icon

Bol niekto z vás na opätovnom zašívaní po pôrode?

hathor1231
16. feb 2010

tuto temu som nenasla, asi nas 'stastnych' nie je vela...

dcerka sa mi narodila pred 7mesiacmi, po 8t som mala stale dole bolesti a akesi nepohodlie. neskor sa bolesti stupnovali a nemohla som poriadne chodit (mala som pocit,ze mi kilove zavazia tahaju spodok nadol 😔 ), pri umyvani som doslova trpela, sedenie mi tiez robilo problemy. sex som nebola schopna mat vobec. nezmestil sa mi tam ani len malicek!!! 😠 doktor povedal,ze sa to hoji a gynekolog ze som zasita natesno a musim ist na operaciu....

kolke z vas ju podstupili alebo naopak nepodstupili? boli ste schopne beznych veci ako chodenie,sedenie a sex? mam obavy,ci to tentokrat je zasite dobre 😒

henulienka
9. sep 2011

@hathor1231 tak to ja som skúšala viackrát, ale nemôžem ho....zrejme mám tie jazvy práve v miestach, kde ten tampón drží a bolí a pichá to ako sviňa. A určite je v tom aj psychika. Ale to neriešim, hlavne, že dokážem s terajším manželom fungovať úplne bez problémov a tú jednu preventívku do roka na gynde už nejak vydržím. 😅

hathor1231
autor
9. sep 2011

k tym gelom,aj ja som si myslela,ze tam mam nieco porusene a potom mi na sedeni dala 4rozne druhy nech skusim ine znacky a ci mi viac sedi olejovy alebo vodovy zaklad. k tomu,co mi odporucil moj obvodak len zakrutila hlavou,ze na ten pocuje len same staznosti vraj zeny stipe,vobec nepomaha, schne, je lepkavy....

@henulienka ja som odmietala akekolvek cudzie teleso tam dole, vsekto sa mi zdalo obrovske a bude ma to boliet... prosto psychika, po takych zazitkoch sa nemozem cudovat... na preventivku musim ist na SR, tu im neverim 😒

dejka77
12. sep 2011

@svetluska4 Moze sa to dive maso vypalit aj niekolko mesiacov po porode? Ja som si tam totiz nasla taky vyrastok, predpokladam, ze je to to. A ked to tam ostane je to zle? Neboli ma to, ale z estetickeho hladiska sa mi to nepaci.

monyseq
13. sep 2011

..

svetluska4
13. sep 2011

@dejka77 no podla mna sa to da, po prvom porode mi to najskor dr. odstranil len tak ze to odcvakol ale dorastlo na novo (to preto ze tam ten nerozpusteny uzlik stale ostal a na nerospustenych stehoch to rastie) tak to vypalil ale nemal dost lapisu tak to nebolo ono a zase to dorastlo tak som musela ist znova a potom to uz bolo ok. takze to bolo nejakych 4-5 mesiacov od porodu. Ked chces vedeit ako to vyzera, je to nieco ako nejaka krvna zrazenina prichitena o sliznicu, je to take mazlave a slabucko to moze krvacat, Ked je nieco v nutri tak vtedy sa aj samocistenie zvysi a mozes mat silnejsi vytok, taky ten obycajny len silnejsi, takze niekedy sa citis ako popiskana. Ale najlepsie je zajst k lekarovi nech sa na to pozrie. Predsudky a obavy nie su na mieste, ved oni nam predsa zle nerobia 🙂

dejka77
13. sep 2011

@svetluska4 Tak potom to mam aj ja :(, vyzera to tak ako si popisala. Mne sa to urobilo tusim az mesiac po porode, teraz som 4mes. po porode. Len ide o to, ze teraz som v uk a tu su "ini" doktori. Ale chcem si to dat odstranit tak tam zajdem. Diky za info.

nelka11
11. nov 2011

svetluska4 prosím ťa pred tým vypaľovaním Ti to dr. umŕtvil?

onodiovci3
18. sep 2014

@manika77 ahoj aj mne vypadol steh a mam tam tiez take dive meso.....co ti s tim robili?....doktor mi povedal ze vraj to budu musiet odstranit chirurgicki ...bojim sa

jankacaa
16. jan 2015

@svetluska4 a @monulik88

Ahojte dievčatá, tak sa tiež pridávam do klubu žien, ktoré zažíval mäsiar a nie gynekológ. Po týždni mi povolili stehy, tak som bola na pohotovosti a tam mi stehy vybral a zašil ma nanovo. Dovtedy som nemala žiadne problémy, normálne som chodila, sedela, cítila som sa super, len ma vystrašili známy, že ak mi povolili stehy, môžem dostať infekciu, tak som radšej rýchlo utekala na pohotovosť. Ten debil na pohotovosti mi nakázal ranu natierať tanin alkoholom, ktorý mi nové stehy za dva dni úplne rozleptal (môj gynekológ sa chytal za hlavu, že čo to tam so mnou porobili). Na otázku tretieho šitia mi povedal, že to nemá zmysel, že by ma zbytočne potrápil a aj tak by sa to utrhlo, lebo tkanivo je už slabé. Tak som ostala otvorená a ani po 15 týždňoch to nemám plne zhojené. Poskúšali sme rôzne maste, spreje, sedavé kúpele.. ostala mi tam dierka pri vstupe do pošvy asi tak 1 cm a myslím, že tá sa už nezahojí. Aby toho nebolo málo, tak sa mi z jedného spreju urobila zapareninka a keď som ju po týždni vyliečila, objavil sa hemoroid.. no na šlak trafenie. Včera som bola na kontrole a že sa mi na tom vnútornom šití, čo mi robili na pohotovosti urobilo aj divé mäso. Môj doktor povedal, že keď kojím, nemôže mi s tým urobiť nič a keď dokojím, tak ak to bude malé, odstráni mi to vypálením a ak to bude veľké, tak ma pošle do nemocnice na operáciu, tak sa chcem Vás baby (@svetluska4 a @monulik88) opýtať, či Vám robili tieto zákroky počas kojenia... Ja mám to divé mäsko hneď za vstupom do pošvy, čiže vo vnútri a dosť to bolí. Včera som si tam dávala čipku a bolesť.. doktor mi odporučil sex, že to možno tým šúchaním odpadne.... ešte sme s manželom neskúšali, ale mám z toho nočnú moru

svetluska4
16. jan 2015

@jankacaa tak mne to robili po sestonedeli a ano kojila som, pan dr to vypalil lapisom, chvilu stipalo ale potom uz bolo dobre. moj dr vedel co robi, zlate rucicky.

adriku
2. mar 2015

@hathor1231
@danka82
Ahojte je staršia diskusia,ale predsa len píšem informáciu,že sme založili skupinu Zdravotné následky po pôrode, budú tam riešené tieto problémy, ak by ste mali záujem môžete prispieť svojimi skúsenosťami.
Perineoplastiku inak robia v Hainburgu.

mirka200
27. máj 2015

@svetluska4 ahoj ja som si našla už to mám dlhšie a doktor mi nato nič nepovedal,pred vstupom mám také ako keby cencule dookola mi to vysí tam nebolí to na dotyk len to nevyzerá pekne myslíš že by to mohlo byť to divé mäso?

monka0703
25. okt 2015

Ahojte.. Ja by som sa tiez chcela dozvediet nieco viac... Lebo mna tiez museli zasivat po porode, lebo som sa natrhla a tiez som to dlho citila, boli to horsie bolesti a hlavne dlhsie ako samotny porod.. Potom som stehy zvykla citit hlavne ked som mala menzes, ale teraz som znova tehotna skoro po siedmych rokoch a citim to kazdy den aj ked len lezim.. Pytala som sa na to aj doktora a povedal mi, ze rany je niekedy citit aj 5 rokov... Ale u mna to uz bude 7 rokov.. 😕

zuzka105
25. okt 2015

@mirka200 ja mam asi to iste, to som este nerodila, som zvedava ake to bude po porode, nepaci sa mi to, najradsej by som isla na nejaku plastiku nech mi to spravia... Ty si ako dopadla s tym ?

adriku
25. okt 2015

@monka0703
@zuzka105
v skupine Zdravotné následky po pôrode sa opýtajte mamičky s nickom "pravoslava", musela absolvovať plastiku, v tomto vie poradiť, lebo má zmapované všetko k tejto problematike.

mirka200
25. okt 2015

@zuzka105 Ahoj no nijako hovorila som to doktorovi a ten neviem či je blby ale sa ma pýtal kde ja nič nevidím, si myslím čo nevidis však to vidno ako fras a zevraj to také ma byť no ja neviem mne sa to nepáči aj tak lebo viem že to iné nemajú

zuzka105
25. okt 2015

@mirka200 a ty si uz rodila? Som rozmyslala ci to nemozu byt pozostatky panenskej blany, aj take cosi som vygooglila, a vtedy by to porodom mohlo odist....

mirka200
25. okt 2015

@zuzka105 jasné 2 krát som rodila neviem ja to mám hneď pri vchode

egiginka
25. okt 2015

@jankacaa , nevidim v kojeni dovod preco neist na operaciu, ak mas s tym velke problemy. www.mamila.sk

egiginka
25. okt 2015

a baby pri druhom vam odporucam cvicit s epinom. Ja som sa tak nenatrhla vobec.
@monka0703

zuzka105
25. okt 2015

@mirka200 hmm tak potom porod asi nepomoze, tiez to mam pri vchode :(

mirka200
25. okt 2015

@zuzka105 ja ani neviem odkedy to mám či pred pôrodom či po pôrode nejak som to vtedy až tak nekontrolovala

zuzka105
25. okt 2015

@mirka200 a nemavala si niekedy bolestivy styk? Neviem ci to s tym suvisi, no u mna to byvavalo...

jankacaa
25. okt 2015

@egiginka mamila su laktacne poradkyne a nie gynekologicky s praxou. To maso sa zmensilo a sem tam trochu pobolieva, ale nic hrozne. Pomaly malu odstavujem, takze si to skocim dat odstranit. Ale usudku mojho lekara doverujem a jed hovori, ze pocas kojenia nie, tak nie. A dik za radu s tym cvicenim, ale ja som sa nenatrhla, mna nastrihli

sardinka335
25. okt 2015

@jankacaa drž sa odporučaní lekara...mnoho liekov prestupuje do materskeho mlieka a mamila to neprizna, odobruje dojčenie na akomkolvek lieku tvrdiac, ze male množstvo liečiva v mlieku je menej škodlivé ako nedojčenie. Maju mnoho dobrých rád, ale tu treba byť opatrný. Držím palce aby si sa dala do poriadku a bola čím skor fit. Inak to epino nemusí byt zlé, ja osobne som ho chcela vyskušať pri 3 porode, ale kedze som sa otvarala a krčok držal ,,na heslo,, tak som to neriskovala, nakoniec to ani nebolo treba, mala som len 2 kozmeticke stehy.

jankacaa
25. okt 2015

@sardinka335 dakujem velmi pekne. Ja som mala len tri stehy a pri odchode z porodnice som sa citila tak, ako keby som ani nerodila. Horor prisiel az po druhom zasivani. Nesadla som si skoro dva mesiace a rana sa zarastla za 4,5 mesiaca. Mam z toho normalne traumu a bojim sa druheho tehotenstva a porodu. Najhorsie je, ze manzel ma uz pol roka presviedca na druhe

sardinka335
25. okt 2015

@jankacaa verím, ze je to velmi nepríjemne a traumatizujuce...kedze píšeš ze to stále nemáš zhojene a či ,,to,,odpadne je asi otazne. Surodenec je fajn a dalšie tehotenstvo a porod moze byť ine, bez problémov. A poviem ti uprimne, ze ja mam kamošku a ta sa dohodla na cisarskom s doktorom. A nepýtala si sa, ze čo odporuča v pripade dalšieho porodu?

egiginka
25. okt 2015

@jankacaa , no osobne v mamile poznam doktorky a anestezia, atb su prevazne sirokospektralne, takze zase o tom potom, ale samozrejme je to tvoje rozhodnutie, tvoje dieta, takze o tom ani neni dovod ta presviedcat, len casto krat, sa zbytocne odporuca nedojcit, alebo drasticky odstavit:(((alebo co lekar to iny nazor, takze preto som ti odporucila tu mamilu. No mrzi ma, ze ta tak nechutne nastrihli, ja som vdaka tomu epinu im povedala, nech nastrihnu len v pripade nudze, lebo.som cvicila, takze skoro 4kg dieta bez .

jankacaa
25. okt 2015

@sardinka335 povedal mi, aby som ich poprosila, nech ma nastrihnu na tom istom mieste, orezu mi fibrozne maso a proste nech to opravia.

@egiginka mna sa nikto nic nepytal a ze som nastrihnuta som zistila az po porode. Ono ja si v podstate to tlacenie ani nepamatam, 3x som im tam odpadla. Ja som bola uz totalne KO

monka0703
26. okt 2015

No tak ja som mala lahky a rychly porod, len vraj malinky sa rucickami uz tlacil von a tym ma natrhol.. Mozno cvicenie s epinom nemusi byt zle, ale uz mam ten porod za sebou, tak dalsi nejak zvladnem....hoci nie kazdy je rovnaky, ale ked to pride, uz mi to bude asi jedno.... Beriem to nejak optimisticky, tak dufam, ze nebudem dva dni rodit a potom nesediet dva mesiace.. :-P