Bol váš druhý pôrod rýchlejší alebo lepší?
Ahojte, prvý porod bol u mna fajn. Ale moja otázka bol u vas druhý porod rýchlejsi/lepší?
@anonym_autor je to individualne, a zalezi na mnohych okolnostiach. Ja horsi 100 x ako prvy a dietatko nam zomrelo. Vela zdravicka prajem. 🙏
Nie
Ano, aj rychlejsi, aj lepsi
áno, aj rýchlejší aj lepší. Po prvom som ani sedieť nemohla, ledva chodiť, pri druhom pohodička v tureckom sede
U mňa druhý pôrod úplne paráda, najlepší zo všetkých. Najhorší bol tretí
@marhulka13 ten už neplanujem 😀
@anonym_autor dlhší, horší, bolestivejší
@anonym_autor ja tak isto, dlhší, horší, bolestivejší, dostala som nakoniec oxytocín, takže to bolelo ako sviňa. A bolo jedno, že druhé dieťa bolo o 500 g menšie ako to prvé. Prvý pôrod bol úplná bezbolestná pohodička
Ano rychlejsi a takmer bezbolestny.
Bol. Namiesto 43 hodin uz len 18 😉
Ale su aj zeny co druhy lepsi nemali, takze viesz to taka otazka... Nic to pre Teba neznamena, aky bude Tvoj. Nech je u vas vsetko OK 👌
Ano rychly a menej bolestny. Mozno aj tym, ze som nemala vyvolavacku, prislo to samo.
O sto krát horší. Dĺžka od kontrakcii po samotný pôrod cca rovnaka
Namiesto cca 36 hodín len 4. Píšem čas od prvej kontrakcie. Bolesť rovnaká, len teda inak sa to zvláda v krátkom čase.
@marhulka13 ten už neplanujem 😀
@anonym_autor ani ja som neplánovala, no prešlo 15 rokov a zmena plánu 🤣
Ano, trval iba hodinu a pol oproti 17hodinam, bol menej bolestivy (epidural) a v omnoho prijemnejsej atmosfere.
u mňa prvý celé zle, niekoľko epiduraliek, pôrod sa zastavil, nakoniec mi malú doslova vytlačili...bola som po termíne 10 dní, trvalo to celý deň, noc...druhý po 2 rokoch a 3 mesiacoch bol úplný ideál, prvá kontrakcia v noci o pol 3 a o 7 mej ráno bol malý na svete, bez ničoho, bolelo ale tú chvíľu sa to dá vydržať...
Druhy bol expresny, bola som akurat v nemocnici na krvi a zacali mi kontrakcie tak ma nechali na pozorovani. Do 3 hodin som porodila, maly bol vonku na prve zatlacenie. Ale ja som mala aj prvy porod velmi dobry, do nemocnice sme prisli okolo 11 a maly sa narodil okolo 2, takze tiez rychlovka.
U mna bol druhy dlhsi a hodnotim ho ako najtazsi zo 4. Najlahsi bol treti vyvolavany v 39.tyzdni kvoli vysokemu tlaku. Porodila som do 45 minut.
@anonym_autor horší a ťažší.....vôbec to neplatí prvý som ani nevedela ,že som rodila ....Druhé ešte do dnes citím ....
Prvý bol síce rýchlejší ale o dosť horší ako druhý najmä čo sa týka poranenia. Keby som mala druhý pôrod rovnaký, tak sa radšej zabijem... Druhý síce trval hrozne dlho ale bol fajn. Dieťa o dosť väčšie ale na izbe som už behala ako srnka a zranenia skoro nič 👌👌 voľba polohy a psychika spraví najviac
Bol síce o trosku kratší (8 hodin), ako prvý (12 hodin), no oveľa horší (a to som mala prvý hororový...) 😅
@anonym_autor ano druhy bol rychlejsi menej bolestivy(lebo mi plodova voda neodtiekla hned na zaciatku ako pri prvom, ale museli ju prepichovat) a lahsie sa mi tlacilo, dieta bolo o 330g lahsie ako prve (narodilo sa o tyzden skor).. no nestihli nastrih, takze sitie bolo potom horsie
Veľmi individuálne. U mňa prvý komplikovaný 18h, druhý ľahší 9h. Mama napr mala prvý taký, že ani "nevedela", kedy porodila, druhý pôrod problematický.
U mňa prvý pôrod vyvolávacka 12 hodín v bolestiach, dcérku vytiahli s kliešťami. Zašívali ma 12 stehov bez umrtvenia.
Hrozné bolestivé, myslela som že umriem.
Druhý pôrod išla som do nemocnice otvorená na 4 cm, nechali ma tam. Zaviedli ma na izbu, vybalila som veci z kufra, išla som sa prejsť chodbou a odrazu tlaky na mňa, zbadala som sestričku hovorím jej že cítim hlavičku a chce sa mi tlačiť, ona že neblaznite. Tak ma rýchlo brala na pôrodnú sálu a do pár minút bol syn na svete.
Druhý pôrod úplne iné, pohoda, rýchlejšie to bolo a aj bolesti neboli také hrozné ako pri prvom.
U mna ano. Ale ja som mala prvy naozaj hrozny. Komplikovany. Ze som si povedala horsie to byt uz ani nemoze.

Ano,o trochu,dieťa bolo menšie o pol kg ako prvé.