Bábo je otočené zadočkom. Ako budem rodiť?
Ahojte babenky,potrebujem rada, neviem či máte niektorá skúsenosť s pôrodom ked vaše bábätko nebolo otočené hlavičkou, ale zadočkom. ako ste rodili? je nejaký jemný spôsob ako mu troška pomôcť aby sa správne otočilo?
@janano To je super, keby som vopred vedela, že to dopadne všetko dobre... ale to nemám ako ani odkiaľ vedieť...
@horseshoe Pokúsim sa na nete popozerať tú Žilinu - nie je bohviečo myslíš vybavením a tak? Alebo ako?
@barborkasmejko No a odkial si? ty si z Martina? Vies co problem s vybavenim v Ziline by nemal byt. Teda ja som sa este nestretla s tym, ze by tam niekoho nechceli prijat alebo co...
Ja som z MT, ale pôjdem rodiť hocikam 🙂 to nie je problém, len aby všetko dobre dopadlo... jasné, že záruka nie je nikde...
ano, mala som dohodnuteho jedneho z najlepsich co na SK mame, maximalne som mu doverovala ... uz ked mi vypisoval moj gynekolog papier do nemocnice, dal poznamku ze kvoli KP nutne SC ... zo sekcie som mala absolutnu hrozu ale na rovinu mi porodnik povedal ze v mojom pripade ina volba nie je - rizika pri chlapcoch su velke a seriozny doktor sa do toho len tak nepusti. Ak by si mala rodit 2,5 kg dievcatko tak tam by to taky problem nebol, ale mojho maleho odhadovali na 4 kg a tym ze bol chlapec to nikto viac neriesil, proste nedavali mi vobec na vyber. Nieco som si k tomu aj vtedy studovala - a naozaj pri porode chlapcov KP sa im mozu vazne poskodit genitalie, tak som sa s tym musela zmierit. Ked som ja prezila SC tak Ty to zvladnes urcite 🙂 som v tomto strasny bojko 😉
@barborkasmejko no kazdopadne ti drzim palce, aby sa ti malinka otocila spravne a ak nahodou nie, tak nech najdes taku nemocnicu, co ti vyjdu v ustrety....a hlavne, aby sa malicka narodila zdrava 🙂
@janano Ďakujem, zatiaľ stále dúfam, že sa otočí... aj ja verím, že všetko dopadne dobre!!!
@barborkasmejko to je v ba a nedá sa nejako namerat dobre-tipuju že 29OO
@nevestickka ja som mala babätko tyzdne v priecnej polohe,to bola jasna sekcia,z coho som mala hrozu....chcela som termin na manualne otacanie drobca,co sa tu robi okolo 37.tt.....nakoniec som mala predsa sekciu,v 35.tt plus 6,pretoze som mala vysoky tlak a podla zaznamu bol drobec dolu hlavkou uz,ani neviem,kedy sa otocil....ten cisarsky bol sice sok pre mna,ale zvladla som ho a po dvoch dnoch som uz zase chodila....
@danjelca Aj tam som uvažovala popýtať sa, ale asi by bolo najlepšie osobne, čo j pre mňa ďaleko už v takomto stave cestovať... alebo skúsiť mailom?

@barborkasmejko Niet za co. Hovorim zo skusenosti mojej rodiny a znamych co tam rodili. Tak ak nechces rodit v ziadnom pripade KP (ja by som s tym tiez nesuhlasila), tak si vyber inu nemocku. V Ziline ti tu sekciu urobia, ale zas to nie je bohvieaka nemocka...A nemocku si mozes vybrat urcite - akurat napr. tu v BA je taky trend ze musis mat porodnika dopredu zazmluvneneho. 😉