Bábätko otočené koncom panvovým

5. apr 2022

Ahojte, chcem sa opýtať či je možné žiadať o cisársky rez len z dôvodu že je bábätko otočené KP?
Čakám dievčatko, momentálne som na konci 33tt a aj keď viem že ešte nejaký čas na otočenie má veľmi na to nespolieham a aj doktor sa vyjadril že keďže je od začiatku otočená KP a má tam veľmi malo miesta je reálne že už sa neotočí.
Je to moje druhé vydarené tehotenstvo (klop, klop) prvé som rodila prirodzene ale pôrod trval 15 hodín, bol veľmi ťažký a nepostupujuci, o to viac sa bojím rodiť znova prirodzene, obzvlášť keď je bábätko otočené riťkou dole.
Máte niektorá podobnú skúsenosť? Žiadali ste o cisársky rez v takomto prípade a bolo vám vyhovene? Alebo ste aj tak museli rodiť prirodzene ?
Ďakujem vopred každej mamičke ktorá sa podeli o skúsenosť. Pekný deň ❤

amelia89
5. apr 2022

Nie som si ista mojim tvrdenim ale toto je normalny dovod na cisarsky - aj ked by ti odporucili rodit prirodzene nemozu ta donutit (ale mam taky pocit ze toto bude zavisiet od porodnice) Mne normalne povedali ze naplanujeme cisarsky,vobec to neriesili. Myslim ze takto je to vo vacsine pripadov ale tak nepoznam vsetky nemocnice. Alebo ti este ponuknu pokus na otocenie - to tiez urcite mozes odmietnut ak nechces. Moje babo sa otocilo v 36tt nakoniec

autor
5. apr 2022

@amelia89 mne môj gynekológ povedal že to nieje indikácia na cisársky rez, že keď sa pôrod spustí tak si to odrodim a bodka 😡 Niesom s tým stotožnená, tak nejak vnútorné cítim že cisársky rez by bola lepšia no môj gynekológ o nejakej dohode nechce ani počuť 🙈

kacka945
5. apr 2022

Ahoj. Ja som momentálne 37+2 a tiež je dieťatko KP. Kvôli vysokú krvnému tlaku už posledny mesiac chodím do rizikovej poradne do nemocnice kde budem rodiť. Mňa veľmi, by som povedala, až dosť nepríjemne prehovarali Dr. na obrat, no aj tak som to odmietla. Nikdy by som to nepodstupila, ale nie preto ze neverím lekárovi, ktorý by mal obrat vykonať, no vidím to ako ďalší zbytočný stres a ďalšie podstupenie rizika. A riadim sa inštinktom, ktorý mi hovorí, že to podstúpiť nemám. Hoci toľko negatív na cisársky rez v ten moment keď som to odmietla by ste pokope len tak nenašli 🙂 Dali mi týždeň na rozmyslenie a keď som to i po týždni odmietla bezpreblemov naplánovali cisársky rez a povedali ze v žiadnom prípade ma nenechajú rodit prirodzene KP.Ale co čítam tu na koníkovi asi to záleží od pôrodnice. A inak je tu veľa žien ktoré obrat podstúpili a vraj v pohode.

katka0123
5. apr 2022

Chod do inej nemocnice. Mne automaticky davali cisarsky (a to som chcela rodit prirodzene).

kacka945
5. apr 2022

Áno presne tak ako píše Katka... Chod do inej nemocnice.

autor
5. apr 2022

@kacka945 obratenie by som odmietla aj ja. Ten ženský inštinkt predsa len ma niečo do seba a keď raz inštinkt povie nie tak nie.
Vyskúšam teda druhého doktora, snáď bude v tomto viac ochotný vypočuť. Môžem sa opýtať kam ideš rodiť ty?
A držím palce, aby všetko dobre dopadlo ❤

mina17
5. apr 2022

záleží na nemocnici ja som mala od dvoch doktorov napísané že pôrod cisárskym kôli diagnozam a hadaj čo rodila som normalne nemala som na výber rodila som 36hodin 3x som mala tetanicke krče ale podľa nich som to len hrala v našej nemocnici nemajú lekári body keď žena rodí cisárskym preto nutia rodiť normalne

kacka945
5. apr 2022

Napíš mi súkromnú správu

kacka945
5. apr 2022

@mina17 Áno to verím. Každej nemocnici ide akoby aj o "prestíž". Čím menej cisárskych rezov, tým lepšie.

gabika128
5. apr 2022

Ja som mala druhy pôrod KP, od začiatku sa ma všade, aj v nemocnici pýtali, či chcem cisársky. Chcela som rodiť prirodzene, ale nakoniec som mala akútny cisársky (službu konajúci lekár chcel ísť takto). Chcem ti len napísať, že ak chceš, tak si za tým stoj a určite ti ho urobia, asi by si si mohla aj obehat nemocnice alebo zazmluvnit lekára.
Moja skúsenosť je, že zotavovanie po cisárskom je ako zotavovanie po veľmi ťažkom pôrode, masaker.

autor
5. apr 2022

@mina17 mrzí ma tvoja skúsenosť, muselo to byť niečo nepredstaviteľné 😥 ale snáď ste v poriadku a zdraví ❤

@gabika128 partner špekuluje súkromnú nemocnicu, súkromného lekára s ktorým sa navyše aj osobne pozná, len je to v Bratislave čo je od nás 200km a bojím sa že keby pôrod nebodaj začal skôr ako by bol naplánovaný tak tam nestíhame prísť 🙈 zotavovania sa až tak nebojím, mala som 2 roky dozadu veľmi vážnu autonehodu a musím povedať že horšiu bolesť som ešte necítila, oproti tomu bolo aj 15 hodín rodenia príjemná spomienka 🤭 ja sa len bojím že keď to začne tak mi v našej blízkej nemocnici povedia že idem rodiť normálne 🙈 keď som v 24tt ležala na rizikovom tak tam jednu mamičku takto nechali rodiť, skoro im pri tom zomrela, musela dostať transfuziu a vyzeralo to s ňou veľmi zle.

natka16
5. apr 2022

Zalezi to od porodnice..mam pocit ze vo vacsine automaticky robia cisarsky. Ja som si ho musela "vydupat" u primara..najprv protestoval, ze ci chcem mat taka mlada rozrezane brucho a somariny..(on sa vsade vychvaloval kolko malo cisarskych tam maju..ale za aku cenu) ..no trvala som na tom a uz potom nebol problem.
Len tam to teda fungovalo tak ze planovane cisarske schvaloval primar, gynekolog o tom nerozhodoval..

dada0902
5. apr 2022

Ja som mala chlapčeka kp a spravili mi cisarsky co som aj rada lebo sesternica rodila prirodzene a chlapčekovi sa pokrútila ručička a chodia s nim po doktoroch

zuzka565
5. apr 2022

Môj maly bol tiež otočený KP môj dr mi odporučil cvičiť mačací chrbát a tak pohumpovat na štyroch. A malý sa v 37tt aj pár dní otočil. Za skúšku nič nedáš.

miky132
5. apr 2022

Babätko sa môže ešte otočiť....nie je to indikácia na cisársky,bol by ak by bolo na Slovensku nad 3500 g odhad váhy...v iných krajinách ani to nie je problém...jediné čo nemalo by sa rodiť na chrbte v ľahu a rodila by som pri lekárovi ktorí má skúsenosti ale keďže to je nemocnici kde to ide tak to starí učia mladych ...je to dokonca rýchlejší porod ako hlavou

akvi
5. apr 2022

Skús presne to, co radí @zuzka565. Ešte máš spustu času, aby sa bábätko otočilo a poloha na 4 tomu pomáha. Aj pri pôrode je to poloha, ktorá pomáha dieťaťu spravne sa natočiť. Ja som skoro celý pôrod bola na 4 , bolo mi tak najpohodlnejšie a až potom som sa dočítala, že je to dobrá poloha na spravne natočenie dieťaťa, resp. otočenie, ak je KP.

dudos
5. apr 2022

Mne sa malá našťastie na konci tehotenstva otočila správne. No konzultovala som s lekárom cisársky rez.
Tiež by som zmenila pôrodnicu a aj gynekológa.
Ja som koncom roka rodila na Kramároch. Pri pôrode som mala čisto ženský personál a bolo to úžasné a to mi nestihli dať epiduralku tak z mojej strany to moc tichý pôrod nebol ale ženy boli perfektné, všetko so mnou konzultovali. Príjemne ma upozorňovali čo nerobím správne a nasmerovali má tak, že som mala len tri stehy a malá sa na tretie zatlačenie narodila. Bola som pyšná, že ma odrodili ženy.
Na poradne som chodila k MUDr. Valentovi. Jeden úžasný lekár. Jeden z tých, ktorého zaujíma aj pacientka s jej názor a postoj.

veronika3110
5. apr 2022

kolegyňa bola v tej istej situácii pred 2 týždňami... v jednej nemocnici jej povedali, že do 3,5kg sa rodí prirodzene, takže cisársky nie... šla do druhej nemocnice a tam jej urobili cisársky v pohode.. ale vtedy, ked sa jej pôrod spustil spontánne
ak nechceš, choď inde a opýtaj sa ako to majú oni...

coco1
5. apr 2022

Ja som mala dcerku koncom panvovym a automaticky sekcia. ( porodnica v Žiline) ale zavisi od dr. Starsi doktor zasa iny mi spatne hovoril ze to nieje dovod na sekciu osobne si myslim ze je.je tam vacsie riziko ako ked je dietatko dolu hlavou

autor
5. apr 2022

@akvi beriem to tak že bábätko vie prečo sa nechce otočiť, preto ju nechcem nejako do toho tlačiť cvikmi.. Malého keď som rodila (povedali mi to až keď som sa prebrala z bezvedomia) mal pupocnu šnúru 2x omotanu okolo krku. Bojím sa že mala môže mať to isté a cvikmi by som jej mohla skôr viac uškodiť ako pomôcť... No uvidíme, skúsim sa objednať k inému doktorovi, v nemocnici kde by som chcela rodiť a uvidíme čo povedia tam 🙈 naozaj dúfam že ma nebudú tlačiť do prirodzeneho pôrodu ak sa mala neotoci.

gabika128
5. apr 2022

Inak tým cvičením nikomu neuškodiš, ja som cvičila a bábätko sa neotočilo. 😂 aj keď mala iba 2600g takže miesta mala určite dosť.

akvi
5. apr 2022

Takýmto cvičením mu určite neuskodis. To nie je ani cvičenie, to je proste len poloha, ktorou môžeš pomôcť. Ale ty si sa už rozhodla, máš tam podľa mňa iné strachy a preto chces cisársky, ale to je v poriadku, smie to tak byť. A hľadaj pôrodnicu, kde budú mať pochopenie, držím palce.

nekonecna_katastrofa
5. apr 2022

Moja dcérka bola od 28tt KP, vôbec sa netočila. Ja som cisársky nechcela, prirodzene som sa bála. Tak som po konzultácii s dr podstúpila obrat. Vôbec som necítila, že by som nejako riskovala. Pri obrate bábätko aj postúpilo nižšie do pôrodných ciest. V deň, keď ma prepustili domov,sa mi večer spustil pôrod a bolo to veľmi rýchle. Pôrod super.

barboraamatejko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marrilyn
7. apr 2022

Ja som mala krpca tiez stale KP, moj gynekolog mi vravel, ze keby rodim u nich v Ruzinove, tak by sa urcite pokusili o prirodzeny porod. Rodit som ale isla do Galanty, kde mi hned na prvej kontrole doktorka povedala, ze ak sa do tyzdna neotoci, naplanujeme cisarsky. Chlapcov KP tam prirodzene porodit nenechaju, navyse bol velky, odhadovali mu uz vtedy cez 3,5 kg. V 37.tyzdni sa ale predsa len otocil. Nakoniec som aj tak rodila cisarskym, ale akutnym. Odtiekla mi voda, porod ani po 24 h nepostupoval, bola som po IVF (dovtedy som ani netusila, ze to mozu pouzit ako jeden z argumentov na sekciu), tak navrhli cisarsky.
Pri dievcatach neviem ako, ci by tiez chceli planovat cisarsky. Pri chlapcoch je ale vraj riziko poskodenia semennikov pri prirodzenom porode KP.

lienka.7
7. apr 2022

Treba sa dohodnúť priamo s porodnikom v nemocnici, kde budeš rodit. Chlapci tusim tak ist nemôžu. Kamoska rodila na Antolskej, mala práve kvôli tomuto naplánovaný CR, ale nakoľko sa mala nakoniec otočila, rodila klasicky.
Mne osobne sa paci, ako lekári nikdy s ničím problem nemajú, na zene im absolútne nezáleží...

ada55333
9. apr 2022

Ale tie cviky ho nenutia sa otocit len mu daju lepsie podmienky aby tak urobilo ak chce... skôr traumaticky zážitok z prvého porodu. Je to ok. Vyhladaj inu nemocnicu pripadne zazmluvni doktora ktorý s tym bude ok.

susanna2020
30. apr 2022

Môj drobcek bol tiez celu dobu otoceny KP, nevedela som ako sa rozhodnut, ale v mojej nemocnici v Kochu mi povedali ze pokial bude porod splnat podmienky-babetko do 3,5 kg a celou ritkou dole ze sa nemusim obavat ze maju skusenosti rodit prirodzene.Velmi som sa bala,citala som vela clankov no a potom som sa zacala v 35.tyzdni kazdy tyzden otvarat o 1cm az prisiel jeden vecer kedy uz som vedela ze to na mna ide bolo 22h isli sme do nemocnice tam mi povedali ze uz som na 7cm otvorena a maly vysiel 23:32 koncom panvovym prirodzene von❤️Bol to uzasny porod velmi rychly a som rada ze som to nechala na lekarov a isla som prirodzene.Ja som yo nejak citila ze chce ist prirodzene von kedze som sa tak postupne zacala otvarat.Ale to musi zena citit..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre