Bolesť počas pôrodu
Viete opisat tu bolest? Co presne a vsetko boli?
Ja keď som si pýtala nejaké lieky na bolesť tak mi sestrička s úsmevom povedala že každý pôrod je bolestivý a nedostala som nič 😅 a to ma nastrihli aj potrhali. Dlhšie má zašívali ako som rodila a to som ešte dva týždne nemohla ani poriadne ležať nieto sedieť. Chodila som tak že som sa len plazila popri stene a malú som kojila po stojacky lebo inak som nemohla. Takže pôrod síce boli ale je to len chvíľa. Za to tie ďalšie týždne boli pre mňa oveľa horšie čo sa týka bolesti.
@mizoko no uplne som si spomenula na tie chvile po. Ako som nebola schopna vsat z postele lebo som bola sita. Ako som sa bala cikat. Urobit nejaky pohyb lebo ma bolelo uplne vsetko. Realne som.nebola schopna normalne si, bez bolesti, lahnut hadam aj mesiac. Unavila ma aj blba 10min prechadzka lebo som doslova citila ako sa mi posuvaju organy na svoje miesto a krize mi slo utrhnut 😅 do toho, ze som mala problemy sama so sebou, starostlivost o babatko, o ktorej som vedela velky prd 😅😅 no krasne to obdobie 😅
Takže bolí to a mega riadne!
Ale s bolesťou pri oblickovej kolike, kedy kameň upchal odtok z obličky a tá už bola skoro dvojnásobne veľká, si to teda nezadá.... Toto bola najväčšia bolesť v mojom živote, ale tak aj zuby vedia dobre potrápiť
@mizoko no uplne som si spomenula na tie chvile po. Ako som nebola schopna vsat z postele lebo som bola sita. Ako som sa bala cikat. Urobit nejaky pohyb lebo ma bolelo uplne vsetko. Realne som.nebola schopna normalne si, bez bolesti, lahnut hadam aj mesiac. Unavila ma aj blba 10min prechadzka lebo som doslova citila ako sa mi posuvaju organy na svoje miesto a krize mi slo utrhnut 😅 do toho, ze som mala problemy sama so sebou, starostlivost o babatko, o ktorej som vedela velky prd 😅😅 no krasne to obdobie 😅
@evcagabi áno tak nejako aj u mňa 😅 ja som ešte dostala z toho vyčerpania aj silnu tetanu,sejkovalo má na posteli a tak mi skákali svaly na lytkach a boleli že som si myslela že mám polámané holenne kosti 😏
Veľmi silné menštruačné bolesti s tlakom, ktorý nevieš ovládať. No znesiteľne. Rodila som 19 hodín, posledných 8 fakt celkom náročné. Pomohol Epidural, ku koncu oxytocín - a to boli najhoršie bolesti, no stále znesiteľné. Roztrhlo ma k zadku, šitie - asi najhoršia časť, ale stále znesiteľné - pre mňa bol najhorší asi ten hlad, lebo od soboty večera do pondelka rána som nejedla 😅. Ja som mala aj hojenie celkom dobré, to sa nemôžem sťažovať, dva týždne po som ani nevedela, že som rodila, 4 týždne po som už ľahko cvičila🤷
Veľmi silné menštruačné bolesti s tlakom, ktorý nevieš ovládať. No znesiteľne. Rodila som 19 hodín, posledných 8 fakt celkom náročné. Pomohol Epidural, ku koncu oxytocín - a to boli najhoršie bolesti, no stále znesiteľné. Roztrhlo ma k zadku, šitie - asi najhoršia časť, ale stále znesiteľné - pre mňa bol najhorší asi ten hlad, lebo od soboty večera do pondelka rána som nejedla 😅. Ja som mala aj hojenie celkom dobré, to sa nemôžem sťažovať, dva týždne po som ani nevedela, že som rodila, 4 týždne po som už ľahko cvičila🤷
@michaela329 Inak áno, to šitie na konci bolo fakt nepríjemné (a pre mňa aj vyberanie stehov 🫢😆).
No ja mám pocit, že som bola roztentovana hádam celé šestonedelie....aj čistila som sa strašne dlho (myslím čistenie a sťahovanie maternice po porode). Tak ale fungovať musíš na 100% deň/noc a nie len pri bábätku, aj staršej sa bolo treba venovať.... A muž kdesi v prdeli na niekoľko týždňovom kurze.... Ešte že sa pôrod stihol kým odišiel 😆
@michaela329 Inak áno, to šitie na konci bolo fakt nepríjemné (a pre mňa aj vyberanie stehov 🫢😆).
No ja mám pocit, že som bola roztentovana hádam celé šestonedelie....aj čistila som sa strašne dlho (myslím čistenie a sťahovanie maternice po porode). Tak ale fungovať musíš na 100% deň/noc a nie len pri bábätku, aj staršej sa bolo treba venovať.... A muž kdesi v prdeli na niekoľko týždňovom kurze.... Ešte že sa pôrod stihol kým odišiel 😆
@zuzulienocka75 ja som už mala našťastie tie samosato stehy, nič sa nevyberalo 😃 Ale jazvy mj poradila fyzio v nemocnici masírovať olejom (ako pred pôrodom) a veru, má to efekt.
Keď som už bola dva dni po pôrode, tak sme tam mali takú mladú rodičku, no chúďa, tá sa tam tak vytrapila , myslím že už bola po termíne, prenášala, zo tri razy jej dávali oxytocín na vyvolanie pôrodu a nešlo sa nič rozbehnúť, zle jej bolo, sestrickam tam odpadávala, už mala potom aj bolesti a stále sa neotvarala. Ani neviem ako nakoniec dopadla, lebo nás už medzitým prepustili. Ale bola totálne vysilena.
Nechcem strašiť, povedala som mužovi že ja tu umrem, 3 dni mi vyvolávali pôrod ... Ale po epidurale bolo všetko znesiteľnejšie a vďaka nemu som mala celkom v pohode pôrod , síce roztrhana, skoro 4,5 kg bábätko , vyše hodinu má dr. Zasival ale to ti bude už úplne vysostne jedno ... Proste na to celé zabudneš ale aj ja som sa bála, plakala posledný mesiac po večeroch že čo bude ako bude ako to zvládnem...
Ja som prosila sestričku, nech ma zastrelí😝 Teraz sa už smejem, ale vtedy som skutočne chcela umrieť😢 A hlavne som na to nikdy nezabudla, ani "voňavý uzlíček" mi nepriniesol úľavu a zašívali ma hodinu...pri druhom to bolo ešte horšie☹ Ale ako spomínali ženy, že každá je iná.... jedna dieťa vystrelí za dve minúty, iná sa trápi a plače dva dni👎
@autorka Jaj, ale neviem, či toto všetko čítať , je pre teba zrovna to prave orechové...
Ja keď som bola tesne pred pôrodom, tak takéto stránky s diskusiami boli ešte v plienkach a jediné na čo si spomínam je že mi mama povedala na moju otázku "a aké sú tie pôrodné bolesti" - Strašné.... , potom sa zhacila a rýchlo dodala - ale na to rýchlo zabudneš... Vedela, že som pochopila, ale nechcela dopredu strašiť, ani líčiť podrobnosti...
Čítam tu tie vaše komentáre a veľmi sa "teším", že ma to o chvíľu čaká znova 😂 a áno, bol to dlhý, bolestivý proces, z ktorého šitie a prvé dni po pôrode boleli ešte viac. A to mám vysoký prah bolesti a menštruáciu som mala vždy mega bolestivú, tak som myslela, že som na to pripravená.
Ale vravím si, horšie ako som to mala už to byť nemôže, tak uvidíme 😂 snáď 🤞
Oproti záchvatu zlcnikovemu malina… za mňa kŕče menštruačné 🙂
Nedá sa opísať. Ale najhorších bolo len posledných 15 minút.
Fú tak co tu čítam tak len kukám aké strašidelné príbehy niektoré píšete. Lebo ja som rodila 2 krát, a nič takéto som teda nezažila. Voda mi od tiekla, prišla som do nemocnice, a o pol hodiny boli deti na svete. Žiadna epiduralka, nič. Nebolo času, bolo to rýchle. Autorka, neboj sa, každá to ma inak, a není ani dobre pre teba, že čítaš takéto hororové príbehy 😊
tak ja naopak .. nevravim,ze to bolo priemne,,ale nic co sa neda zvladnut..ale ja som mavala etremne bolesti pri menstruacii..tak som asi bola pripravena plus mala zo mna vybehla pomerne rychlo a hned akos om ju mala na sebe som na akukolvek bolest zabudla
@ukgirls vidíš toto ma nikdy nenapadlo tiež som mala pri pôrode veľké bolesti naozaj nepríjemné ale nič čo by sa nedalo zvládnuť.. teda aspoň psychicky na mna pri pôrode dobre zaberá pocit že je to síce veľmi nepríjemné ale raz to pominie... Ale môže byť že aj to že som bola pripravená na to nakoľko ja som tiež mávala pri MS vždy silné bolesti...normálne som musela na ibalgine ficat
Nerieš. Ja som si nikdy toto nezisťovala a ani nepremýšľala nad tým. Zvládla som to v pohode. Posledné kontrakcie boli dosť silne myslela som že odpadnem ale mala som take možno 3 a do 10 min som porodila.
Pri druhom som to už viac prežívala lebo som vedela do čoho idem ale dala som to.
Hlavne naozaj dýchaj.
Keď si tu čítam tie hororové bolesti, tak som rada, že som to nečítala pred otehotnením, lebo by som si dieťa asi rozmyslela 🙂 Našťastie nič z toho som nemala. Rozbeh pôrodu so slabučkými kontrakciami, ktoré sa dali bez problémov predýchať - menštruáciu mám bolestivejšiu ako to. Pri prvom po zavedení epidurálky som cítila fakt len tlak na tlačenie v záverečnej fáze, žiadne bolesti pomimo to. Pri druhom mi epidurálku asi nezaviedli moc dobre, takže som cítila bolesť pri kontrakciach ale boli fakt slabé. keď mi dali malého na seba, mala som chuť po 10minútach vstať a odísť si ľahnúť do izby, nech to mám pohodlnejšie, proste akoby som ani nerodila.
Ja ta povzbudim. Jedna baba na chodbe v porodnici mi povedala, ze je tu nejak strasne extra nebolelo. Utla.zena, take ,,tintitko,,. Ja.som si ale.aj tal,dala epi.a super.
Kazdopadne si treba uvedomit ze kazde telo. Kazdy organizmus preciti bolest inac. Aj samotny prah bolesti je iny.
Niekto aj k zubarovi ide na "oddych". Niekto tam kvoli strachu a bolesti roky nevkroci.
Ja som mala 4 porody. 3 z toho boli totalne rozlicne. A to som "ta ista". Neda sa porovnavat.
Ja sama som nevedela co mam este od porodu cakat.
Za mna kontrakcie nebolia, je to taky tlak.... samotný pôrod tiež neboli....
Ja som kazdemu povedala ze robiť pôjdem aj 2x keď za mňa pretrpi šitie a cca 2 týždne po pôrode....
23:30 sme šli do pôrodnice, do cca 4:00 úplná pohoda vysmiata - cítila som iba krize... o tej 4:00 otvorená na 8, dieťa nezostupovalo to boli také horšie tlaky ale o 6:30 som to už mala za sebou...
Pôrod bez epi...
Od prvej kontrakcie do konca to trvalo 27h a 23min.Za mňa boli kontrakcie najhoršie,tie som mala od začiatku v intervale 2-7minút, tie boleli ale dalo sa to vydržať, pri samotnom pôrode si nejakú bolesť nepamätám🤷 ale oproti zápalu obličiek, keď som prosila lekára nech mi niečo pichne, tak pri pôrode som epi odmietla, za mňa je pôrod menej bolestivý 🤷😅
bolo to také zlé ze som prosila sestričku aby to prestalo, že to nezvládnem. myslela som si ze si idem vytlačiť všetky orgány, driapala som si stehná a vrešťala ako vlkolak
Vela zien to opisuje ako silne menstruacne bolesti ale u mna to napriklad bol uplne iny typ bolesti. A ano bolelo to hrozne ale dala som si epidural a odvtedy to uz bolo fajn a vdaka tomu ma nebolelo ani sitie.
Ja som začala mať kontrakcie vo štvrtok večer a porodila som v sobotu na obed.Keby si nedám v sobotu ráno epidural asi by ma slahlo...za mňa je to parádna vec, hlavne, pri takýchto dlhých porodoch
Pre mňa to bolo skôr o tom, že ma bolelo niekde, kde predtým nikdy. Proste celý ten "spodok" prekrvnený. Vždy ma najviac bolelo keď hlavička zostúpila do pôrodných ciest. Na druhú stranu, pri druhom a treťom pôrode, som po tomto tlaku a bolesti vedela, že ideme do "finále" a za pár minút je po všetkom.
Kontrakcie su take tlaky do chrbta, mna nebolelo brucho alebo maternica ale chrbat.
A ja budem asi jedna z mala ale porod som cakala ze bude boliet viac. Pri prvom sme prisli do nemocnice ked som bola na 7 cm otvorena, ja som stale cakala ze to bude horsie. Isli sme tam lebo som v sprche zacala krvacat.
Druhy porod, Isla som do nemocnice na kontrolu a tam mi odisla voda. Maly bol vonku na druhe zatlacenie. Ja som mala rychle a dobre porody a to som velmi upejpava, neznasam dobre bolest. Jeden epidural mi zle pichli, druhy mi posobil pol hodinu kym sa maly narodil. A to nie som hrdinka, epidural som chcela odkedy som zistila ze som tehotna 😏
neviem naco toto strasenie bolestou v dobe, ked si zena moze zvolit epidural. nerozumiem ziadnej, ktora ho odmietne.

Áno, bolí to a riadne.... Najhoršie to bolo, keď mi dali ešte klistyr a v kombinácii s kontrakciami.... No paráda.... No som sa zvijala v krcochmedzi veckom a sprchou.A to už je vyše 18 rokov od pôrodu (od klasického pri 2. dcére), prvý pôrod som mala akútnu sekciu pri úplnej narkoze, takže to ani nerátam. Bolesti boli hlavne do krížov, trochu aj do stehien, brucho a spodok samozrejme tiež, ale menej.