icon

Ambulantný pôrod - reálne skúsenosti na Slovensku

ipurple
5. okt 2014

ahojte rada by som vedela o vasich skusenostiach s ambulantnym porodom na slovensku,dakujem

Strana
z4
monikajarosiova
8. jún 2019

@blackchoco Aku štúdiu?
Ako chcete robiť štúdiu niečoho co štát ani nezlegalizoval, resp zakazal co vždy bolo prirodzené, domporody.
Ci nepochopili sme sa?

ildiko36
8. jún 2019

@daniela1983 porodnica nie je väzenie ale na slovensku ta drzia min 3dni v nemocinci..kvôli poistenie...biznis

janamexico
9. jún 2019

2 krat som tak rodila a to sc na druhy den domov ale v mexiku tu nie a 3 porod kramare pobyt 6 dni

janamexico
9. jún 2019

Ale odpocinula som si jedlo do izby klud spala som kedy som chcela za mna super si odpocinut v porodnici sicd tiez som mala depky lebo som na to nebola zvyknuta ale zas by som si isla odpocinut teraz 😀

selest
9. jún 2019

Niekedy sa mi zastavuje rozum. Rodila som v zahranici kazdy sa ku mne pekne spraval. Nikto mi nehovoril ci mam lezat sediet, kebyze chcem a ma mi to pomoct tak sa mozem kludne vyvesit na luster lekatovi to moze byt jedno. Kazdy jeden ukon somnou konzultovali kazdy liek injekciu..vzdy pekne normalne slusne. Ked prisli komlikacie pekne mi povedali ze bude lepsie ked si lahnem na postel a chytia mi nohy a pomozu. Slusne mi povedali ze je lepsie ked nekricim nech spravne tlacim. Celu dobu bol manzel pri mne odkedy sme vkrocili do nemocnice az kym sme po 3 dnoch neodisli. Dieta bolo moje odkedy zo mna vyslo. Skontrolovali mi ho na bruchu a neskor prisli este raz. Nikto ho nikam nebral to si ani neviem predstavit urcite by som ja alebo manzel isla s nim. A odist sme mohli uz vecer(porodila som rano) ale odporucili mi ostat kedze maly sa nechcel prisat. Ostali sme 3 dni a potom chodila ku nam domov sestricka. Skontrolovala to iste co by skontrolovala keby sme boli v nemocnici a ak by sa jej nieco nezdalo tak smer nemocnica. A ked sme mali nejake otazky vzdy sme este mohli volat do nemocnice a oni nam poradili ci je to v poriadku alebo ci treba prist. Volali sme x krat za totalne blbosti a vzdy nam milo poradili a pomohli.
Ani v zahranici vas nepustia domov ked sa im nieco nezda. Vacsina bab co rodila v mojom okoli bola par dni v nemocnici. Ale to je ina nemocnica ste v normalnej izbe s kupelnou sama s dietatkom a manzel moze spat na pristelke pri okne, izbicka malicka ale stacila. .Tak maju pristup ku mne aj k dietatu keby daco. A v porodnici sme mali vyklopnu manzelsku postel.
Nic svetaborne na tom neni uplne normalny ludsky pristup. Ja si neviem predstavit ze by na mna v akejkolvek situacii niekto krical alebo mi bral dieta a nepovedal co s nim idu robit a podobne horory co pocuvam niekedy.. Niesom nesvojpravny retard a nechapem niekedy co si vsetko ludia nechaju a co si dovoluju... Treba sa naucit spravat sa slusne a s respektom to na slovensku ludom chyba... Slusnost je zadarmo..

Keby sa chcelo tak sa to da, poistovna plati za pobyt v nemocnici pre matku a dieta preco by nemohla za domacu navstevu sestricky ci pediatra pri ambulantnom porode..

abbey1
9. jún 2019

@blackchoco Keď odídeš ty i s dieťaťom na vlastnú žiadosť, máš nárok na tzv pôrodné. To nevyplatia osobe, ak svojvoľne opustí nemocnicu, prípadne odíde takto sama bez dieťaťa. Ja som odchádzala na reverz i s dcérou, nebol neskôr žiadny problém. Pokiaľ dieťa nie je v ohrození života, nemôžu ti neumožniť odchod na vlastnú žiadosť. Držím päste. Oni sa radi vyhrážajú, skúšajú, čo si až môžu dovoliť. Zákon však nie je na ich strane. Dohodni sa vopred s vašou pediatrickou.

blackchoco
10. jún 2019

@abbey1 naša pediatricka nemá problém prezrieť dieťa, ale niektoré úkony nerobí ako napr vyšetrenie z paticky. Ja by som rada vidieť ten reverz, kludne v nejakej cenzurovanej verzii, ak by som mohla poprosiť. Ďakujem!

abbey1
10. jún 2019

@blackchoco Na všetky vyšetrenia následne môžete ísť zasa do nemocnice, kde ste rodili, či priamo k lekárovi, ktorý ich robí. Ja ten papier nemám už. Ale jednalo sa o pár riadkov textu, ako keď podporujete informovaný súhlas s liečbou.

blackchoco
10. jún 2019

@abbey1 bola tam nejaká zmienka o dieťatku

myjusiatko
10. jún 2019

@blackchoco podpisujes vacsinou reverz za dieta a za seba. V reverze je uvedene, ze si bola informovana o rizikach, ktore hrozia pri predcasnom odchode. Podpises a jednu kopiu si nechas, jednu maju oni. Reverz chrani ich, ze ta informovali a informovane odchadzas domov. Nejak neviem, co v tom reverze hladas viac.

blackchoco
13. jún 2019

@myjusiatko dobre, takáto odpoveď mi stačí. Ďakujem!

justina74
13. jún 2019

Na SR je stanovené, koľko má zostať rodička v nemocnici... ak chce ísť skôr, musí podpísať reverz.

myjusiatko
13. jún 2019

@justina74 ano, vacsinou zeny musia podpisat reverz. Ten chrani nemocnicu, takze je v ich zaujme ho vystavit a dat podpisat.

justina74
13. jún 2019

@myjusiatko nie väčšinou ale VŽDY.

myjusiatko
13. jún 2019

@justina74 ja som odchadzala cca 68hod po porode a nakoniec sa rozhodli, ze je vsetko ok a reverz sa rozhodli, ze uz nepotrebuju podpisat. Keby som nechcela ist domov na moju ziadost, boli by sme tam este jednunoc.

blackchoco
13. jún 2019

Nie je zákonom stanovené koľko má matka ostať v pôrodnici s dieťaťom po pôrode, je to odporúčanie (3x24 hod), matky ktoré rodia doma, nie sú trestne stihane, ja som sa obrátila na ministerstvo zdravotníctva a prišla mi takáto odpoveď, možno niekomu pomôže

Strana
z4