoj-hlavne treba myslieť pozitívne ,strach je vždy-ale keď budeš v pohode a v kľude bude to rýchlejšie a u mňa druhý pôrod rýchlejší ako prvý a tretí-ako po masle-oba bez nastrihovania držím palce všetko dobré 🙂 🙂 🙂

ja som mala kratší,ľahší, 2 stehy....za to zavinovanie maternice bolelo podstatne viac ...pri dcérke som nič necítila,ale pri malom poriadne