Bolesť počas pôrodu
Viete opisat tu bolest? Co presne a vsetko boli?
Radsej nechci vediet. Cakala som extremnu bolest,ale predcilo to vsetky moje ocakavania 😀
No pre mna boli kontrakcie najhorsia bolest aku som kedy zazila , extremne krce v bruchu a krize.. myslela som ze ma roztrhne zvnutra 🙈 nikdy viac to uz nechcem zazit taku bolest 🙈 nakoniec sekcia bola nic oproti kontrakciam 😅
U mna to bola mega bolest. Hlavne brucho. Pri jednom porode aj krize trosku. Inac nie.
A teda tie tlaky a tlacenie to mozno poslednych 10minut.
Mam za sebou aj akutnu sekciu. Aj 3dalsie vyvolavane porody. A teda na to aky narocny je porod si poviem-vzdy lepsie nez zubar 🙈😂
tak ja naopak .. nevravim,ze to bolo priemne,,ale nic co sa neda zvladnut..ale ja som mavala etremne bolesti pri menstruacii..tak som asi bola pripravena plus mala zo mna vybehla pomerne rychlo a hned akos om ju mala na sebe som na akukolvek bolest zabudla
Ja som mala krásny pôrod, prvorodička, bez epi 🙂 Nebudem tvrdiť že to nebolelo. Ale pre predstavu - o 17:00 sme prišli na príjem, do 22:30 sa to dalo krásne predýchať, s mužom sme boli na izbe a mali sme fakt pohodu. Od 22:30 to začalo byť náročnejšie, ale stále to nebolo nič čo by sa nedalo zvládnuť predychať. Posledná hodina od 23:30 do 00:30 už bol zaberak, ale mne to vystreľovalo do krížov a boleli ma len tie. Inde som bolesť po celý ten čas necítila vôbec. 00:30 sa malá narodila. Za mňa bol pôrod fakt krásny zážitok a myslela som si podľa tých rečí že to bude omnoho horšie. Ja mám však pozitívnu skúsenosť a fakt to bolo oveľa jednoduchšie ako som si myslela že to bude. Ale každá žena je iná a každý samotný pôrod je úplne iný.. Takže tieto odpovede ti aj tak vôbec nepomôžu 🙂 Držím palce a želám hlavne bezproblémový a krásny pôrod ❤️
Brucho, kríže, zadok. Prvý pôrod bolel ale druhý? Ja sa čudujem, že som to prežila. A už nikdy nebudem rodiť aj keby čo bolo
Všetko 😂 pomohlo🫢
Take ze brucho, krize, stehna, spodok. Ale oproti jednemu strasne zlemu trhaniu zubu to bola prechadzka ruzovym sadom. Musis sa nastavit na tu bolest, alebo dat vcas epidural a mas pokoj.
mne byvalo velmi zle pri ms, silne bolesti.
porod zacala ako slabe ms bolesti, no zrazu to preslo do horznych kontrakcii po 1-2min a jedna trvala niekolko sekund. ledva som sa z nej spamatala, prisla dalsia. nedokazala som sa ani postavit, aby som niekoho zavolala. bola som na porodnej sale sama, po 4 vyvolavacke, tak asi necakali, ze sa to takto ryhclo spusti.
Neviem preco ju desite, rodila som 2x a ziadny horor to nebol, bolelo ale nic co by sa nedalo predychat.
Neviem preco ju desite, rodila som 2x a ziadny horor to nebol, bolelo ale nic co by sa nedalo predychat.
@eeffka no ako pre koho. Ja som myslela ze umriem od bolesti
@eeffka no ako pre koho. Ja som myslela ze umriem od bolesti
@podbel2512 kazdy ma iny prah bolesti, a strqch ma najvacsie oci
@podbel2512 kazdy ma iny prah bolesti, a strqch ma najvacsie oci
@eeffka to je sice pekne, ale ja som sa napr pred porodom nebala vobec. hovorila som si, ez nejako to dam, ved vela zien ma za sebou porod.
cize u mna to nebolo sposobene strachom.
No ja som si tie bolesti predstavovala úplne inak. Tak ako som čítala že brucho a kríže, ako extrémne silné krámy.
No ja som vôbec nemala bolesti do brucha alebo do krížov. Mala som bolesť do stehien, teda možno aj do krížov, ale to som asi úplne nevnímala. To bola taká bolesť, ako keby ma ktosi natiahol na škripec a naťahoval mi nohy najsilnejšie ako to ide. Neviem to lepšie opísať, som rada, že už to v živote nezažijem. Nezabrala mi ani epiduralka, nepomohla ani sprcha, žiadne predýchavanie, proste nic. Normálne sa mi chce grcat keď si na to spomeniem 🫣
Nepoznám ani nikoho kto mal takto bolesti do stehien.
Ja napríklad ani neviem, viem že to bolelo a veľmi ale vôbec si nato uz neviem spomenúť nejak, chvíľami som mala pri pôrode pocit akoby som sa na seba pozerala zhora 🫣 ale nemám z toho žiadnu traumu, práveže to beriem ako pekný a obohacujúci zážitok,ktorý mi ukázal aká viem byť silná a statočná a ani raz za celý čas som nepovedala,že ja to nedám. Verila som si a verím si aj teraz, druhý pôrod ma čaká začiatkom augusta a teším sa 😉
Bolesti su hrozne,horsie ako si vies predstavit...ale ide o to,ako dlho tie bolesti mas😃ja pri prvom 18 hodin, pri druhom len 9...vytlacit uz bolo pre mna nic,ale kym sme sa k tomu tlaceniu dostali,ja som myslela,ze je po mne😃
No ja som si tie bolesti predstavovala úplne inak. Tak ako som čítala že brucho a kríže, ako extrémne silné krámy.
No ja som vôbec nemala bolesti do brucha alebo do krížov. Mala som bolesť do stehien, teda možno aj do krížov, ale to som asi úplne nevnímala. To bola taká bolesť, ako keby ma ktosi natiahol na škripec a naťahoval mi nohy najsilnejšie ako to ide. Neviem to lepšie opísať, som rada, že už to v živote nezažijem. Nezabrala mi ani epiduralka, nepomohla ani sprcha, žiadne predýchavanie, proste nic. Normálne sa mi chce grcat keď si na to spomeniem 🫣
Nepoznám ani nikoho kto mal takto bolesti do stehien.
@vandica vies co slabiny aj mna boleli. Niekedy som mala pocit ze spadnem z noh. A pri poslednom porode ako som isla hore na postel a dostala som silmy krč do nohy počas kontrakcie ..... kdesi od zadku az ku kolenu..... to som nevedela co skor ☹ dr hned zacal masirovat nohu aby krc presiel lebo uz trebalo tlacit 🙈
Tak, ze ani plakat som nemala silu 😅 do nemocnice ma musela doviezt zachranka, lebo cestu autom by som nedala. Myslela som, ze ten vecer zomriem 😅😅 vdakabohu to so vsetkym, od prichodu pravidelnych kontrakcii, zavolanie zachranky a naslednym porodom a malou v naruci trvalo 3hod 😅 na prvorodicku rychlovka. Zato bolesti akoby ma trhali zaziva
Mam za sebou dva porody oba vyvolavane a kazdy bol uplne iny.. bolest tiez nebola rovnaka..prvy s epi bolel podla mna viac a trval dlhsie druhy bez epi som dokazala predychat takmer do konca..
Ako to najlepsie opisat... je to krc.nie ostra bolest ale tupa zvierava nevies presne identifikovat miesto brucho a krize ti pridu ako vo zveraku toto je to najhorsie podla mna vydrzat..potom uz ked pride tlak tak telo vie co ma robit.ale ty v duchu hresis nadavas fucis kricis trasu sa ti nohy a modlis sa k bohu nech uz je koniec..nastastie tato faza trva naozaj kratko a potom pride ta obrovska odmena pri ktorej na to vsetko v sekunde zabudnes.
Veľmi pri poslednom som si dala konečne epidurálnej a konečne to bolo super
Ja ti radím, nezanedbaj pred pôrodnú prípravu.. Áno naše matky a staré mamy také nemali a od rodili a bla bla ale ide o tu techniku naučiť sa predychavat kontrakcie a následne ako dýchať keď tlačis. A ďalšia vec, bolesť je veelmi individuálna. Mňa kríze, stehná, zadok vôbec neboleli. Mala som rýchli krásny pôrod na prvorodicku. A bolesti boli, ale nič hrozné. Silnejšie menštruačné. Žiadne lámanie kosti🤣🙈 tetovanie bolelo viac
Mne mama povedala na túto otázku,že boli keď ťa tlačia topánky 😃ja som o 9dosla a pred treťou bola malá na svete ,citeľné kontrakcie tak dve hodiny pred pôrodom a epi teda už nestihli a bolesťou by som to nenazvala,kadejaké tlaky to áno ale bolesť nie
Mám za sebou dva diametrálne odlišné pôrody, tak aj odpovede ti budú na nič.
Opísať sa to nedá, ja som si myslela, že prišla moja posledná hodina (resp 24 hodín a 35 minút 🤣) a bolí všetko ALE hoci to znie ako klišé - stojí to za ten výsledok 🥰 A to ma ten môj výsledok už 5 rokov a od rána do večera papuľuje, vytáča ma do fialova a aj tak to stalo zato.
Ja keď som si pýtala nejaké lieky na bolesť tak mi sestrička s úsmevom povedala že každý pôrod je bolestivý a nedostala som nič 😅 a to ma nastrihli aj potrhali. Dlhšie má zašívali ako som rodila a to som ešte dva týždne nemohla ani poriadne ležať nieto sedieť. Chodila som tak že som sa len plazila popri stene a malú som kojila po stojacky lebo inak som nemohla. Takže pôrod síce boli ale je to len chvíľa. Za to tie ďalšie týždne boli pre mňa oveľa horšie čo sa týka bolesti.
Raz som čítala ze porod je druhá najhoršia bolesy na svete. Prvá je len upalenie zaživa... ALE. Dá sa to zvládnuť. Stačí počúvať pôrodné asistentky a predychavat kontrakcie... všetko dobre dopadne
Tak ja som to nemala take hrozne ako tu opisuju zeny. Pri prvom porode sa to rozbehlo samo, pekne sa dalo predychat, bola som v sprche a vo vani a az otvaranie z 8 na 10 zacalo byt bolestive. Ale to uz bolo sup sup a potom uz len 2 kontrakcie a mala bola vonku ☺️
Druhy krat vyvolany porod a tam ten nastup bolesti bol rychlejsi. Za 3h som mala vybavene, tiez som sedela vo vani dlho a potom uz len tlacenie.
Za chvilku ma to caka treti krat, tak som zvedava.

Žiadna odpoveď ťa na to nepripraví. A ver mi,že to ani nechceš počuť. Ja som čakala kruté bolesti. Ale to čo prišlo, to bolo umieranie zaživa🤣nikdy viac.. boli hlavne brucho, krize a riť máš pocit že ti roztrhne🤣a veru niekomu aj roztrhne🤣